Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Megérte kimenni az ócskavastelepre??

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Megérte kimenni az ócskavastelepre??

Sziasztok!
    Tegnap voltam az ócskavastelepen, és hát, mit látok kidobva: Egy Pannónia vázat, hátsó sárvédővel, telókkal,
    lengőkarral. Kicsit jobban szétnézek, egy komplett első futómű, sárvédővel,lámpával.
    Aztán még egy.(ez hiányosabb volt) Jöttek szépen sorba: dupla csíkos, fekete, tankgumi nélküli, szerszámtartós
    tank,fékdobok,kipufogó hollanderek, lábtartók, kormány, DUNA oldalkocsi felfogatások, oldaldobozok(ezek közül az egyik fedele krómozva volt,
    csak megrohadt),(voltak TL alkatrészek is) Amikor hazamentem, lepakoltam, és vizsgálgattam.
    Csak ülés,kipufogók,egy kerék, hátsó lámpa, blokk meg km óra hiányzott hogy egy komplett motor legyen!!
    Öszz.: 8500 forint volt

A másik lelet: egy MÁTRA férfi kerékpár, eredeti, patinás állapotban. Piros, arany csíkok futnak a vázon fekete alapon.Egy hiánya volt: a váznyak-tábla, ilyet továbbra is keresek! Ha valaki tud, szóljon! 1500 forint volt

Hogy megérte e kimenni? Szerintem meg!!
    Ha van időtök menjetek ki ti is, mert van ott minden! csak egy kis szerencse kell.
    "Akaraterő és szorgalom, ez a két tulajdonság az, amellyel bármilyen célt el lehet érni."

Kimennék én is, ha nem egy óriási halomba lenne rakva a sok rozsdás vas itt a közelben.
    Tényleg kell a szerencse, hogy a megfelelő időben keresgélj. Örülök a tiédnek.

Komment

Mifelénk nem engednek be akárkit, (én sem mehetek be ha nem viszek valamit) vagyis itt Te puncsos lennél.

Komment

Ja, de úgy csináljuk, hogy amikor viszünk vasat, akkor mindig szétnézünk,általában szokott lenni alkatrész. Danuvia henger,hengerfej, meg ilyesmik.
        "Akaraterő és szorgalom, ez a két tulajdonság az, amellyel bármilyen célt el lehet érni."

Komment

Ha van időtök menjetek ki ti is, mert van ott minden!
          Ameddig lehetett, addig bejártam én is rendszeresen. Túrtam Izs 56-ost , 350-es Twin Sportot ( mind komplett ) Kétkorongos bakköszörűt , hidraulika hengert, 5 tonnás hévért , stb. De megszűnt a jó világ.

Komment

Nálunk lehet túrni,de amit itt leírtál,azt 20-30e alatt nem úszom meg... Én egy Babettát túrtam,15e-ről indúlt az alku,három hónap után odaadta 7500-ért,csak "hagyjam már azzal a Babettával"...
            dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Nekem minden Szombat reggel alapvető rutin a MÉH telep látogatása. Olyan mint az öregeknek a Vasárnapi mise. Kötelező foglalkozás!!
              Nagyon sok jó cuccot találtam már. Többek között a Warbira vacsi ujj egykörös főfékhengert. Nem akartam hinni a szememnek. És az az igazság hogy ez másnak egy darab vas nekem pedig felbecsülhetetlen kincs.
              Tehát én azt mondom ahol beengedik az embert a telepre ott menjetek be mert "qrvajó" cuccokat lehet mezgerelni a kupacból.
              Örs és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Én régebben Gödöllőre jártam egy méhtelepre, egy ismerősőm TL blokkokat is talált ott akkoriban. Rengeteg jó dolgot vettem némi felár ellenében. De a telepen dolgozó nemtudomki nagyon "éhes" lett, és mostanában már minden veteránnak látszó dolgot külön kupacol és aranyárban méri. Próbáltam vele düllőre jutni, hogy miért kér azért a pannónia vázért 18e forintot, amit 50 forintért vett be valakitől? És sajnos mas helyen is jártam már így....
                sepy és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Én régebben Gödöllőre jártam egy méhtelepre
                  ...

