Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Egészség tár!

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Egészség tár!

    Vigyázz magadra mert más úgysem vigyáz! Szomorúan olvasom nem csak egyedül küzdök- küzdöttem ritmus zavarral. Nekem is ismerős a dolog. Kivizsgáltak a kórházban és azt diagnosztizálták minden rendbe!, bár én nem ezt éreztem. Ne nyugodjatok bele mert nem a doki érzi! Elküldtek Szegedre a klinikára hol kérdezték miért mentem mikor minden rendbe a leleteim szerint. Én nem így éreztem / szerencsémre/ vissza küldtek és feltették a Holter ÉKG-t nekem ez a mumus. Kiderült 25%- ot kihagy a motor. Ez volt decemberben és januárban a műtő asztalon voltam. Első műtétkor a " kamrában " égették a kis villámokat ez 5, 5 óra fekve ébren mozdulatlanul. Két hónap múlva kontroll és újabb műtét most csak 4 óra és égették a pitvarban.Nem egyszerű mikor elkap egy köhögési inger csak nem lehet mert közben a szívedben turkálnak. Nem rémtörténetet akarok megfogalmazni csak felhívnám figyelmeteket ez szívelégtelenséghez vezet mint velem is közölték és azért jobb élni mint a tepsin feküdni!! Én úgy vettem észre a nyakamon a verőér úgy kalapált olyan felgyorsult ütemben mintha rossz lenne a fordulat szabályzó. Ez az ezt megelőző friblirációtol van annak következménye. Hogy mi is az?: az szív normál esetben kap egy elektromos impulzust és ettől összehúzódik. Ritmus zavar esetén sok kis villám cikázik és csak remeg kimarad az összehúzódás és nem pumpál vért. Megoldás műtő asztal az egyik ágyékodból felmennek a szívbe egy kamerával a másikból egy elktródával a hátadra tapasztanak egy 100 ft-ost egy grafit lapon ez adja a testet és vadásszák a kis villámokat / égetik/. Ne nyugodjatok bele ha érzitek mert " bánatot és költséget okoztok a családnak". Nem egyszerű végig ébren átélni de nekem használt vannak rövid pillanatok mely egy nagy dobbanással véget ár és megy tovább de ritkán és ez a lényeg. Húzzuk a gázt!! míg tudjuk.Röviden ennyi mely nem a rémísztgetés szüleménye.

    #2
    Jó ez a téma, de azért remélem hogy kevesen fogunk ide irkálni, amolyan saját tapasztalásokat

    az egyik ágyékodból felmennek a szívbe egy kamerával a másikból egy elktródával
    Na ezen mondat olvasása nyomán kicsit haloványabb lett az ábrázatom színe a korábbiakhoz képest
    Nem kaptam nagy kedvet a kivizsgáltatáshoz.
    De persze igaz, A hideg tepsin feküdni, na az az igazi baj.
    OdinHEM, sinter és 3 további látogató kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Na ezen mondat olvasása nyomán kicsit haloványabb lett az ábrázatom színe a korábbiakhoz képest
      Tudom, nem vigasztal, de az én arcomról is lefagyott a "mosoly" és tükörbe sem mertem -volna- nézni...olvasás közben. (elég volt utána )
      OdinHEM, Che és dongos78 kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        A hideg tepsin feküdni, na az az igazi baj.
        Az már mit zavar téged?!Ha meleg akkor sem jobb!!!!!Nem kell minden apró-cseprő dologra odafigyelni!A 2-ik ,,Stent" berakásánál(tetszés szerint lehet csípőprotézis is!Kinek mi tetszik!)már el sem hiszed hogy hogy majréznak egyesek!...........még jó hogy én egészséges vagyok!Hol kopogjam le?
        OdinHEM, sinter és 4 további látogató kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          A fa asztalon alulról és még legalább 20 évig! Persze úgy ,hogy én meg halljam.

