Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Veterános veteránok katonadolgai

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Veterános veteránok katonadolgai

"valószínűleg később az iskolában rontják el őket végleg"
    Igen, mindenben az iskola a hibás, nem a szülő neveli a gyereket... Sokat. hallom ezt a felelősséghárítást szülőktől...
    Egyébként az oktatás is hibás nem is kevés dologban, sőt, egyrebtöbben, de kettőn áll a vásár.
    Egyébként valóban. Többet kellene figyelni a gyerekekre. Hihetetlen "tiszták", remekül átlátják a dolgokat, nincsenek előitéleteik, nyitottak és érdeklődőek, átlátnak a felnőttek "játszmáin", álarcain. Azután ezt elvesszük tőlük nevelés címszó alatt. A valóban hasznos tudás és értékek mellett beléjük neveljük a korlátainkat, előítéleteinket, gyarlóságainkat. És még csak észre sem vesszük, mert a gyerek minták alapján tanul, s nem szavakból.
    Többször kellene, hogy eszünkbe jusson, igen, attól, hogy mi tanítjuk, mert ugye mi már tudjuk, amit ő még nem... hogy néha figyeljünk is, mert Ő meg még tudja, amit mi már nem.

Attilám! Én már régóta mondom kétféle ember áll a katedrán. Egyik PEDAGÓGUS a szó igaz értelmében a másiknak munkahelye van!! A nevelésről csak " újból " annyit felnőtt egy generáció kinek nem szabtak korlátokat kiket nem neveltek a nagy szabadságban most ŐK a szülők. Hogyan neveljenek mikor azt sem tudják hogyan kellene. Egyszerűbb az iskolára hárítani a felelősséget és a neveléshez idő és szeretet szükséges! ez pedig sok családban csak fogalom. Nem egyszerűbb a pultot támasztani és a rendszert szidni. Ez lehet akár az oktatási rendszer is. Nehéz ám úgy célba dobni ha előzőleg megkötik a két kezet! Az oktatás a nagy szabadság - demokrácia miatt így járt. Lassan szavazásra bocsájtják mit " szeretnének" tanulni/ ha lehet semmit/ és mit nem.Addig míg a pedagógusnak a fegyelmező eszköze a "O"- a zéró addig rend sem lesz. Nem a Drákói szigorra gondoltam és a körmösre mit én is kaptam/ meg is érdemeltem/igaz nem dicsekedtem el vele mert Apám ki igen szigorú ember volt tőle kaptam volna még némi dícséretet és lehet, hogy másnap nem szivesen villogtattam volna a többiek előtt a sejhajom torna órán. - De jól tette ember lettem.és megtanultam a korlátokat no ezért hiányolom a fiatalok körében az első 8 hónapra a sereget.
    apacsavo, St.Z.350 és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Lassan szavazásra bocsájtják mit „szeretnének” tanulni/ ha lehet semmit/ és mit nem
      Lassan? A naaagy nyalogatnivaló Amerikában már dívik a dolog, ha a diáknak az adott témakör sérti a személyes meggyőződését/elgondolását/vallását/faji identitását, akkor nem kötelező tanulnia róla.
      Na erre mondom én, hogy menten besz.rok
      St.Z.350, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

„valószínűleg később az iskolában rontják el őket végleg”
        Nekem van egy fura elképzelésem a tanulásról!

Mindenki másképp tanul,meg kellene tanítani az embereket tanulni!

Viszont a tanultakat:nem lehet befolyásolni! Ergó azt csinál amit akar!

- - - Updated - - -

személyes meggyőződését/elgondolását/vallását/faji identitását, akkor nem kötelező tanulnia róla.
        Egy életen keresztül nem tudok megtanulni egy verset!Próbáltam,elmondtam-elfelejtem összekavarom!Viszont tanulás nélkül összeszerelek egy régebbi motort váltót ránézésre tudom mire való!Ránézek egy alkatrészre és tudom mely műveletek kellenek az elkészítéséhez!Én kitalálom,másnak tanulnia kell!!!!NEKEM HIÁBA TANíTOTTÁK PETÓFIT!

Nem lett bajom tőle,de nem engedték hogy jó tanuló legyek,ha azt tanitják amihez van huzalmam akkor???????
        Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2016 jan. 20, 21:20.
        apacsavo, dongos78 és 3 további látogató kedvelte ezt.
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Kedves sepy!

