Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Esztergályos kerestetik!

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    #16
    Mindennek ára van!!Szó szerint a levegőnek a kilátásnak,még az állásnak is!...és ez így helyes!Ha kapitálizmus akkor legyen az!!!
    Így mennek a dolgok ott, ahol engedik a tőkét működni. De nálunk pedig a még működő tőkéből is kihajtják a szuszt. Azután csodálkoznak, hogy gyenge a népszaporulat. A segélyen hizlalt herék bezzeg működnek. Látszik is a szaporulatukon.

    Komment


      #17
      apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Mindennek ára van!!Szó szerint
      ..de talán ezáltal kevesebb az emberség is ami beléjük szorult.
      De ezen hosszasan, szinte vég nélkül lehetne elmélkedni, vitatkozni.
      Én is leírhatnám, hogy nyáron a napsütésben kemény munkával mennyi pénzt keresek meg, amit mások 2 mozdulattal, 3 perces munkával tesznek meg... Na de lehet az én hibám, miért nem választottam azt a szakmát? Miért nem kérem meg jobban az árát annak ami csinálok? Vagy miért nem adnák azt meg?....
      Hosszú...

      Komment


        #18
        Na ,mivan urak ? -szaros a palacsinta ? Senki nem segít nekem ? Milyen árat mondjak Gergőkének ezért a speciális feladatért , és az esetleg hozzám forduló többi "szegény"érzékeny lelkü veteránsnak hogyan számoljak --hogy ne énekeljenek meg esetleg .Vagy ha meg is teszi valaki (ami ugye sanszos mer valahogy éncsak olyanokkal találkozom , akiknek a saját munkájuk a -valami- )azért a közvlemény is elküldje ...csába , ne csak én.

        Nincs ár - nincs Gergőkének vasdarab

        Komment


          #19
          Szervusztok!


          Tegyük át ezt a témát a kocsmába,vagy a Hyde parkba,mert szétoffoljuk Gergőke esztergályos keresős topikját!Úgy gondolom lesz itt még hozzászólás a témában,mert még nekem is van mondanivalóm bőven,de most pucolok a műhelybe kályhacsövet pucolni.

          Üdvözlettel:Che

          Komment


            #20
            Che, igaz -én is akartam ,csak nem tudom hogy kell.

            Komment


              #21
              Senki nem segít nekem ? Milyen árat mondjak Gergőkének ezért a speciális feladatért
              Hát jó, megtöröm a jeget. Mivel egyedi alkatrészről van szó és a gépbeállítás, szerszámélezés, stb. egyszerűen nem spórolható meg, ezért én úgy gondolom, hogy 4500 Ft-os óradíjjal nyugodtan lehet számolni. Azt viszont magadnak kell megítélned, hogy mennyire vagy fürge.

              (Fontos leszögezni, hogy rajz szerinti legyen-e az alkatrész, vagy működőképes. Gergőke ugyanis lehagyta az illesztéseket. Minden szabadtűrésben van, ami +-0,2 mm ilyenkor. Az állórész illesztésénél ennél biztosan szigorúbb kell. És a felfogatófuratok is lemaradtak. Az legalább 5 perc furatonként.)

              Komment


                #22
                Minden szabadtűrésben van, ami +-0,2 mm ilyenkor
                Ez vicc ? Nekem a kezem törte volna el a mesterem, ha 4 tized tűréssel tanulok meg dolgozni. Az átm.70 az legyen annyi ! A H7, akkor előveszem a mikrométert. Ebből is látszik, hogy a "mester " egy kihalóban lévő fajta. Besz..rás !

                Komment


                  #23
                  Bocs fiúk de nehogy mikrómétert kelljen elővenni egy ilyen munkadarab legyártásához! Azért az órás tolómérő ehhez teljesen megfelel.Kedves Jóker nem hiszem,hogy nem tudod meghatározni a kész munkadarabért fizetendőt.Nem véletlen fogalmaztam így egyet azért tudni kell " nem biztos,hogy a barátom barátja nekem is a barátom", hiszen az energia és a szükséges rezsi anyagok sem barátságból lesznek!, azokat ki kell fizetni. A Te munkád lehet barátság de a többi fizetendő!!

                  Komment


                    #24
                    Szervusztok!

                    Álljunk meg egy szóra!Click image for larger version

Name:	Szabadtűrések.jpg
Views:	1
Size:	126.8 KB
ID:	139279 Itt a feltett táblázat alján,olvashattok a "forgácsolással készült tűrésezetlen méretek megkívánt pontossága MSZ 6300"-ról.A Gergőke által feltett rajzon,átmérő 127mm. a legnagyobb méret és 8mm. a legkisebb.A 127mm.-esetében a tűrés +-0.5mm,-amely szélsőséges estben,lehet 126.5-127.5mm.Nem akarom az összes méretet végig elemezni,de igencsak el lehet rontani az alkatrészt.Órás tolómérő,vagy mikró ide vagy oda,ilyen esetben Jokernak van igaza,jobb ha a rajzon túl megbeszéljük és ott vannak azok az alkatrészek,amihez illeszteni kell.Rajz és rajz között sok a különbség,de egy biztos az azon megadott méreteket tartani kell,márpedig ha a megadott rajzról kell dolgozni a fenti eredményt is el lehet érni úgy,hogy nem hibáztunk.

