Közlemény

Collapse
No announcement yet.

A FIAT 850 Klub grandiózus tagtoborzó kampánya elmarad

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

A FIAT 850 Klub grandiózus tagtoborzó kampánya elmarad

Tulajdonképpen részben magánügyünk, de olyan tendencia "sejlik fel" e téma kapcsán, ami talán mindegyik hazai (?) veterán tömegmárkát érinti... A témával kapcsolatos cikk a FIAT850.hu -n: Mégsem indíthatunk tagtoborzó kampányt? (Kicsi vagyok, még nem tudok linket beszúrni.)
    Utoljára szerkesztve a következő által: TZ; 2011 febr. 28, 13:54. Oka: Linket javítottam

Kedves Viktor!
    Ha csak darabszámokra vagy kíváncsi, azért nem a KEKKH-t kell zaklatni, hanem a KSH-t. Egyébként kb. így alakult a hazai nyilvántartott Fiat 850 állomány az elmúlt években: 2006 - 672 db, 2007 - 622 db, 2008 - 587 db, 2009 - 553 db.
    Amit ti akartok azt szerintem a MAVAMSZ-on keresztül lehetne elérni a KEKKH-ra vonatkozó jogszabálymódosítással. A KEKKH betűre betartja ugyanis a rá vonatkozó szabályozást. Azt nem tartom valószínűnek, hogy érdemben foglalkozzanak az egyes márkaklubok gondjával-bajával, de a MAVAMSZ közbeiktatásával látok rá némi esélyt. Persze ehhez az ő együttműködésük is kell, hogy támogassanak egy ilyen ötletet. Nem egyszerű egy ilyet keresztülvinni, az biztos.
    Üdv,
    UK
    Frischfeld Viktor és soveny kedvelte ezt.
    Everything is better when you decide you don't care.

Komment

UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Ha csak darabszámokra vagy kíváncsi, azért nem a KEKKH-t kell zaklatni, hanem a KSH-t
      Persze, ezen már túl is vagyunk a cikk óta;
      éppen a Veterán Park cikke ihletésére én is tovább léptem a KSH felé.

A KEK KH -val kapcsolatban még annyi, hogy bár félévente adnak át ilyen adatokat a KSH -nak, az ügyintéző mégis úgy látta, hogy a típus mélységű lekérdezés nem létezik, sajnos-sajnos ki kell(ene) fizetni azt a pár tízezer forintot az informatikus munkájáért...

Én pusztán a 2007-es, bíztató előzmények okán mentem hozzájuk,
      de ez jelenleg nyilván járhatatlan út számunkra.

Most egy kis megmozdulást tervezek, amivel próbáljuk felhívni a figyelmet a témára,
      a veteránosok értékmentő szerepére, illetve hogy hivatkozni lehessen az eseményre a jövőben.

--- Ez még eszembe jutott: ---

UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      kb. így alakult a hazai nyilvántartott Fiat 850 állomány az elmúlt években: 2006 - 672 db, 2007 - 622 db, 2008 - 587 db, 2009 - 553 db
      Ezek az értékek honnan vannak?

Ha megnézed a cikket, amit linkeltem, a KEK KH számai 2007-ben ennél jóval "izmosabbak" voltak,
      ők konkrétan 2.638 db forgalomban lévő nyolcötvenesről beszéltek, 5.517 szumma darabszám mellett.

Mivel 850-esből legfeljebb Volvo és BMW létezik,
      kicsi az esélye a rossz 2007-es lekérdezésnek (?)

Komment

Frischfeld Viktor eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Ezek az értékek honnan vannak?
        Mondjuk úgy, hogy "munkahelyi ártalom".

Az év végén forgalomban levő 1964 és 1973 közötti 817 és 903 cm3 közötti Fiatok száma. Gondolom ez többé kevésbé megegyezik a Fiat 850-esek számával.
        soveny kedvelte ezt.
        Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Akkor nem firtatom, de jó lenne tudni, miért van a két adat között ekkora különbség,
          ha egyszer mindkettő hiteles forrásból való?

Az űrméret és évjárat szűrés jó közelítéssel fedheti a nyolcötvenest, de a KEKKH
          2007-es válasza is elég egzakt volt a 2.638 db -bal, ami ~430% -kal több, mint amit írtál.

Most akkor melyik adatra lehet építeni?

Komment

Tegnap megjöttek a friss adatok, amit természetesen már közzé is tettem a FIAT850.hu webhelyen.
            Illetve egy kicsivel többet is; némi elemzés is dukált a lehangoló számok mellé.

(kattints a képre a cikkért)
            Che és UK kedvelte ezt.

Komment

Talán még nem késő ...

A Müller-Guttenbrunn fémhulladék-feldolgozó vállalkozással közös
              rendezvényünkön fel szeretnénk hívni a közvélemény figyelmét a gyors
              ütemben fogyatkozó veterán járművekre, valamint összefogásra
              szólítjuk fel a hazai veterános társadalmat. Egyetértesz?

Gyere el Te is 2011. március 26. -án 9:30 -kor a Mü-Gu Kft. telephelyére!

Komment

Szervusztok. Időrendi folyamat a gépjárművek eltűnéséről: 1. " Boldog békeidők " , amikor a természetes elhasználódás után " valami " lett belőle. 2. A nagy ( II. ) háború. 3. " Gyűjtsd a vasat... " 4. Beszolgáltatások gépjármű tekintetében is. 5. Megint gyüjtsd a vasat, de most az úttörők. 6. Dácia , Zsiguli, Latvija " hazamentek ". 7. Megint vasgyüjtési hullám van / meg szinesfém / és még most is tart. 8. Állami szinten EU-s normatívával. Veterános üdvözlettel. Click image for larger version

Name:	FIAT BALILLA 508 A 1936 001.jpg
Views:	1
Size:	93.5 KB
ID:	128813 ..... hogy a FIAT - nál maradjunk .....
                Utoljára szerkesztve a következő által: dafko54; 2011 márc. 08, 23:44. Oka: Kép.

Komment

Jelentkezz, hogy tudjuk, kire számíthatunk!
                  Velünk tartasz? Kattints a fenti linkre a regisztrációhoz.

Természetesen, regisztráció nélkül is eljöhetsz (sőt, más veteránosokat is hívhatsz),
                  de a résztvevők számának előzetes ismerete fontos ahhoz, hogy a helyszínen
                  az akadálymentes közlekedésről és elegendő parkoló helyről gondoskodni tudjunk.

Ez a téma itt folytatódik:
                  http://veteran.forum.hu/kiallitasok-...dtimerert-309/
                  Utoljára szerkesztve a következő által: Frischfeld Viktor; 2011 márc. 29, 11:08. Oka: Kiegészítettem a szöveget

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                  Working...
                  X