Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Krómozó műhelyek
Collapse
X
-
Nem offolnám szét ezt a topikot, de elvágtamhorex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése16x1.5-ös metszőm van, el fogom vágni.
Találtam egy pont méretes valami beütő régi szerszámot amibe stimmelt a vágott metsző
És hurrá, rá is ment az anya a tengelyre
Találtam még króm hibát. Ha megegyet találok, rátelefonálok a mesterre2 képek
- 3 likes
Leave a comment:
-
És kivel?mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEgy szerűbb ha az anyákban átvágatod a menetet
Környékemen egy esztergályost sikerült felhajtanom. Első telo perselyeket készitett, de még alakitani kellene rajta
Szinte soha nem elérhető újból
16x1.5-ös metszőm van, el fogom vágni. Az anyával nem tudom mit csinálok. Lehet rámegy ha a tengely menete ki van tisztítva. It nem úgy megy mint anno Bp. Belvárosban. Ott szinte minden sarkon volt egy gépműhely
Leave a comment:
-
Nekem 30 E Ft volt a Pannónia tartály egy hónapja. Hát.... elmegy kategória.
Leave a comment:
-
Egy szerűbb ha az anyákban átvágatod a menetet így sokáig szép marad a tengely és -menete...
Leave a comment:
-
Ugyanakkor becsületesen bekrómozta a keréktengely 18x1.5mm és más csavarok, anyák meneteithorex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseApró kicsiszolatlan helyek vannak lépcsős peremeknél
Most találjam ki hogy pucolom ki a krómot a menetekböl! Háromszög tűreszelő, vagy elvágok egy 1.5mm emelkedésű metszőt és gyártok hozzá egy hajtóvasat
Leave a comment:
-
Igaz ...
, vagy amikor a küllők furatánál a kicsiszolás miatt átbújik a nipli centrírozás közben
... de ha nincs kicsiszolva ,akkor meg úgy néz ki mint egy rakás sz ....
,és annyit kér érte amennyibe egy új fáj !
Leave a comment:
-
Egy felni szar krómmal katasztrófa, ha magamra gondolok amikor kiküllőzöm újra mert csak eddig bírta a krómozás majd újraküllőzöm és centírozom és közben egyfolytában a krómozó rokonságán elmélkedem???horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseApró kicsiszolatlan helyek vannak lépcsős peremeknél, de kormány és felni jónak néz ki. Ne várjunk orosz krómozást ennyiért, merthogy nagyon olcsó volt
Felni króm, alu felni polír, kormány 4 sérvédő merevitő, fékkarok, egy halom csavar/anya stb. 28ezer Máshol egy felniért 15-25ezret mondtak
Erre még én sem akarok gondolni.
- 3 likes
Leave a comment:
-
Kész lett a krómozásom, Gyömrő
Apró kicsiszolatlan helyek vannak lépcsős peremeknél, de kormány és felni jónak néz ki. Ne várjunk orosz krómozást ennyiért, merthogy nagyon olcsó volt
Felni króm, alu felni polír, kormány 4 sérvédő merevitő, fékkarok, egy halom csavar/anya stb. 28ezer Máshol egy felniért 15-25ezret mondtak
Szabadísz motornak jó lesz
- 4 likes
Leave a comment:
-
Csütörtökön hoztam el egy Pannónia tartályt. Nem vagyok elragadtatva mert látszanak enyhén a csiszolási karcaim. 30E Ft volt a mutatvány. Ja...és egy kis rozsdafolt már van a tetején...de ott fényezve lesz. Lepróbáltam ragasztószalaggal,de most legalább rajtamaradt.. elmegy kategória.
- 1 like
Leave a comment:
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseDupla nikkel fényesítő adalékkal ! Edelényben is így csinálták, de lehet hogy még ma is .
Nem , mostmár nem ... legalábbis amikor 2016-ban két kiput csináltattam velük a 20 -ra, alárezeztek !
Leave a comment:
-
Dupla nikkel fényesítő adalékkal ! Edelényben is így csinálták, de lehet hogy még ma is .zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése(rezezés nincs, duplex króm)
Leave a comment:
-
Én Edelénybe vittem , ott is alárezeztek , nem voltam elégedetlenebb a munkával mint Szabó Vince bácsiéknál , az aládolgozás alul maradt , a réteg minősége , fénye (gondolom a réz miatt) ,talán jobbnak volt mondható . Átfutási idő kb ugyanannyi , árban pedig kb 30%-al olcsóbb . Rozsdásodást nem tapasztaltam , eddig még nem is hámlik ...
Korábban aBP . Bajnok utcába hordtam (valahol az oktogon környékén volt), azzal nagyon meg voltam elégedve , de tudtommal megszünt . A Zichy -be nem vittem soha , de aki igen és a cuccos felkerült hozzám , szerintem hagyott némi kívánni valót maga után...
A legelső krómoztatásos akcióm még '89-ben volt, az Egri finommechanikánál , a Kocsis Bernát utcába .... (szerintem már vagy 20-éve nincs meg az üzem) A fényét és aládolgozását tekintve elmaradt a korábban említettektől (rezezés nincs, duplex króm), de még most sem lehet közel 30 -év elteltével sem rozsdaboglyának nevezni a még megmaradt holmikat . Ku..a olcsó volt , és egy hét után kész lett.
jó régen volt . Most állítolag Kassára , és Bécsbe is hordják , ahol tisztességesebb a munka , magasabb az ár , de pontosabbat nem tudtam meg felőlük .