Semmi pozitív dolgot nem adott nekem a sereg.Igaz,hogy építő alakulatnál voltam,de a reptériek életét látva nem sok különbség volt köztünk.Esetleg ott egy kicsivel nagyobb volt a fegyelem.A seregben kénytelen voltam megtanulni visszalopni az ellopott felszerelést,és szemrebbenés nélküli hazudást.Ismerek mostani aktív katonát,beszélgetünk vele a seregről,de szerintem semmi javulás nem történt.Persze lehet,hogy csak nekem van ilyen tapasztalatom.
          apacsavo, dongos78 és kedvelte ezt.

Komment

St.Z.350
            Semmi pozitív dolgot nem adott nekem a sereg.
            Én ugyan régen voltam katona, még 81-ben a Czinege hájfejű alatt. Lehet, hogy utána jobb lett a helyzet, de nekem ugyanez a tapasztalatom.
            Erőszakos, igazságtalan hely volt, ahol a seggnyalók és a gátlástalan tolakodók vitték legtöbbre, persze mások rovására....Egy olyan hely volt, ahol a senkik valakinek képzelhették magukat...Semmi hasznost nem adott és elvett másfél évet az életemből, elszakított a családomtól (hatszor mehettem haza összesen...), undorral gondolok rá vissza még ma is...

Komment

nem engedték hogy jó tanuló legyek,ha azt tanitják amihez van huzalmam akkor???
              Ez is olyan dolog, amiről hosszasan lehetne... ha nem is vitatkozni, de elmélkedni mindenképp.
              A verstanulásos történeted nagyon is ismerős. Én Balassi - Egy katonaének versével voltam így. Meg általában a Balassi versekkel. Napokon keresztül tanultam, magoltam, és nem! Az atyaúristennek nem maradt meg egy sor sem! Pedig egyébként minden más verset pillanatok alatt tanultam. Középiskolás kamasz gyerek létemre volt hogy a könnyem folyt frusztráltságomban.
              ... vannak dolgok,amiknek megtanulása szerintem nem kedv kérdése. Ugyanakkor vannak tényleg olyanok, amiknek fejekbe verése nem lenne feltétlen lenne szükséges. Csak az a kérdés, kinek hol van a határ? Valaki szerint igenis meg kell tanulni pl. a másodfokú egyenletek megoldóképletét.
              Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem még a büdös életben nem volt rá szükségem. Viszont pl. a Pitagorasz tétel igen nagy segítségemre volt igen sokszor. Nehéz dolog ez.

- - - Updated - - -

Erőszakos, igazságtalan hely volt, ahol a seggnyalók és a gátlástalan tolakodók vitték legtöbbre, persze mások rovására...
              Nekem nincsen saját bőrös tapasztalatom, épp eltörölték a kötelezettséget,mikor végeztem a főiskolával. Már épp berántottak volna,amikor megszűnt. De a korosztályomból akiket még behívtak, senki nem nyilatkozott arról hogy bármi érdemlegeset tanultak volna. A kegyetlenkedésekről annál inkább. Az pedig nálam nem = a bajtársiassággal.
              Pl. egy katona családból való osztálytársam alig várta hogy behívják. Elég karakán, masszív gyerek volt. De nagyot csalódott, igen csalódottan mesélt a "kiképzésekről". Lőni, harcolni nem tanult meg, de éjjel 2-kor padlót sikálni, meg a kanállal hasverős mutatványt eltűrni, azt igen...

Komment

Semmi pozitív dolgot nem adott nekem a sereg
                Ez igaz, de szegényebbek lennénk egy "élménnyel " ha nem lett volna. Én is annak a híve vagyok, hogy nagy hiba volt a katonaság teljes eltörlése. A 18 ( 24 ) hónap az baromság volt, de 6 hónapot kötelezővé tennék. Valamennyire önállóságra , önfegyelemre , tiszteletre tanított ( kényszerített ) a sereg. Nézd meg a mai fiatalok jelentős részét ! A cipőjét nem tudja bekötni. Igaz hogy a telefonján bekötött szemmel vagy a lábujjaival is megírja az SMS-t ,de ennyivel kimerült a tehetség. Ha el kell futni 100 métert, egy hétéig szenvednek.

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  de éjjel 2-kor padlót sikálni
                  ez kamu, takarodó után tilos volt piszkálni a bakát, de addig....

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  a kanállal hasverős mutatványt eltűrni
                  ez tipikusan az az eset amikor a saját társai fegyelmezik a beképzelt, nagypofájú hülyegyereket, ezt azért ki kellett érdemelni.

