Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Találkozók, IZS-ek és a nyugat, vagy csak úgy gurulunk :)
Gratulálok!....ez igen uj téma lettünk!!!!...ez már azért valami!Azért enyhe tulzásnak érzem a címet de nem baj,hátha többen is beszálnak a témába ! Szeretném minnél több ember véleményét megismerni! Akár a kötetlen összejövetel,akár a nyugati motoros(veterános) és közöttünk lévő kontraszt ügyében!(eléggé tájékozatlan vagyok-e téren)Egy ilyen kisfilmből nem lehet messzemenő következtetést levonni! Amit más oldalakon látok azok is inkább keleti (főleg orosz vagy lengyel)filmecskék,vannak nyugatiak is de azok szerintem nem mérvadóak.
Micsoda frappáns cím! Bár jobban átgondolva az a találkozó, az nem lehetne valami más? Én nem találkozni szeretnék, mert az olyan motorostalálkozós-gumiégetős, meg veterántalálkozós-feladatmegoldós hangulatot ébreszt bennem. Olyat nem lehetne, hogy csak úgy gurulunk valamerre, megállunk egy ristrettora és mindezt csak azért, hogy ott legyünk, ahol éppen vagyunk, még ha nem is pontosan tudjuk hol van az?
Bővítettem a címet. Értem, hogy mire gondolsz, de pont ezért szükséges a címben szerepeltetni a találkozó szót. Hiszen erről kezdtünk beszélgetni. Aztán majd eljutunk valahová, bár szerintem egyre szubjektívebb területre merészkedünk, nem biztos, hogy mindenki ugyanazért lelkesedik mint mi. Mindenesetre intézd azt a műszakit!
Nagyon sok minden eszembe jutott minderről. Most még nagy hajtásban vagyok a munkahelyen, hogy el tudjak nyugodtan menni szabira, de igyekszem majd rendezni a gondolataimat és leírni ide.
Nem mondom, hogy biztos mindenki ugyanazért lelkesedik, mint mi, de azt sem mondom, hogy nem biztos. Mindenesetre, ha mi kicsit jobban lelkesednénk azért, amiért lelkesedünk, akkor többet gurulnánk.
Akinek meg nem inge, legfeljebb nyit egy új topicot.
Vagy több soros lesz a cím: Találkozók, IZS-ek, egyéb motorok, sőt autók és más járművek, valamint a nyugat, meg néha a kelet, egyébként is csak úgy gurulunk, vagy szervezett rendezvényre járunk, mert úgyis mindenki másért lelkesedik és ez így kerek és szubjektív
Everything is better when you decide you don't care.
Nem mondom, hogy biztos mindenki ugyanazért lelkesedik, mint mi, de azt sem mondom, hogy nem biztos. Mindenesetre, ha mi kicsit jobban lelkesednénk azért, amiért lelkesedünk, akkor többet gurulnánk.
Te, én olyan lelkes vagyok így a szabi előtt órákban (és a csatolt filmeket megnézve), hogy alig tudok koncentrálni a melóra, ami egyébként hegyekben áll előttem. Bár a kollégáim megnyugtattak, hogy a rám váró feladatokat nem fogja senki elvégezni a távolétemben, így nincs miért izgulnom.
Vagy több soros lesz a cím:
Találkozók, IZS-ek, egyéb motorok, sőt autók és más járművek, valamint a nyugat, meg néha a kelet, egyébként is csak úgy gurulunk, vagy szervezett rendezvényre járunk, mert úgyis mindenki másért lelkesedik és ez így kerek és szubjektív
Személy szerint én egyedül szeretek motorozni max.ritkán ketten,de már az is merev számomra mert akarva akaratlan is figyelni kell a másikat. A motorban azt szeretem hogy nem csak a törődött testem hanem a gondolataim is szabadon szárnyalhatnak! Keresem a szinte forgalom mentes helyeket és csak kedvem szerin megyek van hogy csak lépésben van hogy full gázzal ahogy a kedvem diktálja. Azért meg érkezni is jó mert a megérkezésben már benne van az ujra elindulás izgalma és ezt nem akarom senki kedvéért gúzsba kötni! De azért szeretek emberekkel is találkozni,főleg olyanokkal akik értik ezt!!!!Általában a motorosok értik(aki nem az nem motoros csak van motorja!)!!!!
Úton Ózd felé!
Utoljára szerkesztve a következő által: apacsavo; 2011 aug. 12, 16:16.
