Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Gondolkodjunk!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Gondolkodjunk!

Szervusztok!

Nem szeretném a konzervativizmus látszatát kelteni,és valójában nagyon is tetszenek a technika új vívmányai,valamilyen ésszerű határokon belül,-de elgondolkoztató ez a film,amit a mi kis közösségünknek ajánlok megértésre és megtekintésre.A film feliratos és elég sok időt igényel,mint időben,-mint értelmezésben,de engem valahogy megfogott.Úgy gondolom sok igazságot tartalmaz,ajánlom, nézzétek meg,-fontoljátok meg,-gondolkozzatok!Nem akarom a fórumot teleszemetelni Ctrlc-Ctrlv.-vel,ezért ajánlom,ha érdekel Titeket az ajánlásom,írjátok be a keresőbe,hogy,-A villanykörte összeesküvés, a tervezett elavulás története.

Számomra már régóta sejthető,de nem érthető a technika és a technológia,-mondhatnám öncélú fejlődése,-mely már nem az embert szolgálja,csak önös önmagáért,-esetleg más okból van?

A film megtekintését külön ajánlom Ring Pityunak,-kinek tartalmában és értelmében.igen hasznos hozzászólásait már régóta nélkülözöm és hiányolom,-juk.Remélem jól vagy Pityu,-illetve kívánom,hogy jól legyél!
    Üdvözlettel:Che
    Utoljára szerkesztve a következő által: Che; 2011 okt. 21, 00:54.

Che és TZ kedvelte ezt.

Komment

Nos vetőmagok területén személyes tapasztalatom van :-( Na nem egészen olyan, de nagyon hasonló. (van olaj lobbi és természetesen van vetőmag "ide konkrét fajtát akartam írni" lobbi) :-(
      Che kedvelte ezt.

Komment

Én is köszönöm, hogy „gondolkodósabb” témát is ajánlotok. Az első filmről már hallottam, de bevallom eddig nem néztem meg. Most már nem halogatom tovább. A youtubeon is fent van, így akár helyben is megtekinthető:

A Food Inc. biztosan nagyon sokkoló lehet. Meg fogom nézni, de utána biztos nagyon rosszul fogom magam érezni...

Istvánt én is nagyon hiányolom, ebben is egyetértünk.

Megjegyzés: Valóban többször dorgáltam már a „bemásolt tartalmak” miatt, de ez mindig a haszontalan reklámok esetében történt. Egyrészt felesleges, másrészt engem bosszant, hogy még annyi fáradságot sem vesz valaki, hogy írjon valami egyedit, miközben el akar adni nekünk valamit. Neki csak öt másodperc ideje van arra, hogy tolakodjon... Tehát minden más esetben nyugodtan informáljuk egymást akár „másolt” szöveggel is.
        Lacca 110, szőrös és 2 további látogató kedvelte ezt.
        Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

Komment

Hát akkor gondolkodjunk...én még mindig a térképet találom hangulatosabbnak a GPS-szel szemben, ezután a cikk után meg pláne :-) :-) :

42 milli (kittkatt).

Komment

Szervusztok!

Gondolatok a GPS-ről.A navigációs rendszer használata előtt,ha az ember útra kelt valami ismeretlen cél felé és nem volt tisztában a hozzá vezető úttal,meg-meg állt és érdeklődött.Sokszor érdekes beszélgetések alakultak ki,a megkérdezett emberekkel,-valahogy közelebb kerültünk egymáshoz.Mondhatják erre sokan,-a mai rohanó világban nincs erre idő,majd elrohannak,mert "üzletemberek" és éppen van náluk egy doboz óvszer,melytől busás haszon fejében szeretnének megválni.Mások esetleg a bárba,játékterembe,meg a fene tudja,-hova iparkodnak,-ahol fejüket két kezükre támasztva órákig elmélkednek magányosan,-hogy milyen rohanó is a világ.

A Kossuth rádióból hallottam egy alkalommal,hogy mi Magyarok az élelmiszer után a telefonálásra költjük a legtöbbet.járom a várost kerékpárral,előttem leugrik egy középkorú asszony egy olyan kerékpárról,melynek a hátsó kerekében akkora nyolcas van,hogyha nyihogni és fin.ani tudna,akár ló is lehetne,legalább-is a rajta utazás élményét illetően,-kotorászik a nejlon zacskóban,előveszi a telefont és megkérdezi a vonal túloldalán lévőtől,-hogy piros krumplit vegyek,vagy zöldet?Micsoda fontos kérdés,-mintha otthon nem lehetne megbeszélni!

