Hali! Nemrég akadtam erre a könyvre, ami felidézte bennem gyermekkoromat, amikor ezek a monstrumok harsányan sivítva, gőzfelhőt eregetve és jellegzetes széngázszagot árasztva tolattak az állomásokon...
Megrendeltem és nem csalódtam, egy szakmailag érdekes, sok képpel és infóval tüzdelt igényes kiadvány.
424-es, az első 90 év (Könyv) Kovách László
Megrendeltem és nem csalódtam, egy szakmailag érdekes, sok képpel és infóval tüzdelt igényes kiadvány.
424-es, az első 90 év (Könyv) Kovách László
Nagyon örülök(nék!)ennek a témának! Nagy gőzös rajongó vagyok de nem valami gyűjtő vagy ilyesmi hanem csak a gyerek és fiatalkori emlékek miatt!A szülőfalumon át járt a Nyíregyháza-Dombrád-i kis vonat!(keskeny nyomtávú!)Még kis csávó(nem apacsavo!)koromban kis gőzösök húzták!Persze akkor az nekünk maga volt a tüzes ördög!Hatalmas és fújtató,robogó,száguldó csoda!Néha a szüleim be vittek a Nyíregyházi pályaudvarra és ott aztán a létező legfélelmetesebb de egyben legcsodálatosabb mozdonyt volt szerencsém látni(néha!).....a 424-est!!!!Aztán azt is villamosították!Na jó hogy a ZÁHONYi vonal!!!!!Azon ment és jött a nagy tesótól a cucc!!!Aztán Ózdra kerültem és ott még a 70-es évek közepén is 424 járt Miskolcra!......de még a 80-as évek közepén is volt a Ferencvárosi fűtőházban 2db katasztrófa szerelvényt húzott!Nem tom meg van-é még!Szeretem ezeket az élettel teli járműveket!
Szerintem nem voltál ,,off"!
Komment