Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Ki az igazi veterános?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• mir-mur
    replied
    kicsipiedone eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A Karpatok kozul szolok hozza a temahoz....Erre fele sem szeretjuk az ilyen kupec fajta veteranost,igaz ezt ok is tudjak, es a talalkozokon kulon csoportba is ulnek Mi oket nevetjuk ok meg minket ,hat igy van ez.Ne tevesszuk ossze a VETERAN-t a VATERA_val..
    Ennek a fajtanak megvannak a legujabb legszuperebb mocijai is ( JAAAA.... egyik talalkozon egyik ilyen ,,tag"szuper japan aranyozott ezustozott csodajaval alig tudott elindulni a fel talalkozo rohogte Masik ket ,,AGYALAGYULT" egy oreg IZS-t gyilkolt egesz talalkozo idejen,ami csak tolva indult, utoljara mar mindenki tolt rajta egyet es mikor beindult akkor a fel talalkozo meg tapsolt.
    AKKOR MI VAN ????????????????????
    Pedig arról szólnak a hírek, hogy ti vagytok a nepperek legfrissebb beszerzési forrása. Nálatok még találni motorokat.

Leave a comment:

• kicsipiedone
    replied
    A Karpatok kozul szolok hozza a temahoz....Erre fele sem szeretjuk az ilyen kupec fajta veteranost,igaz ezt ok is tudjak, es a talalkozokon kulon csoportba is ulnek Mi oket nevetjuk ok meg minket ,hat igy van ez.Ne tevesszuk ossze a VETERAN-t a VATERA_val..
    Ennek a fajtanak megvannak a legujabb legszuperebb mocijai is ( JAAAA.... egyik talalkozon egyik ilyen ,,tag"szuper japan aranyozott ezustozott csodajaval alig tudott elindulni a fel talalkozo rohogte Masik ket ,,AGYALAGYULT" egy oreg IZS-t gyilkolt egesz talalkozo idejen,ami csak tolva indult, utoljara mar mindenki tolt rajta egyet es mikor beindult akkor a fel talalkozo meg tapsolt.
    AKKOR MI VAN ????????????????????

Leave a comment:

• monza-attila
    replied
    Hú Srácok... nagyon sok mindent írtatok és ki fejtettetek. Mindenkinek adok igazat és nem személyeskedés,de minden hozzászólás tettszik.
    Aki ( Ügye mink ) Szereti a régi öreg masinákat,és nem csak az üzletet látja benne. Hanem azt az érzést ,hogy lábra állít egy roncsot, és mikor kész , azt rengetegen megtekintik , és el ismerik a munkáját. És nem hazudtolja meg magát,hogy a két keze által ( Vagy kis segítséggel ) Készült el a gépezet. persze érteni is és kiváncsinak is kell lennie. A Milliomos azt se tudja, hogy mivan a motoron belül. Ő fizet és megy a kész termékért. Majd bele ül és gizdán kinéz a lehúzott ablakon. Mintha ő csinálta volna.

-- Veterános szerelem az egy más világ. Ezért vagyunk mi itt,hogy egymással meg osszuk a véleményeinket.

ja ! És nem vagyok milliomos,Szeretem az öreg járgányokat. Mindegy , hogy motor vagy repülő, vagy más műszaki cikk. Ez a mi gyerekkorunk emlékei.. Üdv mindenkinek.

Leave a comment:

• mir-mur
    replied
    A keresztnevetek nem azonos ??

Leave a comment:

• nagyfékdobos
    replied
    Húúúú ez nagyon durva, ezt nem is mesélted. Tanulságos történet...

