Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Nagyobb ellenség az okmányiroda, mint a rozsda? Dipshit bemutatkozik

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Nagyobb ellenség az okmányiroda, mint a rozsda? Dipshit bemutatkozik

Lelkes túramotoros vagyok, youngtimerrel kezdtem, lassan igazi klasszikussal gurulok, pedig a gép nem változott. '87-es Suzuki GS450S-t hajtok, lassan túl a 60ezer közös kilométeren, és 10 országon.

Időközben vettem egy Pillét (ezért is regisztráltam ide), kifejezetten a hasznossága miatt. Mindennapi használatra szánom, ha kész lesz, és sikerül is átírni. Az OT minősítés nincs a vágyott célok között.

Vágyaim beteljesülését leginkább bürokratikus akadályok nehezítik, erre keresek minél egyszerűbb megoldást.
    A probléma röviden:
    Szürke forgalmi, rendszám megvan, eddig oké minden, viszont a forgalmiba bejegyzett tulajdonos fiától vettem a szekeret, lévén, az édesapja meghalt. Hagyatéki eljárás során nem tüntették fel sehol az utánfutót, így az átírása, póthagyatéki eljárás nélkül nem biztos, hogy csont nélkül menni fog. Nagy kérdésem, hogy ez a macera elkerülhető-e kis füllentéssel, közjegyzői papírral? Nem szívesen hajtanám a srácot, meg küldeném neki vissza a forgalmit a póthagyatéki eljáráshoz.. főleg hogy az ország másik felében lakik, mint én.
    kedvelte ezt.

Dipshit eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Hagyatéki eljárás során nem tüntették fel sehol az utánfutót, így az átírása, póthagyatéki eljárás nélkül nem biztos, hogy csont nélkül menni fog. Nagy kérdésem, hogy ez a macera elkerülhető-e kis füllentéssel, közjegyzői papírral?
    Póthagyatéki eljárás nélkül biztos, hogy nem fog csont nélkül menni. Póthagyatéki eljárás nélkül szerintem sehogy sem fog menni. Ajánlom figyelmedbe ezt a fórumot: Okmányait vesztett járművek forgalomba helyezése, vagy ezt a blogot: Veterán fórum - Lépésről lépésre - Blogok. De nem is értem, mit tudnál füllenteni? A másik pedig, hogy akármit is füllentesz rá, már rég nem fogadják el a közjegyzős papírt.

Nem szívesen hajtanám a srácot, meg küldeném neki vissza a forgalmit a póthagyatéki eljáráshoz.. főleg hogy az ország másik felében lakik, mint én.
    Pedig összességében minden bizonnyal olcsóbb, mint más módon ügyeskedni. Egy vagy két utazással együtt is. Az eredeti papírokra azonban nagyon vigyázz! Nehogy elkallódjanak.

Szerintem ne akard bonyolítani az életedet, csináld végig ahogy kell. Nem egy horror. És mint tudjuk, sokat ér a papíros Pille, érdemes megbecsülni!
    Utoljára szerkesztve a következő által: soveny; 2011 jún. 22, 14:04. Oka: #1: Pontosítások, #2: Pille, na, nem Motorkuli :)
    nyuszifül és TZ kedvelte ezt.

Komment

Nos, váltottam már pár levelet azóta a sráccal. Abban maradtunk, hogy elmegy a jegyzőhöz, és szerez papírt. Ha kell hozzá a szürke forgalmi, azt meg beszkennelem (a jegyzőnek gondolom csak az adatokra van szüksége). Aztán ha megszerzi a papírt, a már megírt adásvételi, eddig üresen hagyott dátum mezejébe, valami későbbi időpont kerül.
      Gondolom a jegyző kiállít majd egy papírost, hogy jogos örököse xy, akitől én simán meg tudom venni, és az okmányiroda meg átírja nekem.

Ha megy máshogy, nem szívesen utaznék el az eladóig, oda-vissza majd 800 km nekem.

..és a papír mindeképpen kell, hiszen nem csak a faluban akarom huzigálni, ha már soktízezer forint beleölök. Világot fog ez látni kérem szépen.

Komment

Nos, váltottam már pár levelet azóta a sráccal. Abban maradtunk, hogy elmegy a jegyzőhöz, és szerez papírt.
        Az édesapja lakóhelye szerinti önkormányzathoz kell bemennie, ott a hagyatéki előadót megkeresni. Kell hozzá a forgalmi engedély is.

Ha kell hozzá a szürke forgalmi, azt meg beszkennelem (a jegyzőnek gondolom csak az adatokra van szüksége).
        Ezt nem tudom, meg kell majd beszélni a hagyatékissal is, meg a közjegyzővel.

Aztán ha megszerzi a papírt, a már megírt adásvételi, eddig üresen hagyott dátum mezejébe, valami későbbi időpont kerül.
        Mikor írtátok? Megfelel a legújabb szabályozásoknak, tartalmazza pl. a jogügylet hatályba lépésének, dokumentumok átadásának időpontját?

Gondolom a jegyző kiállít majd egy papírost, hogy jogos örököse xy, akitől én simán meg tudom venni, és az okmányiroda meg átírja nekem.
        Jól gondolod.
        nyuszifül kedvelte ezt.

Komment

soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Mikor írtátok? Megfelel a legújabb szabályozásoknak, tartalmazza pl. a jogügylet hatályba lépésének, dokumentumok átadásának időpontját?
          Még márciusban írtuk, de tekintettel arra, hogy sok munka kellett a talpra állításhoz, és a hiányok pótlására, így nem írtunk dátumot az adásvételire, viszont új típusú adásvételit töltöttünk.

Köszönöm a segítséget. Remélem hamarosan vége lesz az egésznek

Komment

Javaslom neked maradj a kiss füllentesnél mert maskepp meg őrit a bürökrácia és egy vagyonba kerül.

papirozd mintha minden renbe lenne

üdv winetu

Komment

Azért, megégis csak jobb volna a hivatalos forma, egy o.irat ham.sításért nagyon kár lenne felfüggesztettet kapni?!
              soveny és TZ kedvelte ezt.

Komment

Khmmm vagy legalább ezt nem ennyire nyilvánosan javasolni!

Komment

winetu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Javaslom neked maradj a kiss füllentesnél mert maskepp meg őrit a bürökrácia és egy vagyonba kerül.
                  soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  A másik pedig, hogy akármit is füllentesz rá, már rég nem fogadják el a közjegyzős papírt.
                  Ismétlem, nem is ajánlott, nem is tud semmit füllenteni.

Komment

winetu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

papirozd mintha minden renbe lenne

üdv winetu
                    Amúgy ne foglalkozzatok vele hogy majd' másfél éves az ez előtti hozzászólás

...és Dipshit sem a legaktívabb tag ahogy elnézem...
                    madorka, mir-mur és 2 további látogató kedvelte ezt.
                    You can't buy happiness, but you can buy a bike and that's pretty close

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                    Working...
                    X