Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Veterános sztorik, műhelytörténetek

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Veterános sztorik, műhelytörténetek

Kedves Fórumtársak!

Napok óta töröm a fejem, hogy elindítsam-e ezt a topicot, de nem hagy nyugodni az ötlet, ezért megpróbálom. Több beszélgetős topic is van már itt (kocsma, vicces képek, hirdetési csevely stb.), de egyik sem igazán olyan, ahol azokat a bizonyos szakmai sztorikat meg lehetne beszélni.

A topicok olvasása közben lépten-nyomon előjönnek mindenféle vicces történetek (fiókbareszelés, útmelletti hibakeresés és javítás sikere), vagy egyszerűen valami odavágó műhelysztori. Gondoltam ezeket itt egy helyen össze lehetne gyűjteni. Mindegyikünknek van valami emlékezetes sztorija tanulókorából, vagy olyan élettapasztalat, amit meg lehet másokkal osztani. És itt most nem feltétlenül szakmai tapasztalatra gondolok.

Mindenesetre útjára indítom, a többit az idő és ti eldöntitek. Ha szaporodnak a bejegyzések, akkor valószínűleg nem volt túl rossz ötlet. Üdvözlettel: CZsolti

Jó példával illik elöljárni. Itt az első történet:

Mire jó egy gyújtómágnes?

A csabai téglagyárban a régi épület alagsorában volt egykor a tanműhely. A tanoncok kifigyelték, hogy a világítóablak pontosan szemben van a mesterük esztergájának síktárcsájával. Gondolták, hogy megtréfálják az öreget. Szünetben az ablakon át rávizeltek a síktárcsára. Az öreg persze tiszta brunya lett és káromkodott. Közben persze törte a fejét a revanson.

Beszerzett egy gyújtómágnest és rákötötte az esztergára és várta a "vízsugarat". Az jött is menetrendszerűen. Ő meg forgatott szorgalmasan. Azután sorakozót rendelt el vigyázzállásban. Akinek ez kissé nehezen ment az volt a hunyó.

(A történetet nekem is mesélték, de szavahihető öreg szaki volt, rengeteg viccet és történetet ismert.)

Gyujtótekercses sztorim még a tanműhelyből:

Nálunk a tanműhelyben is voltak kis makettek és szemléltető eszközök mint mindenhol. Volt természetesen mágnesgyujtást bemutató is.
    A motoros műhelyben volt 4 db tök egyforma satupad összekötve egymással vezetékkel. Kínálta magát a lehetőség hogy egy kis plusz vezeték segítségével kapcsoljuk rá a mágnesgyujtó kivezetésére a full fém satupadokat.
    Természetesen az effajta csínytevésekhez voltak bőven cinkostársak, úgyhogy ezt ki is viteleztük gyorsan.
    Jöttek is az alsóbb évesek mi meg a másik teremből figyeltünk őket. Tekergettük is mi bőszen a mágnest, csakúgy kapkodták a villáskulcsot a satuba befogott Csepel adagoló állítgatása közben a másodikosok. Majd behugyoztunk a röhögéstől.
    A történetben viszont volt egy apró gixer. Nevezetesen az oktató. Ugyanis Karcsibát nem vettük észre miközben a legtávolabbi satupadnál mutogatta az fogásokat. Természetesen megküldtük az öreget is. Csakhogy ő rájött mi a szitu.
    Olyan szakoktatóit kaptam hogy alig fért el egy oldalra az ellenőrzőmben de ha eszembe jut a történet még mindig elkap a röhögés.
    jagdtigger, taluga és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok! Van saját sztorim, tanműhelyes. A két szakoktatónk erős Wartburg buzulásban volt nap-mint nap a tanműhelyi órák közben. Finoman elkezdtük lopni a benzint a wareszből(egyiküké volt az autó), jól jött a simsonokba. Elkezdték porrá szedni az autót a fogyasztás miatt, közben többször összevesztek szakmailag. Aztán összerakták, mi meg elkezdtük hordani bele minden reggel a benzint. Halál büszkék voltak az eredményre, már csak 3 litert eszik százon(!). Aztán megint leszívtuk.... Halász és Keszler volt a nevük. Hemingway után szabadon a novella címe: Az öreg Halász és a Keszler.
      taluga, soveny és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