          Komment


            #6
            csak remeg kimarad az összehúzódás
            Sajna ilyen nekem is szokott lenni néha.Olyan,mint,ha csak remegne és a verőeret fogva érzem, hogy kimarad egy-egy dobbanás. Szerencsére csak néha van ilyen. Voltam én is szívultrahangon de minden jó volt. Legalábbis ő szerintük.
            Majd látjuk, 38 vagyok, pörgök a meló helyen is, otthon is. Nem sokat szoktam unatkozni.

            Komment


              #7
              Az elfoglaltság egy jó gyógyszer akkor nem veszed úgy észre mint lefekvéskor nyugalomban.

              Komment


                #8
                Sepy! Ne ijjesztegessé mán!
                Jó tudom hogy nem annak szántad de elég ijesztő ami veled történt. De az a lényeg hogy már ok-s a helyzet.

                38 vagyok, pörgök a meló helyen is, otthon is
                Ezek mind igazak rám is, de már csak 10 hónapot kell kibírnom így, utána egy új és sokkal nyugodtabb élet kezdődik. Legalább is remélem....

                Komment


                  #9
                  Ezek mind igazak rám is, de már csak 10 hónapot kell kibírnom így, utána egy új és sokkal nyugodtabb élet kezdődik. Legalább is remélem...
                  Úúúúúú de jó neked! Mesélj,mesélj,mesélj!! (csak ha nem titok)
                  Számításaim szerint, (ha minden összejön) nekem a nyugodt élet 2-2,5 év múlva jön el. Remélem.
                  Addig meg csak a robot, megfeszített munkatempó. Mert ugyebár semmi sem elég a vezéreknek.............

                  Komment


                    #10
                    Amikről írtok...ha magamon tapasztalnám, nehezen viselném...
                    Nyilván mindenkinek megvannak a maga eü. problémái és amilyen tökéletlen az ember szellemileg, ugyanannyira az testileg is. A jó módszer persze nem odafigyelni minden apróságra, mert ez a TERMÉSZETES. Ezt megérteni, elfogadni és aszerint megélni, na az nem megy nekem (még).

                    Komment


                      #11
                      Nem titok abszolút.
                      Címszavakban:
                      A munkahelyen tipikus hajtás, mint itt közülünk is nagyon sokaknak. Annyival megspékelve hogy az NKH izomból szopat.( Én elhiszem hogy kell a bevétel a költségvetésnek, meg az ellenőrnek ez a dolga, de a legkisebb hibáért is félmillás büntetést eltúlzottnak érzem.) Ezek után eldöntöttem hogy ezt én nem vagyok hajlandó tovább csinálni, foglalkozást váltok.
                      Munka után maszek, hogy legyen miből rendbetenni és befejezni a házat. Ezzel nem volna nagy baj csak nagyon nehéz az egyensúlyt megtalálni úgy hogy a családdal is legyek.
                      Hétvégente pedig szinte mindig Szadán vagyok, ott építgetem a jövőnket. Ezt legalább szívesen csinálom és egy kicsit kikapcsol fejben, csak egyedül lassabban haladok mint ahogy szeretném.
                      Ha megélem és sikerül legkésőbb jövő Augusztusig odaköltöznünk akkor úgy gondolom MEGCSINÁLTAM!
                      Ezért számolom már a napokat szinte.
                      Ott Szadán ha összejön amit szeretnék akkor nem lesz főnököm, otthon lesz a munkahelyem és sokkal több időm lesz olyan dolgokra is amit eddig nem engedhettem meg magamnak. Nem maszekolok éjszakákon át, nem kell annyi értetlen emberrel megértetnem magam, és ami a leglényegesebb visszaadom a bélyegzőmet az NKH-nak így vége a rettegésnek.
                      Na ekkor lesz nyugodtabb az életem, ami kihat majd az egészségemre.
                      Utoljára szerkesztve a következő által: sinter; 2016 okt. 27, 21:42.

