Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Porlasztó és gyujtáselosztó tisztítás és felújítás Ford Taunus 17m 1966

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Porlasztó és gyujtáselosztó tisztítás és felújítás Ford Taunus 17m 1966

    Köszönettel segítséget várok.
    Az autó egy Ford Taunus 17m Standard ( hivatalos Ford tipus P5 ) 4 ajtós 1966-os évjárat 1500 cm3-es 60 lóerős V4-es motorral. A porlasztót és a gyújtáselosztót kellene megtisztítani ill. felújítani.
    Az autó működik, lehet vele menni csak nem jár szépen, rossz az átmenet ( gáz elvétel utáni gyorsítás ) hullámzó alapjárat. A szelepek be vannak állítva, gyújtógyertya és kábelek kicserélve, benzinpumpa leellenőrizve, kompresszió tökéletes, a porlasztó tömítések szintén kicserélve.
    Attached Files

    #2
    Franki eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A porlasztót és a gyújtáselosztót kellene megtisztítani ill. felújítani.
    Szia Franki!

    Üdvözlünk a fórumon!

    Kérlek fejtsd ki egyértelműbben, hogy milyen segítségre lenne szükséged! A szakemberek és műhelyek fórumba írtad a hozzászólásodat. Ezek szerint szerelőt keresel, aki elvégzi neked a szükséges feladatokat? Ebben az esetben jelezd kérlek, hogy az ország mely pontján keresel szerelőt, így a fórumozók is könnyebben tudnak tanácsot adni.

    Ha pedig nem szerelőre, hanem szaktanácsadásra van szükséged, mivel magad szeretnéd csinálni a munkát, abban az esetben ezt jelezd, és áthelyezem a hozzászólásodat a Szerelési kérdésekhez, ahova ez alapján tartozik!

    Üdvözlettel: soveny
    sepy és Che kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Gyerekkoromban volt egy ilyen autó ott ahol laktam, akkor is egy furcsa formájú járgánynak tartottam és azt hiszem most ettől gyönyörű. Azt hiszem besárgultam az irigységtől pedig autóra nem vágyom.
      Azt nem tudom hogy ez milyen motorváltozattal bír mert ha jól tudom volt V motororos is ami közismerten kiegyenlítő tengely nélkül elég érdekesen jár (Hallgass meg egy Harleyt ami attól sármos hogy nagyon szar hangja van, és ezt a nyitott kipufogóval még ki is emelik).
      A ritkán használt gépek karburátorjában leülepedik egy a benzinből kicsapódott trutymó az okozhat gondot. A Stihl kezelési utasításban ki is emelik hogy 30 napnál öregebb benzinnel nem használható. Gondot okozhat a ritkán tankolt de benzint tartalmazó üzemanyagtankok korróziójából adódó rozsdarészecskék porlasztóba jutása. Műanyagtank a királyság! A gyújtást csak ezután kell piszkálni. Ha nem jár egyenletesen akkor az elosztót kell megnézni mert az egyenletességért az felelős
      sepy és soveny kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        Köszönöm a válaszokat. Valóban szakembert, szakműhelyt keresek. A hibás alkatrészek kézben vannak. Az eredmény érdekében bárhová el tudom vinni.

        Komment


          #5
          Kedves Franki!

          Úgy vélem,hogy egyetlen autószerelő sem örülne,ha egy táskában odavinnél egy porlasztót és egy gyújtáselosztót,hogy kérem Önöket újítsák fel ezeket az egységeket.

          Mit is tudnának csinálni,-megnéznék az elosztó tengelyét,-lóg,-nem lóg,az előgyújtás membránját,-lyukas-nem lyukas,a bakelit alkatrészeken vannak e látható mechanikus sérülések és kész.A porlasztón,ellenőrizni lehetne,hogy ki vannak e kopva a pillangótengelyek forgáspontjai,az úszó lyukas vagy sem,minden fúvóka a helyén van és nagyjából vége.

          Javasolnám neked,tedd működőképessé az autót (rakd össze) és ha már jár a motor,akkor vidd el egy szakműhelybe,mert a szakembernek meg kell tapasztalni a jelenséget!Rengeteg dolog lehet,amitől nem jár "szépen" egy motor,egy kis falls levegő,egy kis "vándor szutyok" a porlasztóban,egy kis lyuk,-valami perifériális membránon,stb.-de honnan tudja az a szegény szerelő,ha nem hallja a motort járni?

          Az autód nagyon szép és gondolom jó kezekben is van,-hozzászólásom hangneme ne tűnjön sértőnek,hidd el én veled és a Forddal vagyok!

          Üdvözlettel:Che
          sepy kedvelte ezt.

          Komment


            #6
            Szia.
            Szép az autó, ráadásul velem egyidős

            Azt kellene tudni, mi az illető darabok baja, illetve valóban hibásak-e, vagy csak gondolod, hogy ezekkel lehet a baj.

            Először szerintem ne szedd szét, hanem műszerre vele és megméregetni, diagnosztizálni. ne ess bele abba a hibába, hogy fejetlenül mindent csináltatsz rajta és a végén kiderül, hogy vamali kis nizbasz volt a hibás...
            Akár egy jó stroboszkóppal is sok minden kiderülhet !

            Uff !
            sepy és soveny kedvelte ezt.

            Komment


              #7
              Szia kedves márkatárs! Nekem is van egy ilyen Fordom csak 20M-es. Érdeklődnék hogy esetleg van e alkatrészed vagy tudsz e valakinek. nekem kellene egy belső kárpit műszer fal alkatrészei,ablaktekerő dísztárcsák,emblémák stb

              Komment

              Ugrás az oldal tetejére
              Working...
              X