sinter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Olyan szakoktatóit kaptam hogy alig fért el egy oldalra az ellenőrzőmben de ha eszembe jut a történet még mindig elkap a röhögés.
        Azt nem csodálom, nálunk mondjuk rondább poén volt terítéken. Zanzásítva amíg mi a tanműhely másik felében a próbapadot élesztgettük addig az egyik marha paprika sprével befújt a terembe és becsukta az ajtót. Csak azzal nem számolt hogy a rozoga faajtó nem fogja bent tartani. Mi meg először lestünk miért prüszkölnek az autószerelők. Ez a kissebbik gond volt, a nagyobbik hogy ott kellett öltözni -.-' .

Egy másik meg az volt amikor az indexre rá volt akasztva a duda csak az oktató nem tudott róla(kár hogy egy táblán volt és nem autóba... ) és enyhén frászt kapott amikor rátette az indexet hogy megnézze jól van-e összekötve.(Ez viszont az én agyamból pattant ki.)

Suliba sajnos a szegénység bacta a nyomorúságot úgyhogy nem nagyon volt lehetőségünk megviccelni a másikat, épphogy az alapokat meg lehetett tanulni úgy ahogy de itt véget ért a műhely "tudása".
        Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2013 márc. 24, 22:58.
        taluga, CZsolti és Che kedvelte ezt.

Komment

Későbbi műhelysztori. Amerikai autó gyűjtéssel, javítással foglalkoztam a nyolcvanas-kilencvenes években. Jött egy ügyfél a kezében egy főfékhengerrel, hogy rossz és ilyen kellene neki az Olds-ba. Vett egy bontottat tőlem és elment. Aztán pár nap múlva megint jött hogy kellene az elejéhez pár dolog, mert amíg nálam volt a főfékhengerért, a fia hazajött a suliból, stikába megküldte az autót és lebontott vele egy dupla garázst.
          Blackmumus, taluga és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Kicsit próbálom élénkíteni ezt a topicot. Ezt a kommentet most olvastam a sajnálatos szamaras támadással kapcsolatosan:

"Hetven szamarunk van, és sosem sértettek meg senkit. A mieink szarvasmarhákkal járnak ki, rendszeresen találkoznak emberekkel, de sosem történt semmi." - Hiába a szamár egy intelligens állat, csak kissé makacs és harap is.

Forrás: Magyarszecsődi szamártámadás, szamarak viselkedése

És egy igazi lakberendezői tehetség, avagy amikor a férj rendezi be a lakást: Ha a férfi rendezi be a szobát - Toochee

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              És egy igazi lakberendezői tehetség, avagy amikor a férj rendezi be a lakást
              Majdnem mind tetszik, de ahhoz nagyon-nagyon nagy játszó szoba kellene
              Utoljára szerkesztve a következő által: taluga; 2013 máj. 16, 17:09.

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Ha a férfi rendezi be a szobát - Toochee
                Nem láttam pucér nőkkel telerakott szobát

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Azok nagyon zavarnák a motorok látványát. Egyébként meg sörért mentek és a kertben készítik a grilleket.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Egy egész szobányi sok lesz, csak szépen egyesével. Bár néha a bajgenerátorból még egy is sok.

Komment

Hajtókar eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Bár néha a bajgenerátorból még egy is sok.
                      Ha jó a feszültségszabályozó és bírod a töltést, akkor semmi gond. Csak óvatosan a pumpával.

Komment

Azért van, hogy kapom az ampert....

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                        Working...
                        X