Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Egy kicsit elmaradtam.

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Egy kicsit elmaradtam.

    Jó nagyot,üdv mindenkinek.és B.U.É.K!Nem voltam túl aktív tag,mióta beléptem,de az utóbbi egy-két hónap nagyon össze jött,nem igazán jutottam gép közelbe, ezért bocsánatot kérek.Szereztünk kistraktort,munka után,sokszor késő estig azt építettük.A motoromat újítottam tovább(amit idő közben eladtam),aztán felmondtam a gyárban.Most kamionsofőr vagyok.Már 2 hónapja.Ismét.Végre otthon!Végre mozog a talaj alattam!2 hetente járok haza egy hétvégére.Sajnos ezután csak ritkán tudom majd látogatni a fórumot.Remélem,ez nem túl nagy probléma(szerkesztőség).Kilépni nem szeretnék,jó itt,sok jó téma,sok "kolléga" van itt.Talán egyszer személyesen is találkozhatunk.Még egyszer Boldog Új Évet Mindenkinek.

    #2
    Ugyan, jössz ha tudsz.:-))) Nekem sincs időm, volt hogy ha a frissitésre nyomtam, nem jött le csak pár topik, most 3 oldal, vagyis több mint 50 a lemaradásom.:-((((

    Komment


      #3
      ÁÁÁÁÁÁ TUZI te aktív vagy!Mindenütt nyomod.A "nem bírunk ..az fekszik neked.Én a felajánlásokat szeretem,-félgömbfejű 10colos...

      Komment


        #4
        Dehogy, próbálom magam utolérni.:-((( Kevés sikerrel.

        Komment


          #5
          Haló mindenki!
          Hiányom oka!!!
          Hát egy ideje 'útkeresésen' vagyok úgymond, szakmám után szabómester volnék de kitanulta a kárpitozást is többé kevésbé. Most azon fáradozok, hogy kis városomban hogyan lehet jobban megélni, Kárpitosként, vagy rendelt szabóként.
          Mivel még mindig tart az 'útkeresés' egy ilyesmit keresek ha valaki tud segíteni.Jámbor Pál pesti szabómesternek egy magyar divatlapját keresem amelynek a megjelenése az 1859-1868-as években élte fénykorát. Ha valaki tud némi infót, hogy hol keressem annak nagyon örülnék. Köszönöm.

          Komment


            #6
            Szervusz!

            csongi77 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Jámbor Pál pesti szabómesternek egy magyar divatlapját keresem amelynek a megjelenése az 1859-1868-as években élte fénykorát. Ha valaki tud némi infót, hogy hol keressem annak nagyon örülnék. Köszönöm.
            Hát, nem egyszerű dolgot kérsz szerintem. Esetleg ennek az oldalnak a készítőit keresd meg a kérdéssel:

            Elektronikus Periodika Archívum és Adatbázis - EPA - Electronic Periodical Archives and Database

            Csak úgy az interneten nehéz lesz megtalálni, mert ugyanilyen névvel élt költőnk is, akiről több az információ.
            Én is rákerestem, csak a fenti oldalon találtam említését a szabómesternek, ebben a dokumentumban:

            http://epa.oszk.hu/01000/01059/00012...04_161-165.pdf
            mir-mur és Che kedvelte ezt.
            There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

            Komment


              #7
              Nagyon szépen köszönöm .

              kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Elektronikus Periodika Archívum és Adatbázis - EPA - Electronic Periodical Archives and Database
              Ez nagyon tanulságosnak igérkezik
              Mégegyszer köszönöm.
              kollarg és mir-mur kedvelte ezt.

              Komment


                #8
                Szevasztok.Csak haza keveredtem,de most már maradok.Eddig nem voltam túl jó tag,ezen próbálok mostantól változtatni.Úgy fest a dolog,hogy beindítjuk a kis műhelyünket.Most kisgépeket javítunk,újítunk fel.Ha minden a terv szerint halad,lesz homokszórónk is.Ha összejön és működik is,és ha érdekel valakit.Ez elvileg tavaszra lesz meg(talán kicsit előbb is),addigra már szeretném üzembe állítani.Mondjuk addigra már jó lenne valami motort is összerakni,mert most még az sincs.Szóval vannak tervek,az alap már megvan,időm már lesz rá,végre itt is aktívabb leszek.
                sinter, demeter és chemotox kedvelte ezt.

                Komment


                  #9
                  Kedves Matyi! Üdvözöllek sorainkban és remélhetőleg sikerülnek terveid.Sajnos nem egyszerű manapság a beszűkült Kereslet között megtalálni a valós lehetőséget.Az újra kezdéshez pedig tőkét kovácsolni!.Homokolás mellett gyöngyözni esetleg?, csak egy ötlet.
                  demeter és chemotox kedvelte ezt.

                  Komment


                    #10
                    Homokolás mellett gyöngyözni esetleg?, csak egy ötlet.
                    Vagy dióhéjőrleménnyel, hasonlókkal még kíméletesebben szórni. Szintén csak egy ötlet.
                    sepy és kedvelte ezt.

                    Komment


                      #11
                      Szevasztok.Köszönöm a fogadtatást,tippeket.Egyenlőre az alap ötleteket-terveket kell megvalósítanom,bár még nem tudom hogy a viharba.A homokszórást szorítanám,az induljon be.Végül is egy normális,értékelhető festésnek ez az alapja.Utána hogy mi lesz,az még ráér,nagyon odébb van.Mondjuk,történhetne már valami.Kezdek kicsit bekattanni.Unaktozok,ilyenkor szoktam átrendezni a házat,átépíteni a gépeket.Utóbbi problémás,most csak egy traki van(a Szörnyike),tegnap már motort is cseréltünk.Lassan indul a beszerző körút,a télen valahogy felszereljük a műhelyt.Aztán tavasszal mindent bele.

                      Komment


                        #12
                        Üdvözlet.Nem tudom,mikor sikerül bekukkantanom ide legközelebb,úgyhogy Kellemes Ünnepeket mindenkinek.Gondolom,nem vagyok egyedül ezzel,kis fejetlenség van,kaptunk egy nagyobb területet erdőn(ezért kellett a Holder,meg az az átok felújítás)még várat magára.Hol tudunk menni,hol nem.Termelés függő.Közben,még a traktor felújítás mellett letettem egy targoncás vizsgát,1 hete szereztem egy elkezdett összkerekes kistraktor vázat komplett Uaz hajtással.Most ezt bütyköljük,ha itthon vagyunk.Erőforrásnak egy SK-600 12 lovas 2 hengeres honvédségi aggregátor-motor került fel.Az a baj,ha nekiállok,nem mindíg sikerül este 7-8 előtt bekeveredni.Inkább utána.Próbálom behozni a lemaradásom itt,szégyenszemre eddig nem sokat olvastam a témaköröket hozzászólásokat.Az elmúlt hetekben már benézek,sorban olvasgatom a témákat.Sok érdekesség van,mindíg lehet valamit tanulni.

                        Komment

                        Ugrás az oldal tetejére
                        Working...
                        X