                      Komment


                        #12
                        Nem szeretnék ünneprontó lenni, de...
                        nem lesz főnököm, otthon lesz a munkahelyem és sokkal több időm lesz olyan dolgokra is amit eddig nem engedhettem meg magamnak.
                        Első nagy tévedés !

                        nem kell annyi értetlen emberrel megértetnem magam
                        Második tévedés /

                        Na ekkor lesz nyugodtabb az életem
                        Legnagyobb tévedés !

                        Komment


                          #13
                          Miután nekem is itthon lett a műhelyem anno még este 1/2 11-kor csöngetett az kinek reggel 8-ra kellett volna hozni mert: ő most ér rá mert délutános volt és reggel még aludni akar vagy vasárnap a déli ebédnél csengettek , hogy megszeretné venni ezt az autót de nézzem meg érdemes-e. Ez csak két példa. Annyiból jó volt kiszaladtak ha beszélni akartak velem vagy vasárnap is ha volt 1 órám kitudtam menni a műhelybe melózni. Mikor bent volt a városba annyi időre nem mentem be. Ami jobb volt helyembe jött a munka. 5 kg olajos rongyért mi csavaros műanyag edényben volt tárolva és nem értesítettem az ártalmasításra kijelölt szegedi céget fizettem 10.000 ft-büntit 2000-ben akkor pedig még más volt a vásárló értéke. Az értetlen emberektől nem szabadulsz meg mert java része elmegy utánad a jó munkád miatt és lesznek újabbak. A jó ami mindenképen számít együtt leszel a családdal. Nálam is előfordult,hogy a fiam keréken ülve mondta fel a leckét este/ csupa fék ferrodor poros volt/ de jól állt neki.

                          Komment


                            #14
                            Nem szeretnék ünneprontó lenni, de...
                            nem lesz főnököm, otthon lesz a munkahelyem és sokkal több időm lesz olyan dolgokra is amit eddig nem engedhettem meg magamnak.
                            Első nagy tévedés !

                            nem kell annyi értetlen emberrel megértetnem magam
                            Második tévedés /

                            Na ekkor lesz nyugodtabb az életem
                            Legnagyobb tévedés !
                            Ez pontosan így van!Gondolom ,,mir-mur"saját vállalkozásában ténykedik azért tudja!!!Meg kel mondanom hogy nincs még egy olyan kegyetlen,agyonhajszoló,g..i főnök.......mint saját magad!......na még ezt is,jaj még egy kicsit többet ku..a élet!Már megint pisilnem kell hiszen már tegnap pisiltem,most nem érek rá!15 évig voltunk a nejemmel benne!Hál istennek a Kínaiak kivégezték a varrodánkat!Fiúk azt a megkönnyebbült örömöt leírni sem lehetett!De kívánom hogy nektek sikerüljön és semmi gondotok ne legyen csak forgatni keljen a padláson a sok lóvét nehogy rátok dohosodjon!........ja!Akkor újabb idegbaj hogy ki forgassa,hogy forgassa miért forgassa minnél olcsóbban forgassa, a villával nehogy kiszú........stb-stb-stb-stb!!!!!!

                            Komment


                              #15
                              Nálam is előfordult,hogy a fiam keréken ülve mondta fel a leckét este/ csupa fék ferrodor poros volt/ de jól állt neki .
                              Erről egy poén, ha megengeditek:

                              Vállalati bulin kérdi az új alkalmazott a főnökétől:
                              - Főnök, ki az a csúnya görbehátú púpos fickó ott a bárpultnál?
                              - De kérem, az az én fiam!!!
                              - Csak azt akartam mondani, hogy milyen jól áll neki.


                              De kívánom hogy nektek sikerüljön és semmi gondotok ne legyen csak forgatni keljen a padláson a sok lóvét nehogy rátok dohosodjon!...ja!Akkor újabb idegbaj hogy ki forgassa,hogy forgassa miért forgassa minnél olcsóbban forgassa, a villával nehogy kiszú...stb-stb-stb-stb!!!

                              Komment

                              Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X