Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Szeretet, megbecsülés, irgalmaság, megbocsátás

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Szeretet, megbecsülés, irgalmaság, megbocsátás

    Voltam már békebíró annak minden áldatlanságával. Bár nem akarom mártíromkodással kezdeni ezt a kis írást. A konkrét helyzetet nem mesélném el, nem is lényeges. Végül az eredmény az lett, a felek kibékültek, engem viszont kirekesztettek. Sikernek éltem meg mégis ezen a következmény ellenére.
    Gondolkodtam azon, hogy milyen tanácsot adhatnék azoknak kik most a fürumon elvesztették hitüket, megbecsülésüket barátukkal, fórum társukkal szemben, valós vagy vélt sérlmek miatt. S gondolkodtam azokon mit mondhatnék azoknak kik rászolgáltak, akarva vagy akaratlanul is e bizalom vesztésre.
    Hallgassuk meg mindkét felet. Jó álláspont. A problémák kibeszélése mindig megkönnyebbülés.
    Szokták mondani, az igazság a két álláspont között van valahol. Az azért ehhez hozzátartozik, hogy a rész igazságok, vagy fél igazságok összessége az nem az igazság.
    Mondhatjátok, hogy na ez még nem mondott semmit, csak írt, írt, mégis akkor mi a megoldás, hogyan lehetne a békejobb felé elindulni.
    Most a receptnek kéne következni. Hát következzen.

    Hozzávalók:

    Szeretet
    Megbecsulés
    Irgalmasság
    Megbocsátás

    Elkészítés:

    Döntsük el szívünkben hogy ez a helyzet nem jó a másiknak tehát nekem sem jó. Keressük meg azt a pontot, ahol még szerettük és megbecsültük egymást. A vége szakadás pontja fontos, de ha úgy állunk hozzá, hogy mindennek ő az oka, akkor elveszünk. Meg az ő kezdte én csak folytattam. A sértés sértést hoz, a sértődés sértődést, de semmiképp nem hoz egy olyan állapotot, ami kivezetne ebből a léleklehúzó spirálból.
    Evvel a felfogás konzerválásból nem tudunk irgalmasak lenni és megbocsátani, tehát nem tudunk szeretni és megbecsülni.
    Tehát vegyük elő szeretet, megbecsülés, irgalmasság és megbocsátás készletünket és bőven szórjuk meg vele szándékunkat. És kész is. Forrón és nagylelkűen tálaljuk.

    Minden jó, egyszerű. De mint minden, ami egyszerű, nehéz elkészíteni. Lehet hogy elsőre nem, vagy nem úgy sikerül ahogy szeretnénk. Meg lehet próbálni többször is. Vegül is a hozzávalókat ingyen kapjuk, a próba tapasztalat is, csak nyerhetünk vele.

    Még egy kis utóirat az ész osztáshoz.
    A szeretet, megbecsülés, irgalmasság és megbocsátás az erősek erénye.
    Utoljára szerkesztve a következő által: Igrich; 2018 júl. 21, 07:17.
    jagdtigger és horex kedvelte ezt.

    #2
    A mi békülésünk a Barátságon alapul. Mivel nincs min haragudnunk egymásra ezért a barátság ápolása nálunk a békülés. Ezért emlegetjük oly sűrűn békülési szándékunkat melyet mindíg a Béke Pohár követ!!
    taluga, jagdtigger és 3 további látogató kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      A mi békülésünk a Barátságon alapul. Mivel nincs min haragudnunk egymásra ezért a barátság ápolása nálunk a békülés. Ezért emlegetjük oly sűrűn békülési szándékunkat melyet mindíg a Béke Pohár követ!!
      Talán nem erről beszéltem? A recept is erről szólt. Talán adhattam volna a receptnek a barátságg főzeti elkészítésének javallatja. Vagy valami ilyesmi.
      Utoljára szerkesztve a következő által: Igrich; 2018 júl. 21, 19:06.

      Komment


        #4
        Kell a barátság

        https://youtu.be/F2izuCybht0?list=RDF2izuCybht0&t=218

        Komment

        Ugrás az oldal tetejére
        Working...
        X