De a telepen dolgozó nemtudomki nagyon „éhes” lett,
                  Akkor azt hiszem oda jártál te is, ahol én is próbálkoztam párszor...
                  Nagyon szerettem volna megmenteni egy nagykerekű (még teleszkóp nélküli) Babettát. De azért valljuk be, egy gyújtásrendszer nélküli, lyukasra rohadt tankos, apróbb hiányokkal küszködő Babettáért normális ember nem kér 15ezret! Ő pedig annyiért mérte volna. Amit valakitől beszedett kb.300 Ft-ért...
                  Nem nehéz kitalálni mi lett a motor sorsa. Persze hogy rárohadt!
                  Ugyanígy a biciklikkel is. Egy épphogy működő, de erősen hiányos, össze-vissza gányolt darabért 3ezret kért volna
                  Inkább vate...ztam 2000-ért egy hiánytalan, eredeti állapotú 1952-es RM Csepel Túrát! (Bocs, a hátsó lámpája hiányzott )
                  ...
                  Ugyanígy az az aszódi özvegyasszony is nagyon éhes, akinek a néhai férje begyűjtött mindenféle rissz-rossz állapotú öreg járgányt.
                  Most próbálja kiárulni, de nem nagyon fogy a portáról a cucc. Az állapotuk pedig évről-évre romlik, az ár marad. Ott fog elbomlani neki minden
                  Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2014 júl. 19, 09:12.

Komment

Solton is van egy hasonló méhecskés, befele fillérekért kifele kemény forintokért.

Komment

Minket is le akart vasalni egy ˝roma˝ telepes, azt mondta mivel félretette a Pannoniát, adjunk neki "borravalót", 10.000 forintot. Erre fater felháborodott, és azt mondta, hogy borravaló az 500 forint, és nem pedig tízezer!(bár én hozzáteszem, hogy sajnos van olyan ember, akinekegy tizes is kevés borravaló) Erre azt mondta a telepes, "jól van tesvír adj egy ötszázast, ez a minimum, mert én ""sokat"" dolgoztam vele" Nehogy már többet keressen a munkás, mint a cég!! Ez most komoly!
                      dongos78 kedvelte ezt.

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        ...

...
                        Ugyanígy az az aszódi özvegyasszony is nagyon éhes, akinek a néhai férje begyűjtött mindenféle rissz-rossz állapotú öreg járgányt.
                        Most próbálja kiárulni, de nem nagyon fogy a portáról a cucc. Az állapotuk pedig évről-évre romlik, az ár marad. Ott fog elbomlani neki minden
                        Erről én is hallottam... A kezdetekben hugyért-sz..rért árulta és az értékes dolgokat szinte ingyen odaadta, azért lett nagy a híre... most meg behúzta a féket és ráült a vasakra...
                        dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Régen én is sok cuccot szedtem össze így. Pl pár száz forintért komplett váltószett Pannóniához. Csak ami blokkokat én kifogtam azok olyanok voltak hogy 2 esetben is pár perc nézegetés után arra jutottam hogy a csavarok eltávolítása után kalapáccsal és egy darab vassal vésem szét a két blokkfelet. Mert csak a fogaskerekek voltak menthetőek. (az egyiknél, a másikat szétszedtem és otthagytam)
                          Na meg egy komplett blokk, bár az majd 10000 volt vagy 1-2 éve, de a blokkfeken és a hiányzó gyújtáson kívül az elég jó volt.
                          Ismerős egy komplett Jawa Mustangot vett.
                          Csak most már sajnos szigorodtak a szabályok és nehéz bejutni.

Bár lassan összegyűlik egy zsák alu forgács, szóval menni kell vele a MÉH telepre

Komment

Ahogy azt már írtam rutin kör a telepre reggel. Fogás: Néhány Crova fej, némi köracél és szögvas darabok, és nem akartam elhinni mikor egy hibátlan Weidmüller blankoló fogót találtam. Tehát úgy érzem ez a negyed óra megint csak megérte.

Másik dolog: Nálunk is van több telep is, de csak kettőbe szeretek járni, mert a többinél nézik mit akarok elvinni és az ára attól függ mennyire néz ki értékesnek. Mondtam is a mérlegelőnek hogy beleteszem a cuccot egy szatyorba hogy ne lássa mi az és úgy mérje le, én pedig szépen kifizetem. Ez persze nem tetszett neki. No hát ezekbe nem járok.

Komment

Sajnos nagyon sok porladó kincs van mindenfele, én próbálok minél többet megmenteni!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X