Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Krómozó műhelyek

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• nyuszifül
    replied
    A fémek elszineződése a hőterhelés fügvényében történik! Ezért a krómozott alkatrészeknél sem a "minőség" fogja meghatározni ezt, hanem az ,hogy milyen magas hőmérsékletre melegedett fel már üzem közben!
    Parasztosan szólva, ha valakinek "nagy a talpa" és hajtja a gépét, annak egyenes velejárója például, a kipufogó könyökök "lilulása".

Leave a comment:

• mir-mur
    replied
    sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    ha járt már a gép motorja mindnek „lila” volt a kipuf. könyöke. Az pedig sajnos minőségi bizonyítvány én úgy gondolom. Nem hiszem,hogy mindnek rosszul van beállítva a gyújtása
    A Simsonomnak, meg az ETZ nek is lila a könyöke, pedig a Németek is jól krómoztak. Az ETZ gyújtásához még hozzá sem nyúltam. Gyári beállítás.

Leave a comment:

• soveny
    replied
    sepy, tetszik az elméleted. Csak kérdés, hogy te tudtál-e akkor mutatni tíz éve kilakatolt, napi használatban lévő karosszériát. Ha igen, akkor érthető, hogy annyit kérsz, amennyit. Mert a krómozók esetében nem igen hallok ilyenről. De ki fizetne sokat úgy, ha nem látja előre, mit kap a pénzéért? Mivel egyelőre lutri itthon krómoztatni, nyilván igyekszik mindenki úgy szervezni, hogy minél kisebbet bukjon.

Leave a comment:

• sepy
    replied
    A galvanizálás sok esetben sajnos egy átverés. Sokszor úgy vagyunk vele mint a szarka- szép fényes és mikor jobban megnézzük vagy eltelik egy fél év és éri egy- két eső esetleg utána látszik,hogy mit csináltak. A jó és tartós munka biztos,hogy már a csiszolásnál kezdődik. Nem mindegy a réz réteg vastagsága sem és az én tudomásom szerint nikkel szükséges,hogy igazán szép és tartós legyen a végeredmény. Ha nincs meg a kellő réteg vastagság nem lesz szép és főleg tartós a végeredmény. A tartóssága az idő múlásával igazolódik. A jót biztosan ,hogy meg kell fizetni ez így volt az én szakmámban a karosszéria javításban is. Volt ki kért árajánlatot és utána azt mondta,hogy máshol feléért meg csinálják erre csak annyit mondtam meg ne bánja. Egy év múlva megmutatta a rozsda boglyát és kérdezte mit lehet tenni?, kezdhetjük elölről kidobta a pénzét. Hát ez is ílyen dolog. Elég sok Veterános járművet bámultam már meg mert mint Tudjátok "benzingőzös" vagyok és elkeserítő az, hogy ha járt már a gép motorja mindnek "lila" volt a kipuf. könyöke. Az pedig sajnos minőségi bizonyítvány én úgy gondolom. Nem hiszem,hogy mindnek rosszul van beállítva a gyújtása! Én is szeretném a motorom egyes részeit de a fenti okok miatt még várok vele meg még csak 42. dik évében van és még tűrhető a gyári. A csehek nem spórolták ki belőle az anyagot.Várom a megbízható véleményeket. Üdv. Sepy.

Leave a comment:

• UK
    replied
    LC 9246 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    o utana olyan kromot tesz ra nekem ,hogy el ajulok a szepsegetol .
    Elájulsz a szépségétől, de leesik egy hónap alatt? A krómnak motornál talán fontosabb a tartóssága, mint a szépsége.

Leave a comment:

• demeter
    replied
    Na most ezek utan ki hinne neki ?
    Szerintem az egészséges kétely OK. De odaadnám azokat a teleszkópszárakat, hadd bizonyítson.

Leave a comment:

• LC 9246
    replied
    Meg nem mertem nekiugrani a kromozasnak mert mindenki masra eskuszik ,de nekem idaig a kecskemeti G.S. jon be az olvasottak alapjan jo igy vissza nezve a tulaj azert az arakat egy ket 100ft elteressel mondja ,de a lenyeg mindig a munka minosege .
    Amugy beszelgettem azzal a kromozoval ujra aki megcsinalta a $zar csiszolas+kromozast nekem es azt ajanlotta vagyis erolteti ,hogy ha ami cimet megad mint csiszolot es ha oda elviszem o utana olyan kromot tesz ra nekem ,hogy el ajulok a szepsegetol .(mar szabalyosan bizonyitani akar nekem,ezt erzem)
    Na most ezek utan ki hinne neki ?
    Jovore neki esek en is !