Oka: video tz-nek és másoknak
Személy szerint én egyedül szeretek motorozni max.ritkán ketten,de már az is merev számomra mert akarva akaratlan is figyelni kell a másikat.
Sokan én se szeretek, de ketten azért nem olyan rossz, mert nehezebb az út mellett maradni lerobbant motorral. Erre számos példát tudnék hozni a múltból. Igaz-e TZ?
Everything is better when you decide you don't care.
Na ja az örök téma a lerobbanás,hát igen az probléma!!!!Nehéz ellene felkészülni.akármi közbe jöhet!Szerintem pont ez a szép a dologban(legalább is én nagyon élvezem!)körbe járni mondjuk a Mátrát egy 40-évesnél idősebb géppel,amit a két kezemmel újjitottam fel,mentettem meg a kohótól !!! Érzed a motort és érzed hogy milyen hálás hogy ujra szolgálhat,és igyekszik is a tőle telhető legjobbat nyujtani,de igy is közbe jöhet bármi! Ezért vagyok szinte állandóan benne nyakig hogy ez ne nagyon történjen meg,de sajnos ez benne van a pakliban!
Augusztus 20-án Ózdra menet beugrottam Bátonyterenyén(Szorospatak)-tartott motoros találkozóra(nem veterán találkozó).
A veteránosokat csak az én IZSem és néhány MZ képviselte de mint jeleztem nem is veterános találkozóként tartották.A környezet nagyon szép volt és sok barátságos vidám motorossal találkoztam,talán eddig ez a találkozó tetszett legjobban!! Ez előtt voltak negativ tapasztalataim(igaz az régen volt)de ez határozottan jó érzéssel töltött el! Voltak külföldiek is főleg Szlovákok és néhány Lengyelt is láttam!Sajnos nem maradhattam sokáig!
Ugy látszik tényleg előtted mentem el!Szép kis falud van,szép a fekvése,gondolom jó a levegő felétek! A 60-70-es években laktam Ózdon ott voltam fiatal srác,ott ismerkedtem meg többek között a motorozással. Csupa szép emlékek kötnek oda,sajnos a régi barátaim már nincsennek meg vagy elköltöztek vagy befásult mogorva kora öreg emberek(gondolom a sok gond miatt,ezért nem is haragszom rájuk)vagy alkoholisták,sőt sokan(töbnyire az alkohol miatt)már elhunytak! Ezért nem is keresek fel senkit,csak motorozgatok a városban és nézelődöm.Az idén kétszer voltam a láb műtétem előtt és most utána,nem hiszem hogy az idén még megyek(habár nálam sosem lehet tudni hol kötök ki)kicsit már nekem sok és rosszak az utak.Az öregecske IZS-em az elavult rugózásával eléggé szétveri a derekam.http://www.youtube.com/watch?v=_x-aLTo7K6o
Utoljára szerkesztve a következő által: apacsavo; 2011 aug. 22, 09:17.
Oka: Megpróbálok egy kis videót felbigyeszteni
Sziasztok!
Azt hiszem ide illik, ebbe a témába, amiről szeretnék Nektek beszámolni.2011.08.06-án került megrendezésre az I.Tósokberéndi Nosztalgiajármű Fesztivál, amely frenetikus sikert hozott.Szerintem ennek a sikert a szervezők irtózatos munkája mellett, még az a kitűnő gondolat hozta meg, hogy nem korlátozták a "kiállított műremekeket"egy-egy márkára és egy-egy járműfajtára. Aki időben jelentkezett, az hozhatta a gyerekkori lábbal hajtós zsiguliját, a szépen felújított UE 28-as Dutráját, a csillogó-villogó Rigáját, stb. A kiállított érdekességek száma meghaladta a százat!
Délután volt minden ami kell egy fesztiválhangulathoz, légvár, gyerekeknek oldalkocsis motoroztatás, járműszépségverseny, mazsorettek, Bányász fúvós zenekar, kolbász, virsli, pörkölt, sör-bor-pálinka, stb.
A belépő azaz "támogatójegy" egységesen 300 Ft-ba került és nem fogjátok elhinni közel 3000 el is kelt belőle !
Jövőre még többen lesznek mert erre igény van, nem mindenki van oda a szovjet járművekért vagy a magyar motorokért, de itt mindenki talált magának néznivalót.
Gratuláljunk mindannyian!
Utoljára szerkesztve a következő által: -t5-; 2011 aug. 22, 19:37.
A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/
Komment