Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Lodzi veteránbörze

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Lodzi veteránbörze

Sziasztok!

A Lodzi veteránbörze most lesz szeptember 10-11-én és arra gondoltam, hogy talán érdemes lenne kiutazni. Véleményeket szeretnék hallani, hogy mekkora és milyen szokott lenni ez a börze. Zündapphoz keresnék holmikat, lehetőleg eredetieket, persze gumikat és egyéb apróságokat amik már nem beszerezhetőek eredetiben, azokat utángyártva vennék meg, ha van. Amit tudok, hogy rá vannak állva a lengyelek az utángyártásra, tehát sok minden van utángyártott dolog...

Továbbá keresek embereket, akik szívesen kiutaznának egy csapatban, hogy olcsóbban kijöjjünk anyagilag. Kérem, akinek lenne kedve és biztos ráérne, az jelezze felém szándékát!

Ezenkívül olyan infók is érdekelnének, hogy erre a lodzi börzére mikor érdemes kimenni, mikor nyit? Szombaton reggel, vagy már egy nappal korábban, mint a Veterama?(mert azt hallottam, hogy a veterámára is érdemes már pénteken bemenni, mint segítő és akkor levadászhat az ember olcsóbban dolgokat...)

Még egy fontos dolog, amit nem tudok: milyen fizetőeszközt kell vinni? Elfogadnak eurót, vagy csak Zlotyit?

Üdv. DCS
    mátéapu, sepy és Fergusson kedvelte ezt.

Euró, és Zlotyi. De legfőképpen jó sók zseb, és lehetőleg betonból ! Eddig minden ott járt ismerősömet megpróbáltak kizsebelni ! Nagyon figyelj az értékeidre.
    OdinHEM és DCS kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!

Nyelvtudás: némettel jól, oroszul úgy-ahogy meg tudjátok értetni magatokat! És persze kézzel-lábbal, hisz érdeke az eladónak.

Univerzális cuccok (bukó, ruha, csopperalkatrészek) dögivel vannak a bejárat körül, de szerencsére a veterános szektorokban (kaptok térképet) már nincs akkor tömeg és használható dolgokat is találhat az ember. Érdemes korán érkezni! Én szombaton voltam és szerencsém volt, mert vasárnap vihar volt. Hogy a vásárlás szempontjából mi a jobb, azt nem tudom. Mindkét nap. :-)

Euró és Zőšoty az árfolyam, ahogy láttam, de mindkettő vastagon értelmezve. Elég horror árakat láttam, szerencse hogy nem emiatt mentem ki Lengyelországba, és elhatároztam, hogy csak nézelődni fogok. Relatíve kurrensebb motorokhoz (Izs 49) is drágák voltak az alkatrészek (egy-két kivételtől eltekintve), ezek után gondolom, hogy a különlegességekre (Zündapp) még jobban felnyomják az árakat. Ebben persze a vevő esetleg árérzékenysége/érzéketlensége is meghatározó. :-)

Szerintem sok alkatrészt fogsz találni, ha elfogadod, hogy kint ezt a veteránozást a még drágább hobbik közé sorolják.
      DCS és mir-mur kedvelte ezt.

Komment

Esetleg megpróbálhatnál elérhetőségeket begyűjteni. Névjegyek, email, honlap stb. Ezek aztán mindenkinek jól jöhetnének egyszer.

Komment

Árusok elérhetőségére gondolsz? A lodzi börze honlapja: Moto Weteran Bazar

Ha kijutok, készítek sok képet és megosztom veletek!
          mir-mur kedvelte ezt.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Euró, és Zlotyi. De legfőképpen jó sók zseb, és lehetőleg betonból ! Eddig minden ott járt ismerősömet megpróbáltak kizsebelni ! Nagyon figyelj az értékeidre.
            Nekem kifejezetten jó tapasztalatom van a lengyelekkel, személy szerint nem tudom elképzelni, hogy bárkit meglopnának, az egész nép barátságos velünk magyarokkal, és mint ilyen talán az egyetlen, de biztos vannak ott is "szar alakok" :-(
            mir-mur kedvelte ezt.

Komment

emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Nekem kifejezetten jó tapasztalatom van a lengyelekkel, személy szerint nem tudom elképzelni, hogy bárkit meglopnának, az egész nép barátságos velünk magyarokkal, és mint ilyen talán az egyetlen, de biztos vannak ott is "szar alakok" :-(
              Igen, erre én is ki akartam térni, aztán elmaradt. Sem a börzén, sem a Lengyelországban töltött fél év alatt nem volt rossz tapasztalatom. Ha akarom, mondhatom, hogy nagyobb biztonságban éreztem magam kint, mint Magyarországon. De ez azért több dolgon is múlik.