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    ~100e - nem olyan sok, ha tisztességesen meg van csinálva. Ha.

Persze, tudom, kifizetni meg sok.
    Egy baratom azt mondta !"Ha autot veszel legyen penzed szereltetni , ha meg Ferrarit veszel akkor meg nem fogalakoz az aprosagokkal"
    Na a viccet felreteve ,igen 100e az annyi !Ha uj felniket is veszel es uj dobokat is csinaltatsz az takarja ,de akkor le vagy tudva...
    Amugy meg a legnehezebb munka meg a kifizetes!!!!!

Leave a comment:

• demeter
    replied
    Udv mindenkinek!
    Kertem egy arlistat ma a kecskemeti G.Systemtol es ezeket az arakat kaptam.
    Végülis akkor nem krómoztattad újra az elbaltázott alkatrészeket?

Nekem a kormányom hajlott, abból veszek újat, krómoztatni már csak a kipufogókat fogom. Könyökök vannak, dobokat csináltatok, úgy számolom, megállnak a kipufogók 50-ben.
    Talán az új dobokat meg a gyári új könyököket meg tudják csinálni Edelényben is normálisan, esetleg Táborfalva jöhet még képbe.

Leave a comment:

• Guest's Avatar
    Guest replied

Leave a comment:

• LC 9246
    replied
    Click image for larger version

Name:	DSCF6397.jpg
Views:	1
Size:	195.5 KB
ID:	133775

Udv mindenkinek!

Kertem egy arlistat ma a kecskemeti G.Systemtol es ezeket az arakat kaptam.
    Az Ur azt hozza tette vegleges arat akkor tudja megmondani amikor berkezik hozza a kromozando es o az anyag minosege alapjan arazza fel es telefonon ertesit (gondolom en mennyit kell rajta dolgozni,rozsda,javitas,stb).

Pannoniahoz! az ar /db.

kipufogo dob=14000
    kipufogo tartobilincs=1000
    konyok=4000
    kormany=3600
    telo szar=3600
    P-es telo hollander=600
    P-es telo csesze=400
    Hatso teleszkop csesze=1000
    telo zaro csavar=400
    kipufogo furulya=1000
    fekpedal,berugo,oldalsztender,valto=2600
    fek vagy kuplung kar+csavar=1000
    T-kormanybilincs+csavar=1000
    fekkar kitamaszto csuszka=400
    fek kulcs=800
    kerek tengely+anya,alatet=1000
    kerek raf=14000
    vegosszeg=

Leave a comment:

• Schaefer983
    replied
    Veszprém megyében van valakinek tapasztalata króm műhelyről? Mennyire éri meg, szépen dolgoznak e és kik?
    Vagy értelmesebb (olcsóbb egyszerűbb )össze válogatnom egy ládába, és becserélni krómozottra az alkatrészeimet?
    Előre is köszi.
    Üdv:N

Leave a comment:

• bazsimoci
    replied
    Én csomagban elküldtem a cuccokat, majd mikor megérkezett, emailban kaptam egy árajánlatot. Asszem kb egy hónapot vártam rá és csomagban utánvéttel jött vissza... Lemosva, letisztítva küldtem el

Name:	kromozandók2.jpg
Views:	2
Size:	195.4 KB
ID:	133754Click image for larger version

Name:	Kromozandók.jpg
Views:	2
Size:	192.4 KB
ID:	133755
    Nem csináltam a kész árúról külön képet, de ezek köztük voltak.

Name:	P1013024.jpg
Views:	1
Size:	197.0 KB
ID:	133756
    A minőséggel eddig elégedett vagyok, bár az ár a negyvenezer forintot súrolta...

Leave a comment:

• LC 9246
    replied
    bazsimoci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Nekem a kecskeméti Galván-Systems krómozott Jawa cuccokat.
    Szia!
    Ha nem titok akkor kerlek irj nekunk te hogyan kaptal arajanlatot .
    Mennyi ido alatt csinaltak meg es korulbelul mit tartalmazott a kromozandod?
    Elocsiszolva kuldted el vagy ahogy volt?
    Kepet tudnal mellekelni?
    Elegedett vagy a minosegevel?

Leave a comment:

• bazsimoci
    replied
    Nekem a kecskeméti Galván-Systems krómozott Jawa cuccokat. A keréktengelyt véletlenül telibe krómozták.
    A szomszédom esztergán felcsiszolta méretre, és látszik a réz a krómréteg alatt...

Leave a comment:

• LC 9246
    replied
    Aries88 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Megjött a válasz: Küldjem vissza a kifogásolt alkatrészeket és újra megcsinálják.
    Szia!
    Sikerult nekik kijavitani a hibat?

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X

Debug Information