sziasztok. Egy 38' -as evjaratu riuko (jap) motorhoz keresek leirasokat; fotokat vagy tervrajzokat. Es nem utolso sorban alkatreszeket!!! elakadtam a felujjitasban. Barmi segitseg jol johet amit elore is koszonok!
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Riuco (Harley)
Collapse
X
-
Kedves Berci!
A mindenható nyomkodja beléd a legkedvencebb ételedet nagykanállal,-hát ilyen motor,hogy Riuco "nincs es",mint-ahogy a székely ember mondaná!Kíváncsi lettem erre a Harley micsodára,beütöttem a "gugliba" és a Riuco-ra nem adott ki semmit.Azután játszottam egy kicsit a betűkkel és RIKOU néven kaptam találatot,nem is egyet.
PL.:RIKOU motor cycles were built from 1935 to 1962:..............,-bár én nem tudok Angolul,de annyit azért kitudtam olvasni,hogy a RIKOU motorokat 1935-1962-ig építették Japánban.Képtalálataim voltak,melyből kettőt elmentettem és most ide feltettem ,hogy lássuk miről is van szó.
Nagy valószínűséggel,ha te is jobban beleásod magad a keresésbe,pl.beírod,hogy "RIKOU service manual",még valamilyen gépkönyvet is fogsz találni,azt nem tudom,hogy ingyen letölthető formában,vagy pénzért,de ha írtak ilyet valahol a világon,az minden bizonnyal beszerezhető.
Most meg miattad lekéstem a miséről,-jaj micsoda botrány,mit fognak mondani a kocsmába,hogy mint-ahogy az elmúlt több éve nem voltam,ma se mentem a nyitásra.
Üdvözlettel:Chekorompaiistvan, mir-mur és 3 további látogató kedvelte ezt.
- 5 likes
-
Kedves Supermax!
Nem akarok én senkit bántani,-ártani valakinek még kevésbé,csak egyszerűen viccelődtem egy kissé,de ha valakit is megbántottam ezzel,úgy elnézést kérek.
A téma azért keltette fel az érdeklődésem,mert mint történelmi kérdés is érdekel,ugyanis elgondolkodom azon,hogy ilyen licenc átadások után néhány évvel,hogyan történhetett meg Pearl Harbor,hogyan keveredhetett háborúba Japán és az USA?Természetesen tudom,hogy Japán,a csendes óceáni szigetvilágban sok olyan területet meghódított,melyek sértették sok állam,köztük az USA érdekeit,-mint elveszített gyarmat,de azért a Pearl elleni támadás,mégis csak egy övön aluli ütés.
Felkeltette az érdeklődésem továbbá azért is,mert a padláson őrzök,egy II.V.h-ideji,valamilyen a térségünkben lelőtt Amerikai repülőgép fényszórót,mely valaha a gép szárnyába volt szerelve.A fényszóró minden egyes részébe szerepel a Made in USA felöntés,de maga az izzó,a Full beam,- Mazda gyártmányú,az-az Japán.Amikor kaptam ezt a fényszórót,egy idős bácsitól,már akkor elgondolkoztatott a dolog,hogyan lehetséges ez,hiszen a két ország hadban állt egymással,de ezek szerint a kufárkodás működött,míg a két nép gyilkolta egymást,-vagy hogy van ez?
Kicsit szégyellem,de a fényszórót,azért kaptam,mert az idős bácsi,nevezetesen Sanyi bácsi,örökmozgó mániás volt (perpetum mobile,ha jól írtam) és mindig boldogított,hogy ezt-azt esztergáljak,mert már igen közel a cél.Természetesen rajz nélkül,csak úgy állt a szegnyereg felől és adta az utasításokat.Hiába kértem,hogy magyarázza el és rajzoljuk le,nem hallgatott rám,mert mint-ahogy mondta,"nem lehet ilyen titkos dolgokat kiadni".A Sanyi bácsi Apámnak jó ismerőse és méhésztársa volt,meg kedvelt talán engem is,ezért vállaltam el,bár pénz nem fogadtam el,mer tudtam úgysem lesz ebből örökmozgó.Sokszor viccelődtem is vele,-hogy melyik oldalon hagyjuk hosszabbra a tengelyt,mindíg megkérdezte,-milyen tengelyt?,-válaszoltam,amelyik majd átlóg a másik helységbe és amelyikkel,majd hajtani lehet.Sanyi bácsinál annyi minden,műszaki dolog fel volt halmozva,hogy halála után vagy három hétig hordták a MÉH-be.Az én részem csak a repülőgép fényszója és egy hiányos turbó feltöltője lett,melyeket azért őrzők,-de minek?
Befejezésül,hogy RIKOU ügyben is történjen valami:
A két utolsó kép lelőhelye:Classic Cars Authority:1943 Japanese Rikou sidecar motorcycle Az említett lelőhelyen még további képek vannak.
Kerestem még szervizkönyvet is és valószínűleg találtam is,de nem mertem letölteni,mert egyrészt Japánul volt és azt sem tudtam kisilabizálni,hogy fizetős,avagy sem. Minden-esetre,kedves Berci,kezdj el Japánul tanulni!
Keresés:Rikou motorcycles service manual
Üdvözlettel:Che
- 2 likes
Komment
-
Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNem akarok én senkit bántani,-ártani valakinek még kevésbé,csak egyszerűen viccelődtem egy kissé,de ha valakit is megbántottam ezzel,úgy elnézést kérek.
Nincs miért szerintem elnézést kérned, én nagyon jót derültem az első írásodon, nem volt benne semmi bántó, és csak poénból hoztam fel ezeket a betűcserékkel hamisított kínai márkákat.
Komment
Komment