Leave a comment:

• Guest's Avatar
    Guest replied
    Attached Files

Leave a comment:

• mir-mur
    replied
    Engedjetek meg egy röpke történetet ! A vaterán rendszeresen feltűnik egy veterános aki ilyen-olyan motorokat kínál eladásra. Ezt a nagy veterán szeretetét, a felhasználó nevében is elég "SZERÉNYEN" tudomásunkra hozza. Sokan tudjátok, hogy egy simson 250 felújításával görcsölök, amihez még hiányzik bőven ez-az. Történt a közelmúltban, hogy az egyik licitálós portálon megjelent két Simson, egy eladótól. FIX áron ! Az egyik kosárban, a másik egyben, és nagyon jó árban. Ketten is érdeklődtünk az eladónál. A másik érdeklődő leírta hogy mennyire vágyik egy ilyen motorra, és csodásan felújítaná ha az övé lehetne. Persze ha még engednének egy picit az árból. Már a gombon volt a kezem, de arra gondoltam miért ne legyen neki is ha annyira szeretné. Végül is nekem már van. Leütötte megvette.
    Alig két nap múlva már egy veterános ismerősöm újságolta, hogy X-Y most kínálgatott neki két motort. IGEN jól gondoljátok ! Ez a " vágyakozó" érdeklődő nem volt más mint ez a nepper, aki más felhasználó nevet használva vásárolta meg azt, amire én is vágytam. Természetesen a motort HÁROMSZOROS áron kínálgatta ( és el is adta ! )
    Ő IS IGAZI VETERÁNOSNAK mondja magát, és sajnos volt aki meg is ette. Én voltam, és az aki eladta neki 10.000 ft-tal olcsóbban, hogy ő aztán a tripláját fogja rajta. Remélem magára ismer.

Leave a comment:

• luigi
    replied
    Hali.Az igazi veteranos ne csak a sok pénzel legyen.Elismerésem azoknak akik a két kezükkel épitik az almaik kis csodáját, mert az az igazi öröm... luigi
    Utoljára szerkesztve a következő által: luigi; 2011 márc. 19, 12:02.

Leave a comment:

• dafko54
    replied
    Szervusztok. Tudomásul kell venni, hogy a veteránozás mára egy tért hódított gazdasági tevékenység lett. Az árak meg úgy alakulnak, hogy a vevő számára kedvező áron szeretne a portékához jutni, az eladó meg a lehetőségekhez képest minél több haszonra törekszik. Ez a piac. Természetesen a veterános egy járművel kapcsolatban teljesen más értékrendet képvisel, mint a " normál " gépjárműhasználó. Az egyik lélekkel tölti meg az ember és a gép kapcsolatát, a másik csak funkcionálisan használja. / Na ez már kezdi súrolni a szentimentalizmus határát, de valami ilyesmi. ) Két héttel ezelőtt hozzájutottam egy I. világháborús repülőgép iránytűjéhez / szép nagy legalább 2 kilós rézdarab /, azóta az asztalomon áll és minden alkalommal örömmel tekintek rá / a lehetőséghez képest már nagyon "sok" információval rendelkezem a szerkezetről /.Azon meditáltam ,hogy azt szeretném látni amit a tárgy "látott" annak idején. Marhaság, nem? Jön a fiam ( már szép nagy családja van ), nézi majd elkezdi mondani : -Fater én azt szeretném látni, amit ez az iránytű látott ............ A gyerek is hülye, velem együtt (így még büszkébb vagyok rá ). A veteránozás is egy másként gondolkozás az "élettelen" tárggyal kapcsolatban.Veterános üdvözlettel.

Leave a comment:

• nagyfékdobos
    replied
    apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    hát valahogy így képzelem!
    Szépen szavakba öntötted a megfoghatatlant... egyetértek veled, én is valahogy így képzelem.