Komment

Úgy tűnik, mi nem egy országban voltunk katonák !
                    ez kamu, takarodó után tilos volt piszkálni a bakát, de addig...
                    Az ÜTI tudtával, valóban nem.

ez tipikusan az az eset amikor a saját társai fegyelmezik a beképzelt, nagypofájú hülyegyereket, ezt azért ki kellett érdemelni.
                    Vagy éppen marhára unatkoztak az öregek, esetleg a túlzott Pitralon hatására kedvük támadt balhézni.

Komment

Elég jól beindult ez a "katonás" dolog is.....lehet, címet kellene adni és ott folytatni? Moderátorok?

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Úgy tűnik, mi nem egy országban voltunk katonák !
                        Hát tényleg nem!
                        Én 84-85 ben voltam un. rigó. első időszakban Vácon utána Kaposváron már mint hallgató őrmester. Szokták is ezért mondani hogy kuss rigó. Ez abból állt hogy mi adtuk a hivatásosok helyett a szolgálatot, kapu, konyha zenetanár.
                        Én zenetanár szoktam lenni havi 8-10 alkalommal amikor is fennen hangoztattam hogy én tanítom a fiatalokat oboázni.
                        A hivatásosok jobban be voltak tojva hogy ilyen történik, mert náluk ez egzisztenciális kérdés volt ez, míg én csak a fogdát kockáztattam.
                        Egyszer volt ilyen Kaposváron, pedig én többször is ráhúztam 8+3+1 hónapot.
                        már nem tudom milyen címszó alatt kiszórták egy palinak az összes cuccát az ablakon (a vaságyat is a felső ágy leszerelése után). qrva nagy botrány volt belőle. Egy délelőttöt áldogált az egész laktanya az alakulótéren a -20 fokon.

Komment

Sajnálom hogy a magam részéről semmiféle ,,kegyetlenkedésről"nem tudok beszámolni!Egyszer árasztották el a folyosót a tűzcsapból és klórméssze felszórták!Ennyi volt az egész!JA! ....és az egyik fiúval go-kartoztak!!!!(direkt nem írom le mi is volt az!Legyen ez a régi katonák találós kérdése!)...nos az tényleg durva volt!....és megalázó!De semmi több nem történt!Pont vége lett a 8 hónapos újonc életnek mire le F.Ü.V.-eztek!Nem mondom hogy kellene!Viszont azt sem hogy nem!Ez is tipikusan az a helyzet amikor az elszalasztott nevelésünket másokon kérjük számon!....lásd:Taluga h,sz-ét!

Komment

Kedves Olvtársak!

Valószínű,hogy azért eltérőek a tapasztalataink és a véleményeink,mert más helyeken és más időben voltunk katonák.Talán az is befolyásolja a véleményünket,hogy eltérő szempontok alapján ítéljük meg az élményeket.Nem vagyok katonaság ellenes,de az tényleg a kiképzésről szóljon.Attól tartok,hogy ez csak vágyálom marad.A seregben a legfontosabbnak azt tartják,hogy engedelmes masszává alakítsák az embereket,a többi csak hazafiaskodó duma.

Komment

Én Marcaliba vonultam és Várpalotára kerültem másnap. Nálunk a kopasz nem ember volt hanem harci jármű melyet hajtani kell! ez volt a jelszó 8 hónapig még az ágyra se ülhettünk le napközben. Nagyon kemény volt a kiképzés de bármilyen miniszteri szemle vagy eskü volt vagy mi adtuk az " irányjelző távközt" vagy ha díszmenet volt egyszer mentünk végig csak. Egyetlen Főtiszt vagy Tábornok nem állta ki szó nélkül, hogy ez igen! Ez iskola volt hol az alakuló téren tükrök és a felfestett beton mellett gyöngykavics volt. Persze mi hangfelderítőként azért voltunk ott mert ott volt a Bakony és a tűzérségi lőtér! Én csak kiképző tisztes voltam de nem díjaztam mikor a bevonult katona alaki foglalkozáson közölte velem hanyagoljam mert ő pesti gyerek! Én nem szerettem a kib@szásokat és nem is engedtem meg de nem szerettem mikor az Üti felköltött, hogy pucoljam ki más surranóját! Reggelre tiszta volt mert éjjel a tus alatt volt! Ez 72-74 ben volt és ha az öreg úgy akarta bizony a vegyvédelmi port sikáltuk a folyosón éjjel. Szólni szabad volt csak nem érte meg. A mai fiatal meg nem tudja befogni a száját még akkor is veri a palávert ha régen nincs miért. Olyan pedig, hogy illendőség csak az illemtan című könyvben létezik. Most azért írnom kell vannak kivételek, kiknek a szülei figyelnek a gyerekükre és tudják tisztelet akkor van és lesz ha Ő maga is megadja másoknak.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X