Jó napot,Matyi vagyok.Márkatársakat keresek.Van 1 Puch x 50-4-esem,volna egy kis problémám,hátha kiötlünk valamit.A főtengely csapágyról van szó.Milyen csapággyal lehet helyettesiteni?A gyáritól idegbajt kapok.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Puch x 50-4
Collapse
X
-
Üdv mindenkinek.Megoldottam a problémát.Nagyon kontár munka,de bevált..mivel mostanában úgy tünik,hiánycikk ez a fajta főtengelycsapágy,tettem bele sima golyósat.Csak egy tipp(tényleg kontárkodás,de beválik):Simson 50-51 lánckeréktengely-csapágyból kell 2 db.Mivel ezek 12mm szélesek,a Puch-é 10mm,Szalagcsiszolón le lett csiszolva mindkét oldala 10.3mm-re.Nehezebb összerakni,de tökéletesen müködik a motor.Hátha tudok segiteni ezzel az infóval,ha valakinek hasonló problémája akad.Matyidöhüdebüdi voltam.RetroAttila kedvelte ezt.
- 1 like
-
Sziasztok nekem nem ez a motorom van hanem puch comet 504 s de a blokk szinte ugyan az (belülről teljesen)
tulajdonképpen itt megis nézhetitek KTM Comet 50 s 4 - YouTube
Komment
-
Kedves puch-os kollégák!
Legyetek üdvözölve itt a fórumon. Úgy látom, hogy nagyon egymásra találtatok, ami remek dolog, mert ilyen márkatársi közösség még tudtommal itt nem szerveződött. Tehát itt az ideje.
Ha a kérdéses csapágynak leírjátok a fő méreteit (külső és belső átmérők, szélesség), akkor segítek keresni megfelelő(bb) megoldást. Igen veszélyes ugyanis elkeskenyíteni egy csapágyat, mert ez nem kókányolás, hanem időzített bomba. A csapágyakat megfelelő fordulatra és teherbírásra méretezik. Ennek megfelelően vannak átmérő és szélesség sorozatok, amit mindenképpen figyelembe kell venni. Tehát mondjatok méretet. Ha tudok, szívesen segítek.
Üdvözlettel: CZsolti
Komment
Komment