Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Nyári motorozások megörökítése, rögzítése (ínséges téli napokra)

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Nyári motorozások megörökítése, rögzítése (ínséges téli napokra)

Sziasztok!
    Személy szerint szeretek motoros videókat nézegetni az interneten, illetve ha készen lesz a saját motorom, én is szeretnék felvételeket, videókat készíteni. Itt nem feltétlen a körbejárkálós, egy helyben járatós videókra gondolok, hanem a menet közbeni felvételekre. Ha máskor nem is, de a hosszú téli motorozásmentes időszakban jó lenne visszanézni pár rövidebb motorozást.
    A nagy kérdés, Ti használtok-e kifejezetten erre a célra szánt kamerát (sportkamerát / akciókamerát)?
    Ha igen, mik a tapasztalatok? Az olcsóbb kategóriájú készülékek (20e. körüli kategória, pl. Concorde A8) is alkalmasak lehetnek tűrhető kép- illetve hangminőség elérésére?
    (Ugyanis az olyan fevételeknek -szerintem- nem sok értelme van, amelyeken 35-40-es tempó felett csak a szélrobaj hallatszik, vagy elmosódott a kép)
    Üdv.: Dongós

Sok-sok sportkamera által készített videót végignéztem. A vége mindig az, hogy a gopro, az gopro... Aztán végül vettem egy közepes kompakt fényképezőgépet a gopro árának feléért. Ezt mondjuk nem nagyon "érdemes" sisakra rögzíteni, viszont velem általában jön asszonypajtás, aki meg szeret videózni, és fényképezni. Annyi előnye van a sisakkamerához képest, hogy jobbra-balra-fel-le-hátra is készülnek képek. Szélzaj sajnos 50-60 km óra felett ezzel elkerülhetetlen.

Az ilyen 20-30e Ft-os "portkamerának" becézett játékszerek legtöbbször élvezhetetlen minőségű végterméket tudnak produkálni. Számítógépen, egy pici ablakban talán még nézhetők, de mondjuk kitenni egy 40"-os tv-re, és megmutatni a családnak, az már eléggé necces. Hiába van ráírva a dobozra, hogy hiper-szuper felbontás, és látószög, olyan gagyi optikákkal dolgoznak, hogy nagyon kompromisszumos kép lesz csak belőle. Szélén torzul, elmosódik, remeg, fakó, és még zajos is.
    apacsavo, St.Z.350 és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Ezek szerint felesleges pénzt áldozni rá, gyakorlatilag "felszigszalagozok" egy mobilt, vagy egy kompakt fényképezőt a kormányra, (vagy asszonykámat a tyúkrázdára) és kb. ugyanazt adja vissza (vagy nem sokkal rosszabbat). Teszt videókat még nem néztem ezekről, csak leírásokat olvastam (ami természetesen roppant csábító).
      Ez pl. egy jó minőségű videó:
      https://www.youtube.com/watch?v=_dbfzudZXSE
      Ilyen eredmény már tetszene, de megnéztem a leírásban szereplő kamera árát.... Hát...100 ezer körül , nekem annyit nem ér.
      Köszönöm a véleményt, legalább emiatt sem vergődöm álmatlanul többé
      Lesz annak a pénznek jobb helye is...
      Ha van valakinek ötlete egyéb, jó alternatív megoldásokra, szélzaj kiküszöbölésre, stb., ne tartsa magában
      sepy és St.Z.350 kedvelte ezt.

Komment

Egy kormányra, vagy sisakra rögzített kamera mindig remegni fog. Ahhoz, hogy élvezhető felvétel legyen, igen komoly képstabilizálásnak kell lennie a kamerában. Akár szoftveresen, akár hardveresen. Ez meg nem olcsó. Egy használható akciókamera, ahogy te is látod, 100e Ft-os kategória, és akkor még ha megnézed bal oldalt a kerítésoszlopokat, ez is torzít rendesen.

Hamarosan készül a komptakt fényképező által felvett videó egy-két jó helyről, majd linkelem, és akkor össze tudod hasonlítani akciókamerák képével. A kompakt fényképezőben ugyan van egy elég jó 5 tengelyes optikai stabilizátor, és egy kis szoftveres támogatás is, de mégis remegős lett a kép, mert lassabb remegéshez van tervezve. A motoros igénybevételnél már egészen a végét járta a stabilizátor. Van benne egy (három) gyorsulásérzékelő, és ezek jele alapján kis villanymotorok mozgatják az optikát. Ezeknek meg sajnos korlátozott a sebessége. Az igazán jó felvételt egy olyan kamerával lehetne elkövetni, aminek olajban úszik az optikája, de ez meg megint csak egy vagyon. Valahol fél millió környékén kezdődik. Brrr...

Egy jó kompakt gép + asszonyka felpókozása a hátsó ülésre egy jó kompromisszum lehet a kirándulás megörökítésére.
        nikon l830-at vettem végülis. Egy következő lépcső lehet mondjuk egy nikon p900-as, ami gyorsabban élesít, gyorsabban stabilizál, és közel dupla akkora zoom-ot tud. Cserébe nem 50e Ft, hanem majd 200e. :-/
        apacsavo, Lemezjáték és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

gyakorlatilag „felszigszalagozok” egy mobilt, vagy egy kompakt fényképezőt a kormányra, (vagy asszonykámat a tyúkrázdára) és kb. ugyanazt adja vissza (vagy nem sokkal rosszabbat).
          Én rzt eljátszottam agy marok GPS-el ráászigszalagoztam a tükörre, és a rázkódástól az elpusztult. aztán egy másiknak csináltam egy gyárihoz hasonló tartót ez is szétrázódott (kiesett az antennája,amit én nem tudtam visszaszerelni), vanegy olyan érzésem hogy ezt egy szimpla mobil, vagy fényképező sem viselné el.
          apacsavo, St.Z.350 és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Ezért kell venni valami jobbféle strapafont

