Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia, Csepel, stb név jogtulajdona, névhasználata

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Pannónia, Csepel, stb név jogtulajdona, névhasználata

Tisztelt Veteránosok!

Már régóta foglalkoztat egy szerintem érdekes jogi kérdés!

Ha jól tudom mind a "Pannonia", mind a "Csepel" név jogvédett.

Tehát, ha én egy ilyen felirattal díszített pólót, vagy bármijen ruhadarabot viselek, sértem-e a név jogtulajdonosának valamilyen jogát: tehát törvénysértést követek-e el?
    Vagy netalán készítek egy ezzel a névvel dekorált terméket!?

Eladhatom, elajándékozhatom, vagy egyáltalán birtokolhatom engedély nélkül?

De tulajdonképpen kérdezhetném én ezt bármelyik motor, autó, vagy akár kerékpár márkanévvel kapcsolatban is, ami valamikor megszünt!

Mi a véleményetek?

nyuszifül eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    ... tulajdonképpen kérdezhetném én ezt bármelyik motor, autó, vagy akár kerékpár márkanévvel kapcsolatban is, ami valamikor megszünt!
    ”¦ vagy még létezik.

A kérdés „jogos”, de szerintem – bár gőzöm sincs – nincs gond az ilyesmivel. Rengeteg rajongói klub létezik, akik használják a rajongás tárgyának az emblémáját. Furcsállanám, ha ezeket a közösségeket perelné az embléma tulajdonosa, még akkor is, ha erre jogilag lehetősége lenne.
    Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

Komment

TZ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Furcsállanám, ha ezeket a közösségeket perelné az embléma tulajdonosa, még akkor is, ha erre jogilag lehetősége lenne.
      Tekintve, hogy ez ingyen reklámot is jelent a gyártónak.

Komment

Titeket nem igazán érint ebből probléma, legfeljebb nálam tarthatná a markát a márka tulajdonos. De mivel nem tömegtermékről van szó, hanem hobbyból készítettem 3-4 pólót, kétlem hogy görcsölnének párszáz forintnyi díjon. Nem áll szándékomban több száz db-ot csinálni, még talán tizet se.
        Ezt csak ritka különlegességnek szántam.
        Akinek jut, az boldog lesz, akinek meg nem jut, az csak nézi (és esetleg irígykedik).

Legális(?) helyen is lehet Pannónia lógós pólót kapni, (nem én vagyok az egyetlen)
        de az egyszinű, és a csillag nélküli, kissebb változat.
        Szitázva is készít valaki, úgyhallottam.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
        Working...
        X