Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Agrostroj MF 70

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Agrostroj MF 70

Üdvözlök mindenkit!

Egy barátomnak van egy évek óta raktárban álló Agrostroj MF 70. Sajnos mechanikus gépekhez a műszaki tudásunk kevés, ezért pluszba a Önök segítségüket szeretnénk kérni.

Szereztem a géphez egy tartalom jegyzéket ami mutatja a kezelési utasítást – ábrázattal (robbantott) alkatrészjegyzékesen. MF70

De ez nekem nem elég a javításhoz. Esetleg létezik olyan szervizkönyv ami megmutatja hogyan rakjam össze? Úgy gondolom az nagyon nehéz lenne ha az alkatrészbemutatós tartalom jegyzéke szerint sorban haladnék a javítással, mert hiába hogy mutatja mi hova tartozik, de azt összeállítani az más!
    Jó! Nem halok bele, mindent meglehet oldani. De még is egyszerűbb lenne. Már ez nagyon sokat segítene.

Töltöttem fel képeket a siralmas állapotáról

A hetekben tudtam meg hogy milyen csodás munkagép, ezért nem hagyhatjuk kárba veszni!
    (az elmúlt években igazán sokat segíthetett volna az utánfutójával együtt!!)
    Szerelőt ismerünk aki passzentosra megcsinálná, de az 70 év és 6 hónap. Harmadik baráti fél is akad aki jól végezné a dolgát rajta, de nem nagyon érne rá :/

Rövid történet

Még évekkel ezelőtt egyszer kirángattuk a raktárból és igyekeztünk csodát tenni rajta, de sajnos a karburátor semmilyen javítástól nem állt helyre. (Annó szerelőnél is volt de azt ajánlotta hogy csere a karbit. ) De arra emlékszem h valamilyen módon már beröffentették – én akkoriban csak megfigyelő voltam – járt szépen a motor, tán az adagolással voltak gondok. Az idő beálltával tán a gyújtótekercsel is gondok voltak.
    A hengerben a nyomás viszont jó. A gyűrűzéssel nem lehetnek gondok, bár amióta utoljára hozzá nyúltunk és nem hagytunk rajta gyertyát, azóta kitudja milyen mocsok van benne. Nem tudom hogy a képeken feltűnt, de a benzintankja nincs meg azóta amióta vissza tettük a helyére. Nem rögzítettük vissza de valahol ott van a gép környékén. És nem is szúrta ki a szemem abban a kis helységben.
    Lényegében ennyi :/
    Attached Files

Nekem is volt már dolgom MF70-essel a karburátort sosem sikerült beállítani tökéletesen attól függetlenül ha beindult üzemelt rendesen. Az üzemanyag szintre elég érzékeny volt ha elkezdett kifogyni az úszóházból, és felszegényedett a keverék valami félelmetesen felpörgött a gép, akkor az atyaúristen se állította meg. A lendkerékmágnes el volt gyengülve a világítótekercs kiszerelése után viszont már el tudtuk indítani.

Komment

Amióta a fönti témát megírtam, azóta sikeresen összegyűlt annyi összeg hogy tudjunk venni egy karburátort. Hát, nem volt könnyű eredeti minőségben olcsón találni! Olcsón, ez alatt annyit értek hogy 10 ezer forint. Időközben a gépet kipofoztam: alapos pucolás kívül belül, a gyújtás úgy szórja a szikrát mint Zeus a villámait. Kb. két hetes interneten való keresgélés után, rátaláltam a gép leírására, cseh és magyar kombinációival. A robbantott ábrák alatt az alkatrészek magyarul és csehül vannak felsorolva, na ezeket külön kigyűjtöttem egy world doksiba képekkel együtt szépen megformázva. Bár az eredeti leírásban az első 14 oldal full cseh, azt még mindig nem tudtam kivel lefordíttatni.
      Egyébként amit írtál a gyújtásról hogy a lendkerékmágnesed el van neked gyengülve, nagyon hasznos tapasztalat a számomra, ebbe nem gondoltam volna, mert hiába hogy van szikrám lehet hogy az gyenge amit láttam.
      A gép össze szerelését követően megpróbáltam beröffenteni, de nem jött össze. Akkor még a karbira gyanakodtam, és lehet is mert a főfúvó csöve és a tűt szétcseszték. Pedig jut benzin a hengerbe. De elképzelhető hogy még is vacak a szikrám.

Komment

Nagy esélyed van,az állapotból látva igen régen vagy soha nem volt kitakarítva a kipufogó!Ajánlatos rendszeres használatnál évente leszerelni és kiégetni,egyúttal az ablakon belehet kukucskálni és látni lehet a dugó-gyűrük állapotát is.
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Uh bocsi. vissza olvasva, azt nem írtam meg hogy beindítási próba alatt a régi karburátorral próbáltam. Még várom hogy megérkezzen az új. :/
          Egyébként benzinből milyen arányban keverjek neki?
          Utoljára szerkesztve a következő által: broaktor; 2015 ápr. 30, 20:39.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X