Igaz ez sem a legjobb, de legalább nem kell félni hogy baja lesz a rázkódástól vagy egy kis esőtől.
            Bár motoron még nem próbáltam(ne kérdezzétek hogy miért, van tartó is meg minden, csak el kelletett volna indítani a felvételt valamikor. Mondjuk múltkor amikor kihúzattam 100-ig és besült )

Na de bicajon már próbáltam:
            https://www.youtube.com/watch?v=3__yeez5pDg
            Igaz nagy volt a forgalom, szóval 60-nál többel nem gurultam. De nem volt nagy szélzaj.

Komment

Mifajta strapafonod van?
              Én az Evolveokat szoktam nézegetni, de kizárólag csak nyomógombost. Szmártfónt eddig nem sikerült higgadtan kezelnem, pillanatok alatt fel tudnak idegesíteni. Már eleve hogy cirógatni kell... Inkább az asszonyt :-)
              Egyedül pont a kamera minősége tartott vissza eddig, ugyanis a strapafonokba rendre valami vacak kamerát építenek be. Én meg már megszerettem a Sony E. K660 telefonom meglepően jó kameráját. Azért erre az egy "plusz" mobiltelefon "különszolgáltatásra" igényes vagyok. Bármikor kellhet megörökíteni egy-egy pillanatot, fényképezőt pedig általában nem hurcolja az ember...

Komment

IMAN I3
                13MP-s a kamerája.
                Kb 1 éve vettem, akkoriban ez volt a legvéknyabb strapafon a kategóriájában. És a felszereltségét tekintve is igencsak jónak számított.
                Azóta az ára lejjebb ment, jött a gyártótól még pár ilyesmi telefon (még nagyobb kijelző, még vékonyabb kialakítás...)
                Nagy hátránya hogy a normál USB csatlakozó nem jó hozzá, nem ér át a burkolaton(persze meg lehet oldani egy normál csatlakozó megfaragásával is. De igazából nincs rá szükség. Támogatja a drótnélküli töltést, az adatokat meg airdroiddal másolgatom... Legalább száműztem pár kábelt.)

Komment

Igaz nagy volt a forgalom,
                  Hű! A szembejövő autó levágta az árnyékod fejét és bal karját, de meg se kottyant neki!
                  Everything is better when you decide you don't care.

Komment

UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Hű! A szembejövő autó levágta az árnyékod fejét és bal karját, de meg se kottyant neki!
                    Azért a nagy forgalom fogalma vidéken (egy vidéki szőlőhegyen meg főleg) mást jelent min a főváros közelében

Komment

Heeegany

Na de bicajon már próbáltam:
                      Te ilyen gyorsan tudsz biciklizni?!? Akkor minek Neked egyáltalán a motor???

Komment

ilyen gyorsan tudsz biciklizni?!?
                        Valami különleges adalék lehetett a tejbegrízben
                        Egyébiránt teljesen jó a felvétel, azt hiszem ezen megoldás felé fogok orientálódni
                        Ahhoz képest hogy földes-kavicsos rázós úton mentél, nem remegett a kép olyan borzalmas mértékben. Egy rugózott motorral, sima úton pedig...

Komment

Hát nem tudom menyit szánsz rá de a médiamarktban most van egy 25e ft ért és jónak is néz ki

Tapatalk-kal küldve az én LG-D315-el

Komment

Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Heeegany

Te ilyen gyorsan tudsz biciklizni?!? Akkor minek Neked egyáltalán a motor???
                            Dombon lefelé nem olyan nehéz
                            De azért így is hallani a vége felé a lihegésemet... Na ezért kell nekem motor

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Valami különleges adalék lehetett a tejbegrízben
                            Egyébiránt teljesen jó a felvétel, azt hiszem ezen megoldás felé fogok orientálódni
                            Ahhoz képest hogy földes-kavicsos rázós úton mentél, nem remegett a kép olyan borzalmas mértékben. Egy rugózott motorral, sima úton pedig...
                            Hááát, a bicajom rugózása annak ellenére is jobb hogy az egyik villaszárban a rugó össze van törve, meg a hátsó rugóstag sem az igazi már...
                            Meg motorral azon a dombon nem mernék ennyivel legurulni. A bicajom két hidraulikus tárcsafékében jobban bízok mint a Pannónia fékeiben...

Egyébként ennek a felvételnek az ötlete onnan jött hogy haverral beszélgettünk hogy kellene ilyet csinálni. Aztán valamit állítottam a túra GPS-en, a telefont meg ráraktam a kormányon a lámpatartóba, amibe elég jól illeszkedik, és ráadásul 360°-ban körbeforgatható. Na, aztán próba, nem volt rossz, bár az első kátyúnál majdnem elszállt. Szóval a kilátónál (az a fa építmény a videó elején) egy kis szigetelő szalaggal rögzítettem a lámpatartóra aztán indulás

De a motoromon ott a telefontartó, azon kicsit döntök és rögtön előre néz, nem lefelé.
                            Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2015 aug. 13, 16:16.

Komment

egy kis szigetelő szalaggal rögzítettem
                              Lám-lám...a jó öreg szigetelő szalag (csak nem kék? ) mindenhol jelen van

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X