Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Keszi-túra 2017

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Keszi-túra 2017

Kissé tán megmosolyogtató, hogy még javában búcsúztatjuk a nyarat, s az elmúlt közös találkozónk zamata még nyelvünk ízesíti, s már a következő találkozóra fenem a fogam. De tán oka az, hogy az ember nem tudja feledni a nyári együttlétet, s kívánkozik oda vissza, az is, ki a faházban, vagy ki sátort verve volt és hált ott, csuda beszélgetések közepette, hol folyt a jó lé és a jó szó, nem elhanyagolva az gyomornak ingerkedésinek gazdag csillapítását sem, melyet köszönhetünk ügyes kezű házi asszonyoknak azt követő házi leányaiknak, vagy épp házi uraknak és azt követő ifjaknak.
    Itt vagyunk szinte az időnek alig múlt idejében, s már a következő találkozón gondolkodom, mikor még beláthatatlan messzeségbe van annak távolsága.
    Fájdalmamra, csak a harmadik találkozóra sikeredett eljutnom, felettébb nagy élményekkel hazatérve, mely úgy gondolom e miatt nem túlzás a felbuzdulásom, hogy a további együtt találkozásról nem kívánok elmaradni.
    A magamfajta ügyetlen kezű ember keveset adhat a találkozó becséhez, úgy a konyha körüli munkákban, mind a szakmai beszélgetések témáiban.
    Ezért inkább egy közös, nem túl hosszú túrára invitálnám a találkozó résztvevőit, jelesül egy körtúrára, mely a révtől indul és oda tér vissza.
    A túra mintegy 57 km hosszú, az út elejin mindenki kedves és szívébe méltán zárt kompján kelnénk át a Szőke Tisza túlpartjára, onnan folytatva utunkat Újszentmargitára, egy hozzávetőlegesen 12 km hosszú földúton. tán ez is adná az útvonal kissé nehezebb szakaszát, mert az út többi része már aszfaltos, még ha gyengébb minőségű is.
    Innen Tiszaújvárosra haladnánk fel, S térnénk vissza Mezőcsátra, ahonnan a Tiszakeszire való érkezés vetne véget túrázásunknak.
    Számításaim szerint maga az út két-két és félórát venne igénybe, ez bármelyik szép korba ért járművel kényelmesen teljesíthető.
    Célszerű lenne a falunapra érkező motorosfelvonulást követően indulni, így ebédre különösebb akadály nélkül visszaérkeznénk. De ez csak felvetés, ott a helyszínen ezt el is dönthetnénk, dűlőre vinni ott az ügyet, indulva akkor mikor legjobbnak tűnik, kinek kinek elhatározására bízva jövetelt, vagy épp a maradást.
    Jelenlegi állapotomba, ennyi kis csillogással tudnék hozzájárulni majdani találkozásunk nagyobb fényéhez.
    Bízom, hogy lesz benne követés.

A pontos útvonalat az alábbi linkre kattintva láthatjátok térkép melléklettel:

Keszi-túra (IV. Veterán Fórum találkozós 2017) | Útvonalak | motoglobe.eu

Mindenesetre közel egy évünk van ezen gondolkodni.
    Utoljára szerkesztve a következő által: Igrich; 2016 szept. 25, 10:30.

Kedves Iric!

Messze még a messze,a jövő évet meg kell élni.A magam részéről,csak annyit ígérhetek,ha élünk ott leszünk (párostól)..Sokadjára merül már fel a találkozó alkalmából,esetleg rendezhető kisebb túra gondolata,-legyen de csak önkéntes alapon.Talán jövőre három napos lesz a rendezvényünk,legalábbis volt róla szó és több idő marad a szokásos programokon túl,egyebek beiktatására.

Üdvözlettel:Che
    kvaga, taluga és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Igen kedves Che jó komám! Kizárólag csak önkéntes alapon, egy jó kávézás után!
      taluga és sepy kedvelte ezt.

Komment

Én támogatom a kezdeményezést, mindig is hiányérzetem volt ilyen szempontból.
        Igaz, ki hogyan értékeli az ott rendelkezésre álló időt, illetve mire szeretné fordítani, az egyénileg eltérő lehet.
        kvaga, taluga és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Az eltérő idő megélést figyelembe is kell venni. Tehát csakis az önkéntes alapon való részvételt kell szorgalmazni, ez az indító cikkből ki is derül. Az idő következő figyelembe vétele, hogy ki mennyit szán erre. Azért gondoltam egy kb 50-60 km-es körtúrát, hogy az 50 -es tempóban 2 óra alatt kényelmesen megtehető.
          Ennek apropóján készítettem egy túra tervet, alapfeltételként, hogy a kompot mindenképpen szerettem volna belekeverni.
          De szóba jöhet más útvonal is, sőt, az igazi az lenne, ha ott raknánk össze, mikor találkozunk. De azért komp csak jó lenne, benne lenne. Akár viszont a táv is lehetne rövidebb. Mert nem a hossz a lényeg, hanem hogy egy kicsit együtt is motorozzunk, mármint azokkal akiknek igénye van rá.