- 3 likes
Leave a comment:
-
Nos akkor az első saját visszajelzésem a Cromkontakról:Halal eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Köszönöm, és szomorúan olvastam
A jelek szerint, eddig a http://cromkontakt.hu az "egyetlen" befutó, bár lehet Ők is csak azért, mert róla még nincs tapasztalat itt.
Nagyon szörnyű egyébként ezeket olvasni, mert azért nem kevés pénzeket kérnek el ezért a munkáért. És nem is az a gond, hiszen mindennek van ára, csak hogy az ember elkölti a nehezen összekuporgatott pénzért, majd egy év múlva, kezdheti elölről ugyan annyiért, megint csiszolgatja, polírozhatja, szerelheti
kezdem azzal, hogy nem igazán (sőt, nagyon nem) javaslom őket
kb 2 hónapja adtam le a cuccaimat. Pár dolog volt, már csak apróságok. A rozsdát én csiszoltam le, és políroztam a cuccokat, de tudni kell, hogy nem véglegesítem, mert annyira nem értek hozzá. Erre fel is hívom a figyelmüket a krómozóknak, és a krómozást is mindig csiszolással és polírozással rendelem meg. Magyarán, aládolgozással. Itt is így tettem. 2 hónapja leadtam a cuccokat. Korrektek voltak, bár nagyon sokat kellett várnom, mert a kutya nem szólt hozzám, viszont mikor végre foglalkoztak velem, akkor kedves volt az adminisztrációs csaj. Mindent tételesen átvett. 2 alkalommal telefonáltam rájuk, hogy érdeklődjek, ezt nyugodtan fogadták.
3 napja felhívoltt az ügyintéző hölgy, hogy készen vannak a cuccok, mehetek értük. Sajnos, elég rossz a nyitvatartásuk, 7:00-15:00, így munka után menni szinte esélytelen. De úgy szerveztem az életem, hogy 7:00-ra odamentem még meló előtt.
Megérkezéskor az első "hoppá", mikor nem találták a doboz cuccomat. Járkáltunk körbe-karikába, merthogy "itt kellene lennie", de nem volt. Egy röpke 20 perc után még eszébe jutott a hölgynek, hogy megnézi mégegy helyen, meg is lett.
Behozta a dobozt, és a korábbi "negatív" tapasztalataim miatt, mondtam, hogy szeretném tételesen átvenni. Jól tettem. Egy alkatrész (amúgy a szívatókar kompletten) hiányzott, de volt benne egy számomra ismeretlen darab. Mondtam, hogy nem stimmelünk. Mivel átvétel előtt lefotóztam, így a fényképek alapján mutattam, hogy mit is keresünk. Ismét körbe-karikába járkálás, az összes doboz átnézése. Majd a műhelyfőnök mondta, hogy...jah, sajnos az még nem készült el. (Mentségükre legyen szólva, azt díjmentesen utánam fogják küldeni...ami tök jó, ha nem rettegnék a DPD futártól...merthát azzal küldik majd jövő héten)
A plusz egységet pedig visszaadtam, amire a "főnök" annyit mondott: "ok, tedd be a gyűjtőládába, majd meglesz a gazdája, nem tudom mihez való"
Én ezek után elrohantam, mert már ekkor nagyon késésben voltam a munkahelyemről.
Itthon, nyugodt körülmények közt nézegettem meg a cuccokat:
A krómozás elég vékony rétegben van. A krómozás utáni "mosófolyadék" maradékai rajta vannak, azaz ilyen opálos rászáradt cucc van rajta...persze ez amúgy letisztítható.
Ami viszont amellett, hogy nagyon vékony a krómréteg, elkeserítő, hogy úgy van lekrómozva, ahogy odavittem. Haloványan látszanak a csizsolásnyomaim, maradt némi rozsdapötty is, az sem lett már kicsiszolva. Magyarán, ahogy odavittem, szerintem úgy tették a fürdőbe, és ment rá a króm. Nem egy minőségi munka. Sem a króm minősége, sem az aládolgozás, sem az utómunka.
Én ezekhez motoralkatrészt nem vinnék (és nem is viszek többet). Ez inkább olyan "szerszámkrómozó". Rezeznek, tehát nem lenne az rossz amit csinálnak, de szép munkát és vastag krómréteket ne várjon az ember.
Remélem, a leírásommal tudtam segíteni!
Fényképet most nincs időm csatolni, de szükség esetén, természetesen töltök fel azokat is.
Üdv.: HalalUtoljára szerkesztve a következő által: Halal; 2018 máj. 18, 06:32.
- 5 likes
Leave a comment:
-
Én a hétre terveztem a kész cuccom elhozatalát,de jöv hét elejére marad. Egy pár otthoni csalódás után, ellenőrzöm a minőséget helyben.horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseVagy egy hete vittem a cuccaimat hozzájuk
Leave a comment:
Leave a comment: