Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kerékpár rugós első villa, csomagtartó?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Kerékpár rugós első villa, csomagtartó?

Sziasztok !
    Meg tudnátok nekem mondani ,hogy mihez való alkatrészek ezek ?Én régi biciklire gondolok ,de hátha valaki látott már ilyet és meg tudja mondani pontosan ,hogy mik ezek .A két hajlított száron amin a rugó van az 6-os menetes szár.
    Válaszotokat előre is köszönöm !
    Üdv Tamás78Click image for larger version

Name:	PICT2344.jpg
Views:	1
Size:	192.4 KB
ID:	154582Click image for larger version

Name:	PICT2345.jpg
Size:	190.5 KB
ID:	154583

Szervusz Kedves Tamás!

A képen látható alkatrészek,számomra és gondolom a többiek számára is teljesen ismeretlennek tűnnek.Az alkatrészek,képen látható szelvényei szerint,úgy vélem,ezek nem is lehetnek,valamilyen nagy tradicióval,bíró veterán jármű alkatrészek,-bár ki tudja?

Remélem akad valaki,a fórum tagok közül,-aki határozottabb választ tud adni,a feltett kérdésre.

Üdvözlettel:Che
    Tamás78 kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm Che a válaszod !
      Igen , erre gondoltam én is ,de hátha felismeri valaki . Ja , a második képen a felsőnek olyan kialakítású a vége ,hogy arra következtetek hogy bicikli , vagy dongó hátsósztender ,amit a hátsó tengelyre rögzítenek .De ,ez csak egy gondolat .
      Üdv: Tamás

Komment

Tamás78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        a második képen a felsőnek olyan kialakítású a vége ,hogy arra következtetek hogy bicikli , vagy dongó hátsósztender
        Engem a második képen a felső jobban emlékeztet egy kerékpárcsomagtartó maradványára. A hátulján (képen a jobb oldal) úgy látom apró furatok vannak, amik akár a csomagleszorító tengelyét is rögzíthetnék. Gyerekként gyakran használtam a sajátom helyett egy "28-as" Csepelt, ahhoz hasonló ugrott be.

A 2/alsó inkább emlékeztet engem valamilyen szerszámra, mint járműalkatrészre.

Ha az elsőt sokáig nézegetjük, akkor lehet akár valami Earles-villához hasonló elven működő első rugózás részlete is, bár elég gyengécskének néz ki, kerékpáron meg nem volt nagy divat 10-15 évvel ezelőttig a rugózás...
        Tamás78 kedvelte ezt.
        There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Szia Tamás!

Az első képen egy veterán (kb.1920-40- es évek körüli) kerékpár első rugózása!
          A veterán kerékpár index fórumon biztos megmondják, ott már láttam ilyen kerékpárt. Azt hiszem külföldi kerékpáron volt ez a rugózás. Többet sajnos nem tudok segíteni.
          Üdv janesz
          soveny és Tamás78 kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm a válaszotokat !

Raktam fel pár közeli képet is ,hátha jobban felismerhető.

Click image for larger version

Name:	PICT2363.jpg
Size:	187.8 KB
ID:	131737Click image for larger version

Name:	PICT2366.jpg
Size:	184.2 KB
ID:	131738Click image for larger version

Name:	PICT2367.jpg
Size:	184.7 KB
ID:	131739Click image for larger version

Name:	PICT2368.jpg
Size:	183.0 KB
ID:	131740

Komment

Találtam egy kerékpárt, amin ilyen első villa található. Még keresem, hogy milyen kerékpáré lehet.

Click image for larger version

Name:	fortepan_26488ent.jpg
Size:	196.2 KB
ID:	131793

http://www.fortepan.hu/_photo/downlo...n_26488ent.jpg
              Tamás78 kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm !
                Nagyon jó ! Közelítünk a megoldás felé !Megnéztem az általad említett fórumon ,ott egy ugyan ilyen szerkezet található csak van rajta két bilincs is ,ami az enyémről hiányzik .
                Utoljára szerkesztve a következő által: Tamás78; 2012 aug. 11, 21:30.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                Working...
                X