Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Simson blokk azonosítások

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Simson blokk azonosítások

Azt kérdezném a Tisztelt fórumozóktól, hogy a különböző helyen és formában ellátott blokkszámok szerint melyik blokk pontosan milyen típusú simsonba szerelték? Én a függőlegesen írt motorszámú blokkot (bal oldali) még sosem láttam.

Click image for larger version

Name:	DSC03836.jpg
Views:	1
Size:	196.1 KB
ID:	154293

Habár nem vagyok otthon annyira a Simsonokban, az biztos hogy nem a késői darabok. Az SR2-n sem hinném hogy ilyen a felfogatási pont, szóval a Star/Schwalbe párosra tippelnék. Közelebbit így utánanézés nélkül nem tudok.
    There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Pontosabban valaki?...

Komment

Hali! Sr2 blokk kizárt, van itthon schwalbe-m annak motorszáma a középső képen látható módon van rajta,

Az én ötletem az volna, hogy gyártottak blokkot simson star-hoz, ezenkívül ma találkoztam azzal hogy a schwalbe-ba is tettek bele már s50 blokk-középpel motort. A star blokknál a vázhoz való hátsó felfogatásban egy gumiban megy a csavar, az enyémbe például nincs ilyen. Szerintem schwalbe és star blokkok vegyesen. Ja s gyártottak automata váltós blokkot is....

Komment

Hello! Én is a Star/Schwalbe párosra tippelek a hengerek formája miatt. A blokk-közép pld. a Staromnál a 80-as évekbeli hiánygazdaság következtében az S50-ről származik-egy törés miatt, tehát csereszavatos. A blokkközepet tömítés garnitúra alapján is beazonosíthatod. Ha a blokk alján hátul egy összehúzó csavar helye látszik star-schwalbe, ha kettő S50 blokkközépről van szó...

Komment

Köszönöm szépen! Remélem másnak is hasznára vált a kérdés

Komment

Hello, lehet, hogy már késő de szerintem ez egy Simson SR4/4 Habicht blokk lehet. Sőt biztos vagyok benne. Majdnem olyan mint a Star, de más váltó van benne meg egyéb módosítások.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
              Working...
              X