Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Széles út

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Széles út

    Van-e nagyobb öröm, mikor kedvencünk friss forgalmiját foghatjuk kezünkben, s ami ezt még csodássá teszi, első ízben. Más ilyenkor a levegő, más az íze a szélnek, a köd verte fák látványának, a kopasz ágakon károgó varjak hangja szinte muzsikál, az emberfia úgy másfél méterre a földtől van - persze felfele - gondolatai repkednek, s még az olyan embereknek is vetünk egy biccentést, akiknek egyébként nem. Kijöttem ma az okmányirodából, mit sokan inkább vesztőhelynek tekintnek, mintsem irodának, vagy okmánynak. Az, hogy ma az ügyintéző hölgy kopogtatás után viszonozta a köszönésem - azon túl, hogy meglepett - derűssé is tett. Minden papír megvolt, köztük az én veszettségi oltásom is, és igazolták azt is, hogy tavaly tüdőszürtem, ha bár már nem kötelező, s most azért kell fizetni, miért rég ennek elmulasztásáért büntettek. - Nem tartozik ide. A lényeg, kijöttem a nagy hatalmú ispánságrúl, kezembe a papír, mi esti álmaim visszatérő motívumai voltak, a rendszám, amin rajta volt a kék matrica, mit kevéske kínlódás után helyére raktam, néhány előrugás a szívatáshoz, gyújtás, pöcc-röff, és miénk volt az út. Motorka úgy örült, éreztem, tényleg, nem a bujkálós lopva motorozás. Más érzés így, mikoron tudja az embernek szülötte, hogy ha a pandurda zsandárja útszélre inti, van mutogatni valónk, nem csak az útszélre szorult, utazni nem vágyó lányoknak, kiket más vágyak bizsergetnek, s ezt inkább papírpénzben óhajtják, ha kifejezésre juttatják. Hagyjuk most őket. A reggeli fagyos köd felszállott, mire a mondott kis zöld színű papírral kiléptem, mely aztán egyáltalán nem irattár kompatibilis, mindenfelé gyűrni kell, ha valaki tárcába kívánja rakni a szabványtalanság e zászlóshajóját. De így is jó! Meg van. Most már mienk az út, Motorkával! Oly nagy öröm ez ma nekem! A nyár ma kezdődött és holnap folytatódik!

    #2
    Jól van, van bajod neked is! Csak így tovább....
    Örs, sepy és 6 további látogató kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Eléggé el nem ítélhető módon csak most futottam át e kis esszének is beillő lelki állapot térképet. Pedig teljesen ugyan ez lelkiállapotban leledzettem én is 2011Május 8-án(ha jól emlékszem ha nem!.....hát nézzétek el nekem!Valahová elgurította az unokám a ,,Kavintont")Ugyan is megtörtént amit 2és fél éve áhítoztam!Rendszám és forgalmi került az IZPlaneta2-mre!Ugyan is a hiányzó alvázszám miatt kétszer kellett vinnem eredetiségire(17500+17500+20000fuvar!)Aztán szintén Gödöllőre műszakiztatni(4500+20000fuvar)aztán már az okmány irodában(vagy is a Postán!)már szinte örömmel fizettem azt a csekélyke közel 40000ft-ot mert az öröm teljesen elhomályosított mindent!Hazaérve rögtön felszereltem a rendszámot(az unokám bébikompjára!)......hiszen a rozoga lábaimmal fel sem tudtam ülni a mocimra!Az IZS.hu -ról lévő ismerős srác,(,TigrIZS) jött el Győrből hogy kipróbálja szegénykémet!............egy szó mint száz megértem Igrich kollégát!Remélem az óta már ki száguldozta magát!(Tényleg Tiszakeszin ugye nem találkoztunk?)........mindegy sok sikert!

      U.i:Ide illik a Bojtorján együttestől az Úton vagyok.c számuk!(sajnos nem tom be rakni de ha meghallgatjátok megértitek!......ha nem az sem baj!)
      Utoljára szerkesztve a következő által: apacsavo; 2014 dec. 11, 17:55.
      Igrich, CZsolti és 7 további látogató kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        Az ilyen örömökért érdemes élni. Nem én találtam ki, de leírom ide is, hogy "Ne becsüld le az élet apró örömeit, mert később kiderülhet, hogy ezek voltak a nagy örömök"! Én tegnap pl. eljutottam odáig, hogy megvettem a blokkhoz a szimmeringeket.

        Komment


          #5
          Én tegnap pl. eljutottam odáig, hogy megvettem a blokkhoz a szimmeringeket.

          Teljesen nem kell megbontanod? Az enyémet, valószínű...

          Komment


            #6
            Teljesen nem kell megbontanod?
            Szétkapni a száját!!!!!!!!!!!!!!Apró pici darabokra,minnél kissebb annál jobb!!!!!!!!Aztán olyan mulatságos elfoglaltság egész télen hogy vajon mi hová való!!!!.........és amikor végre össze jön akkor ott a keresztrejtvény: hogy az a kupacnyi alkatrész miért nem hiányzik belőle!!!?????????!

            Komment


              #7
              apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Szétkapni a száját!!!!!!!!!!!!!!Apró pici darabokra,minnél kissebb annál jobb!!!!!!!!Aztán olyan mulatságos elfoglaltság egész télen hogy vajon mi hová való!!!!.........és amikor végre össze jön akkor ott a keresztrejtvény: hogy az a kupacnyi alkatrész miért nem hiányzik belőle!!!?????????!
              Jól beszélsz, Kedves Apacsavo!