A másik hiányérzetem nekem az volt, hogy az ott elkészített motoros emlékművet nem látogattuk meg. legalább egy gyertyát gyújtani kéne, mindenféle szövegelés nélkül. Ebben is volt egy kis hiányérzetem. nem tudom, ti hogy látjátok.
          sepy, taluga és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Én továbbra is a Mezőkövesdi gépmúzeumot szorgalmazom. kb ugyanaz a táv, egy kevéske gátonmotorzással.
            Leginkább azért mert ha esetleg támogatáshiány illetve a tulajdonosok kihalása, elöregedése miatt megszűnik akkor a pótolhatatlan élménnyé válik (lásd Gyomaendrőd)

Komment

Két dolog mi nagyszerű lenne ha megvalósulna: 3 naposra bővülne a találkozónk és a régen beszélgetett közös túrázás. Én magam részéről szivesebben motoroznák Emu ötlete alapján Mezőkövesdre de felhívom figyelmeteket az ott található Zsóri fürdőre! Nem vágyom földúton motorozásra hacsak nem váltok egy Endúróra. Mindezt gondolat ébresztőnek szántam. Tavaly mikor Kittivel elmentünk motorozni a Mátrába / Cz 175 Sport, Aprillia RS 50/ mi is elmentünk Zsóri fürdőre és onnan Tibi barátomhoz, hogy meghallgassuk a mennydörgő hangját!.

Komment

A Gép Múzeum. Nem várt felvetés. De annál kitűnőbb! Ez borzasztó jó lenne! A gáton motorozás teljesen vállalható, kitűnő út van, semmi terep gépet nem igényel, de ha valakinek avval van gusztusa jönni, nem kizáró ok. Viszont akkor tényleg a vasárnap lenne a legjobb menni, mert a múzeumot nem érdemes kapkodva megnézni, ha bele merülnénk a gépek bámulásába egy - két óra biztos hogy nem lenne elég. Az egy vaskos egész napos látni való.
                Minden esetre úgy felbuzdultam az ötleten, hogy izibe megnéztem egy lehetséges utat, ami lemotorozható lenne. Az útvonal hossza kb. 87 Km lenne. Az útvonal körút lenne, így egy kicsit más lenne a visszatérés. Ezen a linken találjátok:

Gépész túra Kesziről | Útvonalak | motoglobe.eu

Köszi Emu!
                Ötlet? Vélemény?
                Utoljára szerkesztve a következő által: Igrich; 2016 szept. 26, 20:11.

Komment

Ha kompozni szeretnétek, inkább az Ároktő-Tiszacsege járatot ajánlom. Ott ki van építve minden, a keszi komp meg egy átjáró a peremvidékre.

Komment

Ha kompozni szeretnétek, inkább az Ároktő-Tiszacsege járatot ajánlom. Ott ki van építve minden, a keszi komp meg egy átjáró a peremvidékre.
                    Ez igaz, de kalandos.

Komment

Kedves Igrich!

Nagyszerű ötletnek tartom a túrát, első évre is terveztünk ilyet (Emlékszem, hogy Sinter fórumtárssal kooperáltunk, mint szintén környéket ismerővel, merre lenne érdemes), csak és egy-két megjegyzéssel egészíteném ki.
                      A találkozó három naposra bővítésével az időhiány megoldódna.
                      A falunapra fölvonulás után nem jó az időpont, mivel a gépkiállítást nem hagyhatjuk el, bár többen most sem veszik komolyan, így tudatosítanám: Ezzel "fizetünk" az ingyen szállásért és ebédért. Ami szerintem nem nagy ár. Ne éljünk vissza a lehetőséggel.
                      A túlpart idén sem volt járható, Jokerék ezért jöttek át a Csegei komppal és nem a Keszivel. A túlparton a komp és a már járhatóbb földutak között van egy szakasz, amit folyamatosan (lévén betakarítási időszak) munkagépek járnak, így esőzés után az MTZ a legkisebb jármű, ami közlekedni tud rajta, ráadásul a fák miatt lassan is szárad ki. Ha arra szeretnénk menni, akkor is legyen talonban egy alternatív útvonalterv, mert arra az útszakaszra nem építhetünk.
                      A Gép Múzeumot is jó ötletnek tartom. Tiszaújváros és Mezőcsát között elég unalmas a táj ezen a parton. Ha szeretnénk, hogy a környezet is felemelő legyen, más irányt javaslok.
                      Ennyi észrevételem lenne, de nagyon örülök, hogy már most a jövő évi találkozón gondolkozol, és ennyire konstruktívan állsz hozzá. Ezt köszönöm neked.