Vigyázni attól még persze érdemes a börzén, ezzel senkit nem sértünk meg. :-)
              mir-mur kedvelte ezt.

Komment

soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Igen, erre én is ki akartam térni, aztán elmaradt. Sem a börzén, sem a Lengyelországban töltött fél év alatt nem volt rossz tapasztalatom. Ha akarom, mondhatom, hogy nagyobb biztonságban éreztem magam kint, mint Magyarországon. De ez azért több dolgon is múlik.

Vigyázni attól még persze érdemes a börzén, ezzel senkit nem sértünk meg. :-)
                Természetesen nem a Lengyel népet, és főleg nem a motorbarát társadalmat minősítettem ! De ahol nagy tömegek mozognak, és nyilván sok pénzel a zsebükben,( főleg ha külföldi ) ott megjelennek az alja emberek is. Sajnos két barátunknak is elrontották a napját. Úgy vágták ki az egyikük felső zsebét, hogy észre sem vette. Örülök hogy nektek más a véleményetek.

Komment

Már egy embert sikerült elérnem, aki megy Lodzba, talán beférek hozzájuk, de egyáltalán nem biztos még, a héten kiderül...
                  Addig is minnél több infót szeretnék begyűjteni, hogyha mégis egyedül(egy-két családtaggal) vágok neki az útnak, akkor mire figyeljek feltétlenül? Vagyis tud valaki ajánlani biztos pénzelhelyezési módszert? (Az alsógatyásat ismerem én is, vagy az se elég biztos?) Én is pont talán ezt az esetet hallottam, hogy kivágták valakinek a zsebét és bizony sok-sok eurót elloptak tőle... Én övtáskát vinnék, amit vállamon keresztbe átvetve szoktam hordani, az megfelelő elhelyezés iratoknak, pénznek?
                  A másik pedig amit még nem tudok, hogy mi a börze pontos címe, amit betudok ütni a google térképbe? Mert tegnap nem találtam, a honlapjukon Teresy STR. 56-58 van megadva ha jól emlékszem, de erre nem adott ki semmit a térkép sajnos.

Komment

Nekem a Gypsi a következőt találta: Ulica Teresy Od Dziec Jezus 56.

Használati utasítás a lengyelekhez: Kulcsszó: Polak Vengri dva bratanki ido sabli ido slanki. (biztos nem így írják).
                    Ha ezt meg tudod nyomatékosítani némi alkohollal akkor megszűnik mindenféle gátlás, csak másnap nem fogsz emlékezni semmire.
                    DCS kedvelte ezt.

Komment

Használati utasítás a lengyelekhez: Kulcsszó: Polak Vengri dva bratanki ido sabli ido slanki. (biztos nem így írják).
                      Így írják: Polak, WÄ™gier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki.

Komment

Igen, ez a cím! Google térképen: >> ul. teresy 56 lodz - Google Térkép <<

A sportpályát bérlik ki ilyenkor, meg az attól keletre fekvő betonos placcot. Elég nagy a hely, nekem komótos tempóban 3-4 óra volt körbejárni!

Komment

Sziasztok!

Ma reggel érkeztünk meg a lodzi börzéről, elmesélem röviden, hogy milyen volt:

