Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Bemutatkozásom

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Bemutatkozásom

Üdv mindenkinek!

Egy Romet Kadet-em van ami ha minden igaz '86-os talán, de már nem igazán látszik a típutáblán. Eredetileg a nagypapám hajtotta majd hosszú évekig állt eresz alatt, évekkel ezelőtt került hozzám. Apámmal szétszedtük, de összvissz idáig jutottunk. Most vettem ismét elő, hogy majd én megcsinálom. Szívesen elfogadok segítséget úgy általánosan, mire kell odafigyelni ha használni is akarom még. A hátsó kerék küllői eléggé legyilkoltak, illetve sokat segítene ha valaki megmondaná hogy milyen sorrendben jönnek az alkatrészek a berúgótengelyen.Click image for larger version

Name:	WP_20150812_001.jpg
Views:	2
Size:	201.7 KB
ID:	157686Click image for larger version

Name:	WP_20150812_002.jpg
Views:	1
Size:	197.1 KB
ID:	157687Click image for larger version

Name:	WP_20150812_003.jpg
Size:	203.6 KB
ID:	157688Click image for larger version

Name:	WP_20150812_004.jpg
Views:	2
Size:	203.0 KB
ID:	157689

Bence Nagy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Üdv mindenkinek!

Egy Romet Kadet-em van ami ha minden igaz '86-os talán, de már nem igazán látszik a típutáblán. Eredetileg a nagypapám hajtotta majd hosszú évekig állt eresz alatt, évekkel ezelőtt került hozzám. Apámmal szétszedtük, de összvissz idáig jutottunk. Most vettem ismét elő, hogy majd én megcsinálom. Szívesen elfogadok segítséget úgy általánosan, mire kell odafigyelni ha használni is akarom még. A hátsó kerék küllői eléggé legyilkoltak, illetve sokat segítene ha valaki megmondaná hogy milyen sorrendben jönnek az alkatrészek a berúgótengelyen.[ATTACH=CONFIG]29963[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]29964[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]29965[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]29966[/ATTACH]
    Szia jó látni hogy itt egy újab romet-es! nekem egy régebbi kadet em van én is most csinálgatom de sajnos a berugó tengely alkatrészeinek sorrendjében nem tudok segíteni de ha bármi más kérdésed van/lesz kérdez nyugotan és ha tudok akkor segítek

Tapatalk-kal küldve az én LG-D315-el

Komment

köszönöm a befogadást , most éppen arra jöttem rá hogy elhagytam az anyát a benzincsapról, szerinted vegyek egy újat vagy pótolható egy másik anyával?

Komment

köszönöm a befogadást , most éppen arra jöttem rá hogy elhagytam az anyát a benzincsapról, szerinted vegyek egy újat vagy pótolható egy másik anyával?
        Hát azért próbáld keresni hátha mert nem hiszem hogy pótolható és ha végkép nincs megoldás akkor itt egy komplett benzincsap http://alkatreszkiraly.com/BENZINCSA...---UNIVERZALIS

Tapatalk-kal küldve az én LG-D315-el

Komment

Látom azért szép lassan gyarapodunk, köszöntelek a rometosok között. Bármi gond merül fel, nem lehet akadály, szívesen segítünk.
          sepy kedvelte ezt.

Komment

Ha nem akarsz belebonyolódni a kerék centírozásba, próbálkozz egy kerékpár szervizben,ha jó a hozzá állása a szakinak, biztosan megcsinálja .Bár meg lehet tanulni nem olyan bonyolult, most már magam fűzöm, centírozom a kerekeket, ha van jó állapotú babetta ráfom azt fűzöm inkább fel strapabíróbb egy kicsit.

Komment

Helló

Ha minden igaz kaptam már nevet, csak el kellene vinnem.

Új probléma: vagy csak nem találom vagy nem lehet berakni üresbe a gépet. Az is igaz hogy egyelőre nincs kuplungbovdenem, de enélkül is mozog a váltókar.

Komment

vagy csak nem találom vagy nem lehet berakni üresbe a gépet.
                Az 1-es, 2-es bekattan a helyére? Azaz, megfelelően működik a pozícionáló szerkezet (lendkerék mögötti rudazat a pozicionáló golyóval)? Általában ez szokott rossz lenni, enélkül nehéz berakni üresbe. Vagy leszalad 1-be, vagy föl 2-be...

Komment

A kar mozog és úgy érzem megvan mindhárom fokozat(1,2,N), de benne maradt valamelyik fokozatban csak nem tudom melyikben. Kuplungbovden nélkül is ki kellene tudnom venni üresbe? A beindítását akarnám majd jövő héten megpróbálni de ha nem tudom kivenni üresbe akkor nem fog menni.

Komment

Kuplungbovden nélkül is ki kellene tudnom venni üresbe
                    Persze, csak járó motornál van jelentősége a kuplungnak.
                    Talán a léptető villa lehet a ludas? Esetleg törött... De így látatlanban nehéz "itéletet" mondani.

Komment

És gondolom ahhoz hogy megtudjam mi lehet a baj szét kell borítani a blokkot, nem? Ettől rettegek, nem tudom hogy össze is tudom majd rakni.

Komment

És gondolom ahhoz hogy megtudjam mi lehet a baj szét kell borítani a blokkot, nem? Ettől rettegek, nem tudom hogy össze is tudom majd rakni.
                        Próba nélkül sosem fogod megtudni ...a lényeg, hogy mindent dokumentálj fotó vagy videó útján. Abból már nagy baj nem lehet

Üdvözlettel...
                        dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Erre gondolsz? http://www.motoralkatresz24.hu/foto2...0000158034.jpg

Komment

Erre gondolsz
                            Bizony.
                            De előbb szedd le a bal deklit, figyeld meg a váltó rudazat működését. Látni fogod hogy egy rúd megy a blokk belsejébe (azt hiszem közvetlenül azon van a léptető villa a belsejében) Ha ez ki-be mozog rendesen, a sebességeket mégsem lépteti, akkor sajnos szét kell borítani. Jó ha közben mindent gondosan fotózol, videózol.

Komment

No nekiálltam szétborítani, képekkel dokumentálva mindent. Kérdésem, hogy a tekercs pozícióját miként jelöljem meg hogy összerakáskor is ugyanolyan pozícióban legyen? Köszönöm az eddigi segítségeket is, nélkületek nem mertem volna belekezdeni.Click image for larger version

Name:	WP_20150821_017.jpg
Size:	198.5 KB
ID:	147039

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X