                    Üdvözlettel:Che

                    Komment


                      #25
                      Nem tudom srácok,de ha méretes alkatrész kell akkor a mikrométer és az intó a két mérőeszköz a többi csak saccoló!!Nemrég vettem egy tolómérőt hát beszoptam 4-5 tizedet szór és uj.A régi 25-éves kopott meg alig látszik és már lóg,a helyi müszakiban vettem egy boltit az csak 3-4 tized.A neten ráakadtam egy használt mitutolyora,de csak akkor küldte volna,ha előre fizetek,ez nálam nem megy!Igy most várok,és reménykedem,hogy egyszer lessz még egy tolcsim amivel lehet mérni!!!!!
                      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                      Komment


                        #26
                        Nem fogok se számlát adni , se adózni -akkor most hogyan képezzek árat --akár a konkrét feladathoz --akár a jövöre nézve .
                        Mondjuk rohadtul csípi a szemem ,amikor a Moszkva térről elvisznek melózni egy embert -akinek a kezén kívül semmilye nincs - és kap napi 5-8 ezer forintot , a szobafestő (de hasonló adotsgokkal bíró) haverom pedig napi 12 -őt .

                        Tényleg várom a véleményeket , legyen akár építő , segítő --de ha valaki felháborodik attól se sírom el magam .Valószinű fogok válaszolni...
                        Életemben nem kerestem ennyit,elismeréssel,dicsérettel,borravalóval sem!EZ igy lázitás!!...
                        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                        Komment


                          #27
                          akkor most hogyan képezzek árat --akár a konkrét feladathoz --akár a jövöre nézve .
                          Remélem nem veszitek zokon ha laikusként-megrendelőként egy kicsit beleszólok, az árképzésnél szerintem annyira nem kell ezt túlkomplikálni, kérd el érte a valós értékét, amiben gondolom ennyi év tapasztalat után nem szorulsz segítségre (ha mindig olcsóbban számítod meg, csak mar az ideg belülről, hogy már megint szívesség volt), ha nem tetszik a kedves kuncsaftnak az ár, irány az ajtó, keressen mást, lefogadom egy-két nap múlva visszajön, mert legalábbis itt Pesten, akinek nincs kiterjedt ismeretségi köre, egykönnyen nem talál olyan műhelyt ahol az egyedi vackaival nem hajtják el a fenébe, persze azt előre tisztázni kell hogy az ár nem alku tárgya főleg nem a legyártás után, és némi előleget lesz szíves letenni érte, ha közben mégis meggondolja magát, eddig akinél én "gyártattam" mindig így csináltuk.

                          Komment


                            #28
                            mateapu eredeti hozzászólása
                            Nemrég vettem egy tolómérőt hát beszoptam 4-5 tizedet szór és uj.A régi 25-éves kopott meg alig látszik és már lóg,a helyi müszakiban vettem egy boltit az csak 3-4 tized.
                            Tizedet? Kínai műanyag tolómérőt vettél netán? (bár műanyagból is vannak már igencsak jók)
                            Én nemrég vettem egy gagyi digitálisat(nem kifejezetten pontos mérésre, hanem inkább gyorsra, pontosra ott a hagyományos ) na de annak ellenére hogy milyen szar csak -+1 tizedet téved 200mm hosszan(ha nincs merülőfélben az elem).

                            Komment


                              #29
                              forgácsolással készült tűrésezetlen méretek megkívánt pontossága MSZ 6300
                              Akkor a rajzom tűrése ISO 286, IT7. Megfelel? Jelenlegi kialakítását tekintve műhelyrajz. Minősítsem az anyagát is? Fe 235 D, vagy C10.
                              Következőleg rajzot csak AutoCAD-del, vagy Cadkey19 el vagyok hajlandó készíteni, és elfogadni, fejléccel, tűréstáblázattal, és aláírással -.-
                              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

                              Komment


                                #30
                                jóestét! olvasom végigfele és lessz még szerkesztés benne
                                a műgyantás megoldásba nem csontkukacot meg falevelet hanem némi karbonszövetet gondoltam legvégső esetben, és ha már a formajeggyesótót is abból csinálják akkor asszem egy generátort megbír) Mesterem hála az égnek megtanított annyira esztergálni minket egy 300as műszerészesztergán annyira dolgozni, hogy ha kell akkor meg tudjuk csinálni amit kell és sajna itthon csak ötvös és nem gépműhely van, pedig kovácsolni is tanultam két évig hobbiból
                                Joker: (holnap hívlak majd huszonhatos számról délelőtt) én az előre nyóccórára kitalált órabérem osztom le az adott meló idejével amihez kiszámolom még hogy mennyit pörög a villanyóra. A csúnya hivatal ellen pedig válts ki egy hetes adószámot, csak a kiadott számlák után adózol és nem tudnak piszkálni ha bevállalsz valami melót, és reklámozhatsz is mellé
                                a randa állórészt meg úgyis cipelem magammal és amennyit ezen még fűrészelni kell majd a műhelyrajz tökéletes wsievers: qcaddal nemjó?)
                                A megrendelőkkel én is küzdök rendszeresen, és állandó tapasztalat, hogy az egyszeri kispénzű ember nem áll neki garasoskodni, viszont a pénzes menőcsávónak az ingyé is drága:// a kereskedőről nem is beszélve, de az egy másik állatfaj.
                                Utoljára szerkesztve a következő által: Gergőke; 2014 febr. 11, 00:29.

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X