Azért ne kiáltsatok ki valamilyen farizeusnak,nem vagyok én sem a GPS,sem a mobil esküdt ellensége,-de azért valahogy úgy gondolom,nem arra használjuk őket,amire kellene.A gyártók meg felismerik az emberek hiúságába kódolt igényét,ezeknek a nélkülözhetőség határát súroló kütyük fejlesztésében és egyre dobják a piacra az újabb típusokat,-vedd és fogyassz!

Titus, joker és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

A hétvégén volt egy vateragyűjtő túrám Kiskunhalas, Kiskunfélegyháza, Sarkadkeresztúr, Szolnok viszonylatában.
              Ez nekem GPS és telefon nélkül nem igazán jött volna össze. Mert odavisz a házhoz, már induláskor tudom mikor fogok odaérni és erről tájékoztatni tudom mobiltelefonon a partneremet, aki akkor otthon lesz vagy nem és ezért arra számíthatok.
              A nyolcvanas években amikor az ÁFOR kúton esélyem sem lett volna egy helyi térképet venni, csak a megkérdezem hol van a ....????.... utca is katasztrófa lett volna és amikor már lehetett benznkúton venni térképet a városról mégegyszer a városról akkor összegyűjtöttem volna három térképet mert valószínű Sarkadkersztúrról nem sikerült volna. Természetesen be lehet menni a kocsmába, amit könnyű megtalálni mert ott van a templom mellett, ahonnan be lehet gyűjteni a szükséges információt Na ott tényleg érdekes beszélgetések szoktak kialakulni. Kitekeredik a nyakad mire kiderül hogy melyik pali van a maligán azon fokán hogy még érdemes rá figyelni.
              Természetesen mióta a GPS mondja meg merre megyek butulok én is mert jó esetben akkor tudom merre járok ha kicsit kinagyítom a térképet.

Komment

Hát elgondolkodtató témák ezek. És autóipar se más sajnos, lásd CAN meg LIN bus, már a hajamat tépem tőle kb pedig még csak azt vesszük hogy mire "jó" ez a vacak. Az én meglátásom szerint csak arra nehogy könnyen javítható legyen az autó meg arra hogy minden kisebb szarság miatt rohanj a szervizbe mert teszter nélkül nem tudsz semmit se csinálni(pl én konkrétan tudok róla hogy némelyik autónál már az aksit is illeszteni kell ha cseréled...).
                A másik amit útálok hogy (hogy törne el a keze a programozónak) a mai autók egyszerűen nem azt nézik hogy mennyire nyomtad be a gázt hanem hogy a környezetvédelmi értékek meglegyenek, na ez az amitől a falnak megyek hogy a tűzfalig benyomom a gázt és akkor 1seces késéssel szép finoman elkezd gyorsulni(nincs régóta jogsim de sokat dolgoztam szervizben így láthattam egy-két autót), ilyenkor sírom vissza a jetronikos autókat a bowdenes gázpedáljukkal.

(Bocs hogy ilyen hosszú lett de ez már nagyon ki kívánkozott belőlem...)
                Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2011 dec. 21, 21:37.

Komment

Kedves Vadásztigris!

Nekem nem tűnt hosszúnak az írásod és igen értelmesnek is találtam,bár én nem ismerem az általad említett buszokat,de az írásodba foglalt gondolatokkal teljes mértékben egyetértek.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet Kívánok!

Komment

Neked is kellemes ünnepeket Che. Ami meg a 2 buszt illeti addig örülj amíg nem tudod hogy mi az. Nem egy bonyolult dolog, de ha cserélni kell egy elektronikát na onnantól jön a szívás...

Komment

Tényleg érdekes téma, örülök hogy rátaláltam. Eddig nem akadtam erre a filmre.

Nekem mondjuk az jutott eszembe, hogy mai tervezési módszerekkel mennyi lenne például egy '61-es TLF DeLuxe saját tömege... Szép azért a film készítőitől hogy megemlítik a keleti blokkot, igaz mára már javarészt kompenzáltuk a lemaradást fogyasztási tekintetben.
                      There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                      Working...
                      X