Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Trabant, minek Zsiráf a neve

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Trabant, minek Zsiráf a neve

    Asszonyom derűs arccal ébredt azon a szombati reggelen, s mikoron kutyulgatta kávéját a kissé elkámpicsorodott időben, megszólaltak a nyolc órát kongató harangok. Ugyanolyan hangjuk volt mint máskor, a madarak s ugyan úgy csirimpoltak, semmi jel nem mutatott arra, hogy valami szokatlan történik. Ekkor készülődött a napkezdet. Szokásos piacra menetel, mely számomra e nélkül a szombat nem múlhat el, ha hordja, h a fújja, de most nem hordta, nem fújta, de még csak nem is esett, ami kissé már szokatlan volt ez évi időjárásunkban.
    Az ebéd is nyugalmasan telt, de ez mondható el a kora délutánról is.
    Gondolom, már mindenki várja, hogy mi boríthatta fel ezt a falusi csendes idillt egy álmos kis városban. Erre még várni kellett egy fél órát, addig úgy peregtek a percek és a világ eseményei mint máskor, más napokon, más szombatokon.
    Figyelem! Most jön a fordulat! Megcsörrent a telefonom. Édesanyám volt az, csak annyit mondott, hogy jön vasárnap ebédre, ahogy megbeszéltük. Alighogy letettem a telefont, szokatlan jelenség történt az utcánkban. A szomszédok s összeszaladtak, volt aki a NASA-t hívta, volt aki azt hitte, ma jár le a maja öröknaptár, s volt aki a világvége közeledtét vélte látni. De én tudtam mi fog történni, megjelent Ő maga A Trabant, vontatva ugyan, de duruzsoló négy ütemével és megállt házunk előtt. Kicsit riadt lehetett, mert tán félhetett, hogy papírtalanul valami rozsdatemető lesz majd siralomháza. S mikor bemutatkozott neki Motorka, Szúnyogpecsenye, Delatforszkommandó és Surika, akkor szépen megnyugodott. A komámmal nyargaltunk vele a környéken néhány kört, hogy lássa, komolyak a szándékaink.
    Asszonyom csak ennyit szólt: -Tudtam! És Zsiráf lett a neve.
    Hát valahogy így kezdődött közös életünk Zsiráffal.
    Utoljára szerkesztve a következő által: Igrich; 2018 ápr. 08, 10:21.
    emu, sepy és 3 további látogató kedvelte ezt.

    #2
    Nem kicsit vagy beteg,de én szeretlek..nem úgy,de érdekes dolgaid vannak! Sok szerencsét és örömöt az új szerzeményednek..!
    emu, dongos78 és 3 további látogató kedvelte ezt.
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

    Komment


      #3
      mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Nem kicsit vagy beteg,de én szeretlek..nem úgy,de érdekes dolgaid vannak! Sok szerencsét és örömöt az új szerzeményednek..!
      Kis simogatás után viszem fel a Bükkbe, a faházunkhoz, ott szánok majd neki jelentős szerepet. Jól estek szavaid.
      zahi, Che és mátéapu kedvelte ezt.

      Komment


        #4

        Szervusztok!

        Minden nálam fiatalabb veterános elmehibbantnak azt mondanám,hogy becsüljétek meg a Trabantokat,mert egy jó pár év múlva akkora értéket fognak képviselni,amire most nem is gondoltok!Ki hitte volna úgy 25-30 éve,hogy egy 500-as FIAT ára,napjainkban felér egy kisebb vagyonnal,vagy egy BMW Isettának több ezer dollár az ára napjainkban.Amennyiben lett egy Trabantod,örülj neki és becsüld meg,mert jelentős értéket fog képviselni,-lásd a Simsonokat viszik a Németek mint a cukrot,-felénk már elvétve akad egy pár darab,-megy a nepper felvásárlás,ha van papírja,-ha nincs.


        Üdvözlettel:Che
        Igrich, emu és kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          Ki gondolta volna, hogy az új Trabit ha beállítod a szobába valamikor is ér 600,000 ft-ot. Milyen sok régi dolgot eldobáltunk ami most kincs lenne pl. petróleummal üzemelő tűzhely / Petrofor vagy valami ilyen nevű / volt.

          Komment


            #6
            Zsiráf kissé nomádabb életet élt. Húsz ezerért vettem.

            Komment


              #7


              Az,hogy voltak előtted a Trabantnak "rossz gazdái",nem mentség arra,hogy Te az elkövetkezőkben ne légy jó és gondos tulajdonosa!

              Komment


                #8
                sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Milyen sok régi dolgot eldobáltunk ami most kincs lenne pl. petróleummal üzemelő tűzhely / Petrofor vagy valami ilyen nevű / volt.

                Valami spiritusszal üzemelő mintha volna valahol .....???

                Igrich eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Kis simogatás után viszem fel a Bükkbe, a faházunkhoz, ott szánok majd neki jelentős szerepet
                A bükkbe merre , ha nem vagyok Windischgreatz ???

                Komment

                Ugrás az oldal tetejére
                Working...
                X