hanem az adó és a vevő egységek
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Kinek szól az üdvözlés ?
Collapse
X
-
jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzerinted miért írtam a halott erősítőket meg a PC alaplapokat?
De még mindig ott az a probléma hogy kell valami ketyere a hall szenzor mellé ami a digitális jelet szépen digitális fény jellé alakítja. Ez még nem is probléma, de a hőmérők már problémásabbak, főleg a motorhőt mérő(bedugva a henger bordái közé, az egy mikor elektronikának már végzetes hő, szóval oda mindenképp kellene pár cm vezeték). de ugye a két hőszenzor analóg. Szóval oda kell egy analóg-digitális átalakító is. Így pedig már ott is lenne 1-1 kis dobozka, ami nem túl szerencsés.
Az óránál már nem igazán lenne gond. Ott a vevőt ha jól gondolom kb direktbe lehet is kötni a mikrovezérlőre(amit persze át is kell programozni, mivel analóg helyett digitális bemenetet kapna a hőértékekre)
Ezzel a rendszerrel a fő problémahogy sok munka lenne vele(bár megérne egy próbát, de ez csak akkor valósulhat meg ha nyerek a lottón vagy klónoztatom magam párszor... )
Erről jut eszembe, egy kis elmélkedés így késő estére:
Ünnepek alatt estefelé próbáltam valami hasztalan időtöltést választani, egy számítógépes játék formájában.
A lényege ennyi hogy bescannelik egy csávó tudatát, aztán pár száz év múlva egy félig ember félig gép testben ébred. Amit aztán a történet során egy jobb testre kell cserélni. Na de hogy is? Ismét le kell másolni a tudatot az új testbe. De a régi test a régi tudattal ott marad elpatkolni, mint ahogy a csávó is a scanalés után élte tovább az életét amíg el nem patkolt.
A történet célja hogy feltöltsük a tudatunkat egy műholdra, amit ki kell lőni az űrbe hogy ott aztán a napenergiát használva sok száz évig élhessen a tudatunk egy virtuális valóságban. De persze ehhez is a játék végén megint egy másolat kell, szóval az akkori tudat megint ott marad elpatkolni...
Kicsit azért elgondolkodtató, főleg hogy nemrég olvastam is egy cikket hogy egy cég már dolgozik ezen a rendszeren(virtuális valóságba való feltöltésen).
No de miért jó ez nekem? Én ugyan úgy elpatkolok, attól hogy a tudatom egy másolata(ami csak másolat, nem az eredeti) vígan van magának tovább.
Na inkább húzol aludni
Komment
-
Ezzel a rendszerrel a fő problémahogy sok munka lenne vele (bár megérne egy próbát, de ez csak akkor valósulhat meg ha nyerek a lottón vagy klónoztatom magam párszor...)
Hát igen, elég rágós kérdés. Én inkább egy Ghost in the Shell féle felállásnak örülnék .
Komment
-
jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHát a rendszer leárnyékolása se lesz piskóta... A másik megoldás ami az eszembe jutott az egy feszültség szint emelés, lehet a HAL jeladó 5V-ja kevés(először 12V-ra utána ha nem jó akkor esetleg DC-DC konverterrel fentebb menni még)... Mondjuk a hőmérséklet szenzoroknál nem tudom lehetséges-e.
Hát igen, elég rágós kérdés. Én inkább egy Ghost in the Shell féle felállásnak örülnék .
A hőszenzoroknál még rosszabb a helyzet, azok 3,5V-ról mennek...
Pedig a 12V-os jelrendszer biztosan sokat segítene rajta.
A lényeg hogy a tudat ne átmásolva hanem áthelyezve legyen, aztán akkor semmi gond
Komment
Komment