Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Eszterga, de milyen is??? H-E-L-P!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Eszterga, de milyen is??? H-E-L-P!

Üdvözletem fórumtársak!

A következő esztergát kellene beazonosítani, ebben kérném a segítségeteket!

Mivel magán a gépen sehol nincs adattábla, így onnan, arról nem tudok kiindulni. Magán a gépen csupán 1 monogram, SA volt található, ebből indultam el "felfedező" utamon.

Pár levelezgetés és utánaérdeklődés után, oda jutottunk, hogy egy segítőkész kolléga a következő információval látott el engem ... hátha ez segítség lesz Nektek ezen szál továbbgörgetésére.

"A "monogram" alapján ez egy magyar Schlezinger Alajos eszterga.Kora a KART E1N E2N gyártásának idejére tehető.Bár ha jól látom a végén az a burkolat cserekerekeket takar,ami az E1N-hez teszi közelebb a korát.Egyébként a KART (Kemény Antal ZRT.) és a Schlezinger Alajos egy céget képviseltek."

Kérném a segítségeteket a gép pontos beazonosításában!!!

Előre is nagyon köszönöm

Click image for larger version

Name:	P1250382.jpg
Views:	1
Size:	195.8 KB
ID:	154622

Click image for larger version

Name:	P1250389.jpg
Views:	1
Size:	203.5 KB
ID:	154623

Ennyire "magasra lett téve a léc"? Senki nem tud segíteni? Esetleg ötlet hol-kitől tudnék infot kapni, kit keressek meg, bármi ami tán előrébb vinné a dolgot!

Köszönöm!

Komment

foka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Esetleg ötlet hol-kitől tudnék infot kapni
      Szia! Szerintem szerszámgépes fórumokon hamarabb kapnál segítséget, akár olyanoktól is akik CNC-ről beszélgetnek, mert legtöbben nem azzal kezdték.

Volt itt a fórumon egy bemutatkozás- hopp és meg is van: http://veteran.forum.hu/bemutatkozas-4/laslie-1206/ - őt keresd meg szerintem, akár a hozzászólásban leírt saját honlapján keresztül is, hátha..
      There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Szervusz Foka!

Nyugalom,dolgozom rajta.Írtam egy választ,melyet képfeltöltéssel szerettem volna bővíteni,de mivel a számítógép nem az erős oldalam,képfeltöltés közben,valami malőr történt és az egész hozzászólásom elveszett.Tekintettel arra,hogy más dolgom is van és nem kuporoghatok mindig a gép mellett,kérlek,légy türelemmel!

Begyűjtöttem,a netről egy pár képet,különféle Schlesingerről,amit igen kevés erőfeszítéssel,magad is megtehetnél és a begyűjtött,képek alapján,-szinte 100%-os biztonsággal ki lehet jelenteni,hogy a képen ábrázolt gép,nem Schlesinger.

Ne gondold,hogy nem próbálunk segíteni,de ha bepötyögöd a keresőbe,hogy Schlesinger Alajos,magad is sok kérdésben megvilágosodhatsz.Attól,hogy az általad feltett képeken,a bal oldali szekrénylábon,látható ajtón lovasható,az SA logó,még nem jelenti azt,hogy a gép a Váci úti gyárban készült.Figyeld meg a zsanérzat oda nem illő,barkácsolt mivoltát!

Azt,hogy a "léc",magas e vagy sem,én nem tudom,tény hogy a gép nem egy beazonosítható típus,de ez nem is lényeg,ha forog és lehet vele faragni,a vasat,csak-csak tudod használni valamire.

Üdvözlettel:Che
        soveny és kollarg kedvelte ezt.

Komment

Sikerült egy információs táblát találnom, befényképeztem, íme az eredmény:
          Attached Files

Komment

Én csak annyit tudok segíteni, hogy ZÜD!!!!!!!!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
            Working...
            X