Leave a comment:

• apacsavo
    replied
    Az eredeti kérdésre vissza térve,szerintem ez egy olyan érzelmi dolog féle,ha megfogsz egy öreg régi gépet vagy alkatrészt,felsejlik benned a mult, látod magad előtt azt a kort ,érzed az illatát(főleg a kétütemüeknek)hallod a hangját és szereted,babusgatod és megpróbálod tehetségedhez mérten a legjobbat kihozni belőle(szerintem még az sem nagy baj ha elsőre nem nagyon sikerül) mert szereted, csinálod!!!!......hát valahogy így képzelem!
    Üdv:gyula(igy csupa kisbetüvel mint nemecsek)

Leave a comment:

• nyuszifül
    replied
    Azért nagyon örülök, hogy csak ki tudtátok olvasni a gondolataim nagy részét.

Én is leírom tulajdonképpen mire gondoltam:

Valóban nincs olyan, hogy "igazi veterános".
    Sokféle emberrel találkoztam és rájöttem arra érdemes figyelni aki a háttérben marad és nem próbálja kioktatni a másikat. Legfeljebb, ha véleménye van, odamegy a veterános kollegához és evvel kezdi: "Ne haragudj nem akarlak kritizálni, ......
    Ezután jószándékbol tanácsokat mond és ha meghaldatják partnerként kezel, ha nem elnézést kér és elmegy.

Nekem volt egy tanárom, akit nagyon tiszteltem. Ő azt mondta: "Az a búzaszál melyiknek a kalászában nincsen mag mindig egyenesen ál. Viszont amelyik kalász tele van maggal az nem emelkedik ki a sokaságból, mindig meghajolva áll."

Leave a comment:

• stalker
    replied
    Sziasztok!

Felnyomott árú alkatrész DKW vázháromszög 60 ropi alatt nincs, első villa úgyszintén, a hibátlan váz se olcsó, ha ezek nincsenek meg neked, akkor leadhatod a MÉH-be a motorodat:-) Részben a nepperek miatt lettek ilyen brutál árak, már a Pannóniáknál is vannak elszabadult tételek, de német motoroknál meg agysokkot kap az ember... egymilliós motorral meg se merek majd mozdulni.

Üdv

Leave a comment:

• nagyfékdobos
    replied
    TZ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Igen. Kértem (és nem gúnyosan, szépen), hogy ebben az esetben tanítson minket, ha már olyan nagy tudású. Ezt viszont azért nem akarta, mert esélytelennek látta, hogy viszonozhatnánk a segítségét, így meg nem érte meg neki.
    Ez érdekes. Akkor most hangosan gondolkodok. Ha teljes mértékben töröltette a nickjét, akkor nem kíván megszólalni. Tehát nem csak tudatni nem akar velünk semmit, hanem kérdezni sem szándékozik. Ezek szerint Ő mindent tud amit mi tudhatunk és semmiféle információhoz nem juthat tőlünk...

Boldog ember lehet, sőt talán a világon egyedülálló a maga nemében.
    Én még nem találkoztam olyan emberrel, akitől ne lehetett volna tanulni valamit.

Nem baj, innen üzenem neki, hogy olvassa csak nyugodtan a fórumot, ha valami olyan okosságot talál benne amivel profitálhat, (akár szellemi, akár fizikai, akár forintális módon) használja egészséggel!!!

Leave a comment:

• TZ
    replied
    nagyfékdobos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Az nem semmi. Ergo, még a nevét sem akarta látni a mi szövegkörnyezetünkben. Király...
    Igen. Kértem (és nem gúnyosan, szépen), hogy ebben az esetben tanítson minket, ha már olyan nagy tudású. Ezt viszont azért nem akarta, mert esélytelennek látta, hogy viszonozhatnánk a segítségét, így meg nem érte meg neki.

Ha igazán belendül a fórum, több "igazi veterános" meg fog jelenni akkor, ha reményt lát arra, hogy portékáját eladja. Rövid, lényegretörő megnyilvánulások lesznek, melyek semmiféle infpormációval nem szolgálnak, csak célzott piar tevékenységet tartalmaznak.
    Ez nem biztos.

Biztosan lesznek próbálkozások, de nem lesznek sikeresek. De ez egy másik téma, majd kifejtem.

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X