Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Javaslatot kérek első veterán motor vétel-felújítás(-eladásra)

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Motort sokkal nehezebb haszonnal eladni mint autót. A többiek már jól leírták. Általában eleve nem lehet olcsón hozzájutni a felújítandó példányokhoz. Ha még ráköltesz, papírozod...
    Nagy szerencsével, sok házalással, ha idős bácsiktól meg tudsz szerezni egy-egy gépet, ott még inkább van esély. De úgy sem abból fogsz meggazdagodni
    Pl. én is 40-ért vettem a szürke forgalmis MZ-met. Ha csak lepapírozom, az már plusz ~50. Eddig tartunk 90-nél, és a motorhoz még nem nyúltam. Pedig kell... Hajjaj... 100-110ért pedig olyat vehetnék, amit épp csak át kell iratni, megtankolni, aztán gyí! Ha pénzügyi szempontból vizsgáljuk a dolgot, akkor nagy marhaságot csinálunk itt mindannyian Még jó hogy nem onnan nézzük...
    Trophyman kedvelte ezt.

Komment

Egy rozsdás vas fölújítása szép gondolat és becsülendő tett, de ebből profitra ne számíts.
      Ezt csak megerősíteni tudom, így van.

Példa, hogy hihetőbb legyen amit mondunk: eddig két Pannoniát hoztam vissza gyári állapotra, pontosabban a egy T5H-t nagyon közel, egy T1-et 2 darab csavar és egy sárga helyett piros féklámpa-búra híján teljesen. Egyik sem volt OT-s.
      A T5H-t 90e forintért vettem, amit kaptam érte az 150e forint a vevőtől, meg kb. 140e a biztosítótól, mivel segített valaki összetörni. Szóval 290e-90e=200e forint. Utángyártott kipufogó 70e, két új ráf 25e, újrakrómoztatott alkatrészek legyen kb. 30e, homokszórás baráti alapon 10e, festés baráti alapon 40e anyaggal, ülés ismerősnél 7e, hengerfúrás dugattyúval 8e, blokkfelújító készlet (csapágyak, szim., hézagolók) 10e, két új gumi 18e. Nem számolom tovább, mert ez eddig 218e.
      A T1? 60e, vateráról, sikerült papírt intézni iszonyat szerencsével, az utánajárás kb. 10e. Homokszórás+fényezés+csíkozás 80e, kipuf-krómok-polírozás 100e, két ráf+gumik kb. 40e, ülés 6e, hengerfúrás-blokkfelújító készlet-üveggyöngyözés 8,5+10+8. Ez eddig olyan 320. 350 ezer magyar forintért vitték el múlt csütörtökön elég hosszú hirdetgetés után - mert mindenki olcsón szeretné ezeket a motorokat, nem baj ha ő szív vele és a kevés ismeret miatt akár másfélszeres is lehet a költség.

Ha van sok idős a környéken, akinél még van Pannonia/Csepel/bármi régi, akkor lehet kereskedni velük pofátlanul, abban talán van haszon - de ha megadnak újítod fel, olyan minőségben amit elvárnál és utána akarod eladni, az nem üzlet, hanem csak munka. Sok munka a nulláért, vagy még rosszabb eredményért.

A ritkaságokon meg a papíros romokon lehet keresni.

Ez egy nagyon jó lehetőség !
      Valószínűleg igen: polírt minden fényezett résznek, eredeti benzincsap, eredeti ülés és eredeti hátsólámpa - és megütheti a 230-250e-t kis szerencsével, ha jól sikerül a polírozás. Mondjuk ha nevére is veszi aki ebből pénzt akar látni, akkor búcsút inthet a profitnak. De saját célra megvásárolni jónak (jó árúnak és oké állapotúnak) tűnik.
      Titus és St.Z.350 kedvelte ezt.
      There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Nekem az a meglátásom hogy veteránokból nem lehet, és nem is nagyon kell pénzt csinálni.Én is szivesen csinálnék belőle pénzt, de nem lenne szivem hozzá, és olcsó,de jó állapotú forgalmis motor hijján, ez nagyon nehéz feladat.Én is törtem már magam hogy "van egy pár motorom, egyiket el kéne adni, lenne egy kis pénz,azt egy másikra vagy egy még befejezetlen darabra költeném".Hát mit is mondjak nem jött össze Ha az ember végig kiséri a motort a felújitáson,akkor eggyéválik vele, megszereti, és többé nem is tudna megválni tőle.Első motorom nagypapám p10-ese rám is mély nyomot pecsételt, amikor nagypapám eladta.2,5 évig kerestem azt a motort,mire megtaláltam, igencsak viharvert állapotban.Szerencsére nem volt nehéz dolgom mert az emlitett motor, libafos zöld volt teljesen.Szóval csak annyit akarok mondani, hogy a veterán szerintem nem az a legkimondottab haszonszerzési lehetőség, mint pl:Autókereskedők.De sok sikert kivánok a tovbábbiakban, remélem mégis összejön valami,valahogy, és jól is fogod érezni magad !!!!!
        Titus, zerger88 és 6 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
        Working...
        X