Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Nyestcsapda

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Nyestcsapda

Kérdezem az uraktól :nincs-e kölcsönbe egy nyestcsapda valakikek , akihez lenne valami hozom-viszem kapcsolat is .
    Szóval beköltözött a garázsom 20-50 cm magas kőzetgyapotos padlására egy nagyon aranyos , csak kicsit hangos lakó(k ? )Már rendszeres hogy a kora reggeli csndben amikor kávézgatunk a lépcsőn -akkor szaladgál az udvaron és a garázs tetőn . Olvasgattam sokféle okos kütyüről , tanácsot , stb . de a vége csak az ,hogy meg kell fogni és elvinni messze a vadonba .

Szóval a témában meghalgatok , elfogadok minden okos dolgot --mert bizony , bár nehéz bevallanom , ebben nem vagyok okos

Ma reggel is itt volt , azt most berágtam , ha harc -hát legyen harc !

most berágtam
    Majd akkor fogsz igazán, ha megkóstolja a motorod kábeleit !
    OdinHEM, sinter és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

OdinHEM, Che és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        nincs-e kölcsönbe egy nyestcsapda valakikek
        Ha esetleg valakinek kettő van, gondoljon rám is
        Hozzánk egy hete költöztek be, a padlásra. Éjjel, hajnalban a hálószoba felett buliznak, de nem túl diszkréten
        Olvastam többféle praktikát. Már szórtam szét rágcsálóírtót, de persze ez rafináltabb annál, hogy azt bekóstolja.
        Továbbá írják sok helyen, hogy a kutyák szagát kerülik, és kutyaszőrt, kutyavizelettel átitatott valamit kell felvinni. Nos, kan dog által levizelt, irtózatosan büdös bokorágakat felvittem, de persze az sem hatotta meg. Pedig tényleg borzalmas kutyaszag lett a padláson
        A másik, 20%-os ecettel kell lepermetezni a helyüket. Ezt 3 napja megtettem, most már tényleg iszonyatos fojtó szag van a padláson. Most éjszaka csönd volt
        Kíáncsi vagyok, hogy tényleg sikerült elűzni, vgy csak fáradtak voltak (ők is)...

(Attól pedig hülyét tudok kapni, amikor a témával foglalkozó fórumokon istenítik ezt az állatot, hogy milyen ééédes, nem is szabad őket háborgatni! Persze, akkor is ezt írná, ha karikás szemekkel járkálna, mert 5 napja nem aludna ezektől a férgektől???)
        OdinHEM, Örs és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Szervusztok!

A nyest szereti a nyugalmat és a tojást.Van haszna is,mert a pockot írtja,de ettől eltekintve nem kellemes társ,sok kellemetlenséget tud okozni.Szereti a nyugalmat,rejtőzködő életmódot él,ezért ha elakarjuk üldözni,elsősorban a nyugalmát kell megzavarni.Vannak emberek,akik arra esküdnek,hogy zenét kell szolgáltatni nekik.Valahogy fel kell tenni a padlástérbe,egy működőképes rádiót,ha nincs rá mód,egy hangszóró is megteszi,akár kívülről felrögzítve az álmennyezetre és azután,had szóljon a rap,vagy a Lendvai Ildikó,vagy egyéb kellemetlen tónusú hangforrás.A lényeg,hogy a műsorszolgáltatást addig kell folytatni,amíg önszántából el nem pályázik.

Beszéltem már emberrel,aki a fenti módon szabadult meg a jószágtól.Csapdázni igen nehéz,mert nagyon rafinált,kifinomult a túlélési ösztöne,a személyes kontaktust kerülni kell,mert a tűhegyes fogaival és karmaival,a tetoválásnál is maradandóbb nyomokat tud hagyni.Sarokba szorított helyzetében képes az emberrel szembe fordulni.

Üdvözlettel:Che

Komment

zenét kell szolgáltatni nekik.
            Erre már én is gondoltam. Ha nem jön be az esetes módszer ez lesz a következő, egy időzítőkapcsolóval megtoldva, és akkor nem is kell sűrűn felmászkálnom.
            Igaz, azt is írják, hogy a rendszeres emberi jelenlétet sem szeretik. De megmondom őszintén, nem szivesen mászkálok fel a létrán naponta háromszor, hogy odafönt matassak valamivel a 40 fokos száraz szaunában

Komment

A kérdés hogy megfogni akarod, elűzni, vagy kinyírni? Mert ha belemenne a csapdába akkor ugye mit csinál vele az ember?
              Elviszi messzire, elengedi? Ha kinyírni akarod akkor injekciós tű, fagyálló, tojás. Amúgy csapdával megfogni nagyon nehéz, mert borzasztó okosak. Nálunk a szemben lévő üresen álló ház padlására beköltözött egy család. Néha még nappal is látni őket balhézni. Jellegzetes hangjuk van. A kutya ha meghallja, egyből nem lesz észen.. Drótszőrű tacsi. Múltkor ráengedtem, gondoltam nagyjából egy súlycsoport... Hát rohadtul nem!! Sokkal okosabb a nyest!! Úgy megszívatta a tacskót hogy a közelébe sem tudott kerülni, mire észbekapott a kutya már heted-hét határon túl volt a jószág.

Komment

Kérj kölcsön valakitől egy airsoft fegyvert. 30-nál több bogyó is fér a tárba és simán üt akkorát hogy elűzi őket . (A macskoszoknál bevált ).

Komment

(A macskoszoknál bevált ).
                  A feleségemnél szereztél egy fekete pontot !

- - - Updated - - -

Click image for larger version

Name:	nyest_4.jpg
Views:	1
Size:	53.3 KB
ID:	140748Minek ide csapda ?

Komment

úgy tudom a kutyaszőrt nem szereti...

Komment

A feleségemnél szereztél egy fekete pontot !
                      Az lehet de az udvarba álló kocsik illetve a fánk megmenekült B) . Ok nélkül nem lőnék rájuk .

Komment

sinter,

Csak is a szabadon engedés játszik , lehet ,hogy átdobom a szomszédba

Komment

Joker!

Amennyiben a szabadon engedés játszik,-ahogy írod,mi a fenét harcolsz ellene,most is szabad?Azzal,hogy megpróbálod áttelepíteni,-mondjuk 10 Km.-el távolabb,másnak még ugyanúgy gondot okoz.

Valószínű,hogy az evolúciós láncban a nyestnek is megvan a maga helye és szerepe,mint a patkánynak is,de állatvédelem ide,vagy oda,-azért a pocok ellen is küzdünk,mert bár a kutatás sok területen használja,de alapjaiban kártékony.

Üdvözlettel:Che

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            sinter,

Csak is a szabadon engedés játszik , lehet ,hogy átdobom a szomszédba
                            Ja! És kiteszelegy táblát "Joker bácsi nem szereti a nyesteket!" felirattal.

Komment

"Minek ide csapda ?"
                              Most hol szerezzek egy ilyen focistát??
                              Azt tudom, hogy az egyik az oroszlánokat űzi (Lion el, messzi!)

- - - Updated - - -

Nálunk a második éjszaka telt el zörgésmentesen. És ha jól hallom, visszaköltöztek oda ahonnan jöttek, az udvarban lévő kamra padlására
                              Őszintén szólva engem nem is zavarna ha ott maradnának. De így esélyes, hogy egy idő után újra jönnek.
                              De a tapasztalatok szerint a tömény ecetszagot tényleg nem bírják

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X