Komment

Nagyszerű ötletnek tartom a túrát,
                        Félve jegyzem meg, hogy a harmadik nap ötlete, a kötetlenség jegyében született. A túra ismét megosztja, és szétszakítja a társaságot a plusz napon.

Komment

Én továbbra is a helyismerettel rendelkezők ötletét várom. A kiállítás megbontásáról nem szabad gondolkodni. Ha sikerülne a 3 nap akkor a vasárnap tökéletes lenne egy kis túrázásra. Lehetne egy kicsit bővebb is hisz a Gépmúzeumtól nincs oly messze pl. Eger. Lehetne a másik irány is nem a Mátra fele hanem a Bükk. Síkvidéki gyerekeknek érdekesebb a dombos rész hisz nálunk az emelkedő ha az árkon keresztül hajtunk ki a házból vagy áthajtunk a felüljárón! Közben olvastam Gyuri hsz.-sát bicajjal nem jön senki a résztvevő autók pedig jönnek velünk kell a Séftikár legalább tekintélyesebb lesz a csapat.
                          Utoljára szerkesztve a következő által: sepy; 2016 szept. 29, 20:22.

Komment

iszaújváros és Mezőcsát között elég unalmas a táj ezen a parton. Ha szeretnénk, hogy a környezet is felemelő legyen, más irányt javaslok.
                            Mindenképp kell olyan ember, aki kicsit jártas ezen a területen. Mindenképp figyelembe kell venni tapasztalatát.

A falunapra fölvonulás után nem jó az időpont, mivel a gépkiállítást nem hagyhatjuk el, bár többen most sem veszik komolyan, így tudatosítanám: Ezzel „fizetünk” az ingyen szállásért és ebédért. Ami szerintem nem nagy ár. Ne éljünk vissza a lehetőséggel.
                            Ebben az esetben ez valóban nem lenne korrekt, erről igazán nem tudtam, tehát ezt szem előtt kell tartani.

A találkozó három naposra bővítésével az időhiány megoldódna
                            Tehát akkor három napos találkozóra kellene gondolni. Így mehetne Mezőkövesd, tisztelgés az ősök előtt.
                            itt is lehetne szabad döntés, hogy aki kevesebb ideig tud maradni az is vegyen részt, nyilván idejétől függően.
                            Én pl pénteken alig vártam, hogy délután lehessen és indulhassak. nekem ez volt az első találkozó és azt hittem, hogy délutánra kell érkezni, aztán kiderült, sokan már reggel megérkeztek. Én meg ott topogtam otthon, már nem találtam a helyem, az egész délelőttöm tiszi-toszi volt.
                            Vasárnap meg hamar elindultam és még azért sokan maradtak. Szeméy szerint nekem jó lett volna a hétfői indulás is.
                            Szerintem sokunknak kitelne a három nap.
                            Nem akarok stréberkedni, de ha meg a falunapon kötelező a részvételünk illendőségből és tisztességből, nem rendezhetnénk akkor egy kis házi ügyességi versenyt. Nem gondoltam itt gépgyilkolásra, hanem csak amolyan kis barátságos versenyre, bója kerülgetéssel, jámboran. Akár ott, azon a kis bekötő úton, ahol leraktuk a gépeket. csupán csak egy kis hangosítás kéne még hozzá, és a versenyző gépeket be is tudnánk mutatni, egy herold segítségével.
                            Mit szóltok hozzá?
                            Azért is gondoltam erre, mert igazán a falunapon semmi program nem volt napközben.

- - - Updated - - -

Félve jegyzem meg, hogy a harmadik nap ötlete, a kötetlenség jegyében született. A túra ismét megosztja, és szétszakítja a társaságot a plusz napon.
                            Lehetne ezt a túrát pénteken is rendezni, Egy gyors lecuccolás után irány a túra. útvonal és cél, amit közösen eldöntünk, vasárnap meg lehetne a társasági nap, úgy is vasárnap van, akár egy jó kis vasárnapi ebéd hagyományosan. stb...???

Komment

Lehetne ezt a túrát pénteken is rendezni, Egy gyors lecuccolás után irány a túra.
                              Nem gondolnám, hogy a pénteki odaérkezéssel járó 50-400 ( kinek mennyi ) km. lemotorozása után, bárkinek kedve lenne örömmotorozásra !

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X