Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Ez nekem sem sikerült. Még jó, hogy van ez a billentyűzet. Amúgy egyszer próbálkoztam egy ilyen "lándzsával". Két húzás után elegem volt és el is hajítottam. Az egész rajzlapot tönkretette a kifolyt tus. Két húzás és elegem volt. Azóta sem fordult velem ilyen elő.
Kellene még szerezni, egy fejes vonalzót.
Pénteken vettem, milliméter papírt, és műszaki rajzlapot is. Betettem még egy olyan töltős ceruzát is.
Ilyen kis táblák lesznek az eszközök alatt:
Vajon jól írtam le a nevüket? Nem mindenhol írják egybe-meg külön a dolgok nevét.
Hát valahogy sejtettem hogy nem a hagyományos rajzeszközökre gondolsz Szép estét!
Szép estét neked is. Azok a kislányok meg már régen nagymamák. Akkoriban én voltam a legfiatalabb a műszaki osztályon. Mindenki legalább 10 évvel idősebb volt. Ami akkor gyönyöradónak számított az már az APEH (NAV) szerint is legfeljebb hervadó manapság.
Szavazásra bocsájtottam a kérdést a kollegáim között. A legidősebb szerint mérőkörző a neve. Nagy bajt nem teszel, ha ezt írod rá. Jobb ötletem nekem sincs. Nyelvészkedésbe meg nem szívesen bocsájtkozom. Szerintem jók a feliratok és ami a lényeg, igen dekoratívan néznek ki. (Most egy kicsit balra is néztem )
Az a gond ezekkel, hogy általában egy tisztességes fejesvonalzó min. 80 cm hosszú. Kilógna a keretből.
Olyan kicsit, ami jól is mutat még nem is láttam. Persze attól még létezhet. Tegyél be háromszögvonalzókat, 45°-ost és 30-60°-ost. Azokból van mindenféle méret és azokat többet is használjuk, mint a fejesvonalzót.
Már nincs annyi hely a képen,hogy ilyen sok és nagy terjedelmű vonalzó beférjen, úgy terveztem,hogy kb 40 cm-nél elvágom a fejes vonalzót.
Most kerestem a hirdetések között, holnap rendelek egyet.
Úgy néz ki, kész a dolog.
Még az lenne a kérdés, hogy a világítás 12V-os riasztó akkumulátorról megy jelenleg, oda kellene valami kis szebb elemes megoldás. Ötletek? No meg kapcsolhatónak kellene lennie.
Komment