Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Könyvek

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Könyvek

    Szeretnék segítséget kérni abban, hogy az alábbi könyveknek mennyi lehet az értéke. Eladni nem szeretném őket, csak kíváncsi vagyok az árukra. Szép állapotban vannak, nem agyon használtak.

    #2

    Egy ilyent 18e Ft-ért Vateráltam, tehát nekem megért ennyit

    Komment


      #3
      Ha nem akarod eladni, akkor nem nagyon számít mennyi a pénzben kifejezett értéke. Viszont, ahogy nézem elég ritka könyvek, nem hiszem, hogy sok lenne belőlük, ezért szerintem ezek nagyon értékesek. Hogy éppen mennyiért lehetne eladni, az ettől teljesen független dolog.
      Everything is better when you decide you don't care.

      Komment


        #4
        Kedves Szabó Úr! (Mr Taylor)

        A fórumon nem szoktunk értékbecsléssel foglalkozni,mert az ára mindennek relatív.Úgy gondolom,hogy a Ferrariknak azért magas az ára,mert mesterségesen keveset gyártanak belőle,ezért nagy a nimbusza és ez mesterségesen fent tartja azok árait,-bár a hasonlat egy kissé más síkon van mint a műszaki könyvek.

        Műszaki könyvek tárgyában megkülönböztethetünk olyan embereket,akiknek a tartalom a lényeg és vannak olyanok,akik az eredeti példányokat szeretik.A könyvek tartalmát,nagyon sok esetben kellő türelemmel,le lehet vadászni térítésmentesen az internetről,de aki pl. OT vizsgára szeretne vinni egy Junakot és dokumentációval is szeretné megerősíteni a jármű eredetiségét és munkájának minőségét,az úgy gondolom,hogy szívesen megvásárolna egy Junakos műszaki leírást,darabjegyzéket,...... Azért hivatkoztam a Junakra,mert úgy látom a könyveid között van egy ilyen is.

        Azt gondolom az általad feltett képeken látható könyvek értéket képviselnek,hogy mennyit azt nem tudom.

        Volt nekem egy Csepel 125 T használati és kezelési utasításom,ez egy A5 formátumú könyvecske,amit minden kis Csepel vásárlásakor a motorhoz adtak,valakinek kölcsönadtam és az soha többé nem került vissza hozzám.Nézegettem a vaterán és találtam is példányokat 5-9 000.-Ft.-ért,de valahogy nem nagyon akaródzott kiadni érte 3-4 mázsa tűzifa árát,tehát nem vettem meg.Történt azután,hogy az ócskapiacon megláttam egy ilyen könyvecskét,rákérdeztem az árára,1 500.-Ft.-ra tartotta egy idősebb asszony,-gondolkodás és alku nélkül megvettem és még meg is köszöntem neki,hogy ilyen szép állapotban megőrizte.

        Dióhéjban ennyit az árakról,mindennek annyi az ára,amennyit megadnak érte,de a helyedben,ha csak nem kenyérre kell nem válnék meg a könyvektől.

        Üdvözlettel:Che (Kotasz József Orosháza)

        Komment


          #5
          Köszi a hozzászólásokat. A könyveket Keresztapámtól kaptam, ak annak idelyén egy "vasboltban" dolgozott és ott használták ezeket a könyveket. Számomra is nagyobb az eszmei értékük, mint amennyi a tényleges áruk. Viszont ha valakinek szüksége van valami adatra a könyvekből, szívesen másolok belőle. Kerékpár alkatrésztől a varrógép alkatrészekig minden van.

          Komment


            #6
            Szervusztok! Utálom az értékbecsűs kérdéseket! Minden annyit ér, amennyit adnak érte! Nekem is van olyan gépkönyv igényem, amit sok súlyos Forintért tudnék csillapítani. De inkább kihagyom.... Mesterséges ár felvetés, kufárkodás, kapzsiság.... Fúj! Végül: ami régi NEM feltétlenül érték! Ha valakit megbántottalak, attól bocsánatot kérek!

            Komment


              #7


              Kedves Pasetta!

              Amennyiben nyilvános,hogy milyen gépkönyvre vágysz,akkor írd meg itt,ha nem akkor privátban!Szenvedélyesen gyűjtöm a szakirodalmat,esetleg nekem megvan az amire szükséged lenne és akkor tudok segíteni.

              Ami a szakirodalom kúfárokat illeti,-a véleményünk közös,-minden ember aki félti az általa birtokolt tudás átadását az arra rászorulóknak,térítésmentesen az egy önző disznó.

              Nagyon sajnálom,hogy megszűnt a fórum letöltések rovata,mert ott nagyon sok és értékes szakirodalom volt felhalmozva,-de a szerzői jogokra való hivatkozással eltapostak minket,-hálából azóta sem vásároltam egyetlen példányt sem az "úriember" veterános lapjaiból,-tegye a feje alá az eladhatatlan,megmaradt példányokat és legyen boldog vele!

              Üdvözlettel:Che

              Komment


                #8
                Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                minden ember aki félti az általa birtokolt tudás átadását az arra rászorulóknak,térítésmentesen az egy önző disznó.
                Szívemből támogatom:eme eszme terjesztését !!!!
                "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                Komment


                  #9
                  Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  -hálából azóta sem vásároltam egyetlen példányt sem az "úriember" veterános lapjaiból,-tegye a feje alá az eladhatatlan,megmaradt példányokat és legyen boldog vele!
                  Szégyen? de az első számtól megvan az összes, én bizony veszem azóta is, mert magammal csesznék ki.
                  Bár azon túl hogy telik a szekrény más nem történik.

                  Komment


                    #10
                    emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Szégyen? de az első számtól megvan az összes, én bizony veszem azóta is, mert magammal csesznék ki.

                    Sajnos nem értem mire érted "szégyen" ????
                    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                    Komment


                      #11
                      mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      nem értem mire
                      Azt gondolja szégyellnivalónak, hogy ő még támogatja a lapkiadást. Pedig nem szégyellnivaló, mindenkinek olyan hóbortja van amilyet akar.

                      Komment

                      Ugrás az oldal tetejére
                      Working...
                      X