Pénteken este 6-kor indultunk, jó volt az út, nem volt egyetlen egy dugó sem, néhányszor megálltunk, hajnali 5-re már meg is érkeztünk a börze főútjára, már kígyózott a sor a főúton, de eléggé az elsők között érkeztünk, bár mikor bementünk, már rengeteg árus ki volt pakolva, nem tudom hogy van, de itt is vannak bennfentesek, akiket előbb beengednek valahogy, minket 6-kor kezdtek el beengedni.
                          Mivel én csak egy konkrét típus alkatrészeit kerestem, így nyilván nehezebb dolgom volt alkatrészeket találni, de egy-két "kincset" sikerült vásárolnom, úgy mint Noris kürt, vagy hátsó lámpa, természetesen eredetieket. Ami komolyabb dolog volt K800-hoz, az két henger volt, pont a mellettünk lévő stand embere vette meg, de volt még K800-hoz egy főtengely, meg felső blokkfedél is, amit a konkurens személy megvett, beszéltem vele kicsit, szerintem már Mannheimben viszont is lehet látni ezeket kétszeres áron. Sajnos ezeken kívül nem láttam több eredeti cuccot, de utángyártó cégekben nem volt hiány, sikerült a gumialkatrészek jelentős részét megvennem, meg láttam sok utángyártott alkatrészt, ezeket is jó volt megnézni, nagyon jó munkák vannak, persze majdnem az eredeti áráért, de sok apróságnál meg sem lehet állapítani, hogy ez meg az eredeti, vagy replika, mert ügyelnek a minőségre.
                          Ígértem, hogy készítek képeket, a fáradtság miatt nem sokat készítettem, igazából nem volt kedvem mindent lefotózni, én magamnak nem szoktam fotózni, ezeket a képeket a fórumnak csináltam, gyenge minőségű képek autókról, ezek mellettünk álltak egy füves placcon, messzebb nem mentem fényképezkedni... de voltak tényleg szép felújított motorok, mint 2-3 db KS750, K800, KS500, KS600, csak hogy Zündappnál maradjak. Ural-Dnepr árus is igen sok volt, sok egyben lévő gép, darabok, blokkok, stb. Volt egy stand, ott meg volt vagy 10-12 Harley WLA komplett motorblokk, meg hát mindenütt sok-sok alkatrész kipakolva.
                          Lopás: Nem fogjátok elhinni, de pont egy magyart ismét kizsebeltek. Voltak azért magyarok a börzén, akik mint látogatók voltak jelen, a csapatunkhoz jött oda egyikük, mint a sofőrünk ismerőse és mutatta az oldalzsebes nadrágját, hogy be volt metszve a külső zsebnek az alja. Nem az összes pénzét vették el, csak egy kisebb részét szerencsére, de akkor is igen rossz érzés úgy kint lenni idegen országban, ahol bármelyik pillanatban meglovasíthatják az ember pénzét, ha nem figyel oda, így volt bennem pici idegeskedés is, meg folytonos odafigyelés a saját pénzemre stb. Ezzel a többiek is így voltak, egyik társam is ha ment valahova folyton fogta a zsebében a pénzt. Az elmesélés alapján körbe állták honfitársunkat és a tömeget, hangzavart stb. kihasználva zsebelték ki.
                          Nem akartam ilyen rossz tapasztalatot írni, de ezek is sajnos tények.
                          Szóval megérte kimenni, mert legalább láttam egy külföldi börzét, de nagy csoda nem volt nekem, bár ez olyan dolog, hogy ha éppen árultak volna egy blokkot mondjuk vagy pont még egy-két cuccost K800-hoz, más véleményen lennék, a lényeg, hogy éppen ki-mit árul egy börzén, az szerencse kérdése... Árak tekintetében nyugati, német színvonalú magas árat kérnek Zündapp alkatrészekért, mert tudják, hogy ebay-en is eltudnák adni az adott dolgot, tehát nem lehetett alkudni. Persze mindig lehet szerencséje az embernek, hogy valaki nem tudja mit árul és olcsón hozzálehet jutni valamihez, de ez most nem ilyen volt.
                          Feltöltöm ide azt a néhány képet és ha bármi kérdés van szívesen válaszolok. Egyik társam amúgy nagyon jó fényképeket készített, ő az az igazi profi fénykép készítő, de nem kértem tőle képeket, mert engem nem igazán érdekelnek a képek, csupán a K800-ról készítettem több képet, mégis legyen valami.

Összegezve nagyon jó volt, a legközelebbi külfölfi börze nekem a Mannheimi lesz, most már nem ígérem meg, hogy készítek képeket, mert ott aztán majd igazán lefogom gyalogolni a lábam, meg az három napos, még fárasztóbb lesz, szóval képeket nem biztos, hogy készítek, de szöveges beszámolót írhatok, ha érdekel valakit.

Üdv. DCS
                          Click image for larger version

Name:	SDC13452.jpg
Views:	1
Size:	207.0 KB
ID:	129147Click image for larger version

Name:	SDC13453.jpg
Size:	202.5 KB
ID:	129148Click image for larger version

Name:	SDC13459.jpg
Size:	199.4 KB
ID:	129149Click image for larger version

Name:	SDC13462.jpg
Size:	199.0 KB
ID:	129150Click image for larger version

Name:	SDC13465.jpg
Size:	200.6 KB
ID:	129151Click image for larger version

Name:	SDC13476.jpg
Size:	200.3 KB
ID:	129152Click image for larger version

Name:	SDC13474.jpg
Size:	199.4 KB
ID:	129153Click image for larger version

Name:	SDC13472.jpg
Size:	198.4 KB
ID:	129154Click image for larger version

Name:	SDC13443.jpg
Size:	201.3 KB
ID:	129155Click image for larger version

Name:	SDC13444.jpg
Size:	200.6 KB
ID:	129156
                          Utoljára szerkesztve a következő által: DCS; 2011 szept. 12, 13:28.

Komment

Idén május 12-13 lesz a lodzi veteránbörze, aki szeretne menni, az keresse a Deél Józsit. (nagyobb börzéken zöld sátor alatt ural alkatrészeket szokott árulni, de aki nem ismeri, annek e-mailben, vagy privát üzenetben elküldöm a telefonszámát.)

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                            Working...
                            X