Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Új rendszám Magyarországon

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Üdv.: A hozzászólásokat olvasva eszembe jutott Timon és Pumba(rajzfilmsorozat), amikor beleszippantottak a friss lócitromba.
    Lehetne lócitrom adó(hitelesített mérővel mint a fagyit, kimérnék, hány gombóc és az után fizetni, de mint az üzemanyag ez is drágulna)-mint veszélyes hulladék és undorkeltő áru elhelyezésért is lehetne fizetni.
    Vagy szagadó, szinte mindennek van és lesz is!(kivéve, ha illata van)
    Komolyra véve a szót felénk bevezették, hogy csak a szelektív hulladék elszállítását vállalják(szétválogatás után)
    És ugyebár ahol van szerelni való ott van olaj, koszos rongy, és egyébb hulladék. A hamu is a nyakunkon marad(ha volna olyan elvetemült aki elégetné). Na, most hova tegyem ezeket az anyagokat, szerintem a szocos korszak elásogatós módszere újra felvirágzik. Nekem már sok ilyen kincskeresősben volt részem, de találtam egy üveg petróleumot, és egy rakás fémet, üveget, műanyagot(ó te drága tetanusz hányunkat fogod majd meglátogatni?)
    A kromofágot is betiltották, ha valaki még nem tudta, szóval lesz mit körmölni!Jó kis manikűr.

Komment

Többen kérdezték utólag, az előző hozzászólásomat nem hírdetésnek szántam. Elnézést, ha félreérthető volt.

Komment

Komment

Hát ezFELHÁBORITÓ!!!Napi megélhetésel küszködik az ország.És amikor azthiszed hogy az utolsó bört is lenyuzták rólad ,kiderül hogy nem! A magas benzinár miatt igyis alig teszek kilométereket a mociba! 1996-ban 500ft -ért teletankoltam az MZ-t ,ugy hogy kaptam vissza!

Komment

na jó, de azért ennek idestova bőven több, mint tíz éve..inkább a 20-hoz közelítünk. nem épp reprezentatív. de a lényeg értehtő.
            Utoljára szerkesztve a következő által: TZ; 2012 jan. 24, 16:11. Oka: A spam gyanús linket kivettem, amíg ki nem derül, hogy mi volt a célja.

Komment

Komment

Nem tudom, hogy ki emlékszik még rá?
                Annak idején,amikor a rendszám cseréről még csak szó volt -persze ezt is azért kellett megváltoztatni,mert...no comment - (bocsánat, ez már politika lett volna!)Nos, amikor a cseréről szó volt, megpályázta az akkori vezetés. Tudtommal a Magyar Állami Pénzverde nyerte meg, a második lett az a bizonyos Plakett Kft. A pénzverde akkori elképzelése pont a mostanival egyezett, mégis a másik cég kapta a megbízást. Ez Magyarország. Azt már senki sem tudja, hogy miért lett így. Gondolom, a nálam idősebbek erre tudják a választ. A többit már le sem írom...megtették -helyettem- mások.
                Üdvözlettel!

Komment

Pontossan így volt--de a magyarázatra én sem emlékszem.Arra viszont igen:"ez a variáció beláthatatlanul hosszu időre megoldás"

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Pontossan így volt--de a magyarázatra én sem emlékszem.Arra viszont igen:"ez a variáció beláthatatlanul hosszu időre megoldás"
                    Ez így van. Még kb. tíz évig kitartana. Ha meg alkalmaznának valami normális rendszert, akkor az idők végezetéig. (Értsd: nem ABC sorrendbe megyünk, hanem véletlen kombinációkat adunk ki, a kivont járművek rendszámai pedig megfelelő módon egy idő után visszakerülnek a rendszerbe, mint kiadható kombinációk. Van ahol ez így működik már réges-rég óta.)

Egy szó, mint száz, ezt a cserét semmilyen józan érv nem indokolja. TZ valamelyik korábbi beírását emlegetve: inkább küldjenek ki mindenkinek egy csekket, hogy fizess, mert kell a pénz a költségvetés lyukainak foltozására. Ehelyett meg "baleseti adó" meg "rendszámcsere" meg ki tudja még milyen unortodox ötletelgetés megy.
                    Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Az alábbi írást ajánlom figyelmetekbe. Sok irányból hallom, és ahogy egyikőtök már megjegyezte a téma kapcsán: nem zörög a haraszt...
                      http://demosthenes.nolblog.hu/archiv...Rendszamcsere/

Komment

Szerintem amiről a bejegyzés szól az nyílvánvaló, nem csak az államnak lesz jó hanem valakinek aki gyártaná. Ez a dolog csak a tulajdonosoknak nem lesz jó.

Komment

Íme egy kis ízelítő, mivel mifelénk ez már gyakorlat. Azzal semmivel sem lesz jobb a bűnügyi statisztika, hogy a rendszám tartalmazza a telepűlést is, ahol bejegyezték. Ha eladjátok a gépet leszereled a táblát és le kell adnod ott ahol kaptad is. (természetesen az után is illetéket kell fizetni) Viszont itt suttyomban azt is bevezették, hogy minden vontatott járművet is külön be kell jegyeztetni. Ezzel az éves műszaki, és biztosítás is kötelező. A robogókat is évente kell bejegyezni. Lassan rendszám köteles lesz a benzin motoros fűnyíró is. És már előre beharangozták, hogy az új rendszámok 7 évig lesznek csak érvényesek. Tehát ti is ilyen valamire számíthattok.

Komment

traktoros eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Tehát ti is ilyen valamire számíthattok.
                            Úgy tűnik, hogy az adó (lehúzó) prés máshol is működik!

Komment

Északi szomszédunknál is tervbe van véve a rendszámosítás!

Komment

Na akkor nemsokára nálunk jön majd a hideg zuhany. De jól lesz a motor háromszorosát kifizetni hogy mehessek vele....

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X