              Ha nincs,akkor csinálunk magunknak elfoglaltságot (jelzem, hasznos) Mert hogyan is vészelnénk át ezt a "kemény" telet?

              Komment


                #8
                apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Ide illik a Bojtorján együttestől az Úton vagyok.c számuk!(sajnos nem tom be rakni de ha meghallgatjátok megértitek!......ha nem az sem baj!)
                https://www.youtube.com/watch?v=O9v7zbPQHH0
                A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

                Komment


                  #9
                  Ez az!Köszönöm!Ez áll legközelebb az én kialakulatlan fejlődésben lévő lelkecskémhez +meg a Blues Company Csúnya vagyok..........és a többi!Semmi hallásom sőt ritmus érzékem sincs(ezért bénázok a motorral is!)....de a zenét imádom!Szeressétek ti is jót tesz a megvisel ,,pszihének"!

                  Komment


                    #10
                    Szeressétek ti is jót tesz a megvisel ,,pszihének"!
                    Egészségedre!


                    Semmi hallásom sőt ritmus érzékem sincs
                    Javasolni fogunk a Mega-ríszing-sz(t)ár zsűrijébe. A nézők kedvence leszel!

                    Komment


                      #11
                      Talán ide befér egy kis elmélkedés - reggel 7.30 körül elvittem kocsival a nejem valahova , aztán jöttem melózni . Egy lámpánál előre araszolt a két sor közt egy 250 es trofi . pont mellettem állt meg . Volt időm megszemlélni . Nem restaurált , kifényezett , hanem szemmel láthatóan 30 éve munkába járó motor . A lovasa egy 100 + kg os nagydarab fickó . Farmer , műbőr jacky ( olyan amin ez jól látszik is ) és régi kiskőrösi szafander -plexi nélkül . Szóval csodáltamsajnáltam , szivessen behívtam volna egy kávéra a boltba , kicsit dumálni -miérthogyan - . Aztán zöld lett a lámpa -húzott egy kövéret ( de tényleg ! ) és kiment a képből . Még annyit láttam , hogy hátul a csomitartón felkötve egy táska , tetején egy 2 l es cóla (félig , lötyögve ) . Persze -gumipókkal ! Aztán arra gondoltam -hol vagyok én egy ilyen tökös csávótól - aki megérkezik valahova , leveszi a kabátot , csomagot , aztán leül és meghúzza az utcahideg cólát

                      Végül is nem tudom miért írtam le , de valahogy kikivánkozott .
                      (ja-1c fokot mutattak az utcai hőmérők )

                      Komment


                        #12
                        Végül is nem tudom miért írtam le , de valahogy kikivánkozott .
                        Megértelek!Hidd el mi is voltunk ilyen,,tökös csávók" csak az már oly régen volt hogy talán igaz sem volt! Sajnos most ez van!15fok alatt rá sem merek nézni a mocira!20-25 foknál még polár felsőben gyúrom 28-40 fok az a menyország az ilyen ,,apacsavonak"!Megértem a gondolataidat amik ki kívánkoztak belőlled hiszen vérbeli benzinnel kezelt aszfalt koptató vagy!(mint itt még jó páran!)Nehéz az ember szíve amikor ilyesmit olvasok!Nehéz a sorsa az idősödő motorosoknak akiknek már nem oly ruganyosak a léptei(ha tud lépni eggyáltalán?!)hiszen kedves barátom sok-sok évnyi fázós-esős motorozás van mögöttünk.Ezért szedem szét ripityára és találok ki mindenféle hülyeséget hogy ne tudjak elmenni motorozni!(Mert amilyen hü..e vagyok képes lennék megtenni!)Így csak várom a melegebb időket és Che barátommal együtt számolom a heteket ......vajon mikor csivitelnek már a fecskék az eresz alatt!????!...........és olvasom a jó melegben az ilyen történeteket!http://youtu.be/t_f1wPUpDCo?list=PLx...Mjukx0KUvd6iQf

                        Komment


                          #13
                          ...vajon mikor csivitelnek már a fecskék az eresz alatt!???!..

                          A rigók már elkezdték a "muzsikájukat", így aztán csak jön a jó idő és a motorozás...

                          Komment


                            #14
                            Neked is széles urat a Planétás motorozáshoz, csodás gépek. Motorka most szétszedve várja ifjúhodását, igaz ez a szétszedett állapot már nem atomi szintű, A tankvárat még magára festéssel és csíkozással. A néhány apróság, mint oldaldobozok, rendszám, csomagtartó, szerdán kerül a helyére, de az még a komámmal lazán sörözve is 2 óra szerelés, amiből másfél óra az iszogatás és az anekdotázás.
                            Sajnos nem voltam Tiszakeszin, de vannak halaszthatatlan dolgok, miket nem tud arrébb rakni az ember, akkor sem, ha inkább ha a halaszthatatlant halasztaná... - de az élet mindig fintorog....
                            Jó lenne az idén is megszerveződen ez a dolog.

                            Komment


                              #15
                              Szétkapni a száját!!! Apró pici darabokra,minnél kissebb annál jobb!!!Aztán olyan mulatságos elfoglaltság egész télen hogy vajon mi hová való!!!...és amikor végre össze jön akkor ott a keresztrejtvény: hogy az a kupacnyi alkatrész miért nem hiányzik belőle!!!???!

                              Ne is mond! Én mikor a pancsit szedtem szét, vettem minden csavarból mégegyet, hogy szép új legyen mind, viszont valahogy a rgieket is sikerült beépíteni, mert egy csavar sem maradt ki

                              Komment

                              Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X