Közlemény

Collapse
No announcement yet.

üdv mindenkinek a becenév ne tévesszen meg senkit magyar vagyok!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Üdv a fórumon more!
    Én mindjárt kérdeznék egyet, az indító dobot milyen módszerrel szedted le?
    Nekem is van egy 207-esem. Igazából még nincs olyan baja amiért szét kellene szedni, de amikor hozzám került, azért szerettem volna minden csapágyat, stb. kicserélni benne. Az indítódobnál azonban elakadtam. Olvastam is róla, hogy ez a legnehezebb része a szétszedésnek. Próbáltam a lendkereket alkalmi lehúzóként használni, de annyira nem adta magát, hogy már kezdett deformálódni Végül inkább békén hagytuk egymást..

Komment

Én mindjárt kérdeznék egyet, az indító dobot milyen módszerrel szedted le?
      Ha még soha nem volt szétszedve a tengelykapcsoló, vagy hozzáértő
      szerelő rakta össze, akkor a lendkerékrögzítő csavar alatti alátét pereme a csavar egyik lapjára fel van hajtva. Ezt egy
      nagyméretű laposfejű csavarhúzó segítségével egyenesítsük ki. Kézzel vagy szalagos lendkerékrögzítővel megfogjuk a
      lendkereket, egy 24-es csőkulccsal (villáskulcsot és dugókulcsot ne használjunk) fellazítjuk a lendkerék rögzítő csavart.
      Ennek kitekerése és a körmös alátét eltávolítása után a 3 db M5×10-es EH lencsefejű csavart szereljük ki, a lendkereket
      már le is tudjuk szedni.
      - A 207-es modell már 3 db lemezpofával rendelkező kuplungot kapott az eredeti körrugós megoldás helyett. Ez dícséretes,
      hiszen a régi megoldás alapjáraton igencsak csilingelő hangot adott, bár működni jól működött. A pofák közé nyúljunk be
      két laposfejű csavarhúzóval és a csavarhúzók megbillentésével emeljük ki a kuplungpofákat a csapokról. Akasszuk ki a
      rugókat a pofákból.
      - Ha a ferodol réteg még megvan 2-3 mm vastag, akkor mindenképpen hagyjuk meg a gyári alkatrészt. Olajtalanítsuk oldó-
      szerrel, szárítsuk ki, aztán 150-es csiszolópapírral óvatosan csiszoljuk meg a felületét. Nem szabad túlzásba esni, hiszen nagyon
      könnyen elronthatjuk a már beállt geometriát és onnantól kezdve az új pofák beállításának hosszadalmas műveletét kell végig-
      játszanunk.

- Az egyik legnehezebb feladatrész következik. A tengelykapcsolót tartó ún. szegmensvezető testet kell kiszerelni. A gyári
      célszerszámot már sehol sem kapni, így vagy készítünk egyet, vagy trükközünk. A lényeg: a szegmensvezető testet 3 db M5-ös
      csavar segítségével kell meghúznunk, oly módon, hogy a célszerszámunk a főtengely végének támaszkodjon. Én szereltem már
      le lendkereket keményfa deszka, menetes szár, alátétek, kontraanyák és hosszú M5-ös csavarok segítségével is, de a legkézen-
      fekvőbb megoldás a képen látható. Egy másra már nem használható lendkereket használunk fel célszerszám gyanánt.
      Vagy teszünk egy távtartó tömböt (alumínium, réz vagy keményfa) a főtengely vége és a lendkerék közé és a 3 db M5-ös csavar
      meghúzásával bírjuk mozdulásra az alkatrészt vagy egy gumikalapáccsal szépen körbekocogtatjuk a lendkereket, hogy így
      engedje el a szegmensvezető a főtengely kúpos végét.

KB. ennyi lenne. Másolva az érthetőség kedvéért (amit a JAWA babettákról...Babetta 207-es)

dongos78 kedvelte ezt.

Komment

üdv pedig a lendkerék megoldás nem rossz! megforditva felcsavarozom és a váz között 1 vékony keményfadarabot becsuztatok a lendkerékhez kalapáccsal megkoppintom a fa végét kétszer és már lent is van!
        dongos78 és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
        Working...
        X