Közlemény

Collapse
No announcement yet.

talán gázkar alkatrész

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    talán gázkar alkatrész

    Sziasztok!

    Ma pakolászás közben ezt a négy alkatrészt találtam. Úgy néz ki, mintha egy csúszkás gázkar alkatrészei lennének. Csepel, Jawa Ideal és Babetta az nem ilyen. Persze lehet, hogy teljesen más gépezeté, mondjuk egy csónakmotoré. Kíváncsi lennék, hogy mihez táraztak be így nálunk, mivel vadi újnak néz ki mind a négy. Ha valakinek van ötlete ne tartsa magában.

    #2
    Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ha valakinek van ötlete ne tartsa magában.
    Úgy tűnik senkinek nem ismerős:kizárásos alapon a csónakmotor, munkagép,esetleg összecsukható...állvány bovdenvezetője?!
    emu, Che és Titus kedvelte ezt.
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

    Komment


      #3
      Köszi a választ Máté! A munkagép a legesélyesebb, mert a nagybátyám barkácsolós típus volt. Kettő lapos üzemanyagtartály is van a padláson és lánckerekek tömkelege.
      emu és Che kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        Szervusztok!

        Bizony-bizony,a korábbi generációk mindent gyűjtöttek a tehénszartól a görbe szegig,-mert jó lesz az "még valamire"..Szegény apámnak is állandóan tele volt a zsebe,mindenféle megtalálható volt benne a görbe szegtől a madzagig,ha talált valahol egy ládapánt szerűt,már dugta az eresz alá.Méhészkedett és a kaptárakat maga készítette suszter létére és legtöbbször,valamilyen régi kredenc,láda vagy egyéb volt az alapanyag és a görbe szeg ki lett egyenesítve és nagyon sokszor azzal szegelt,-igaz akkoriban deszka és szeg hiány is volt,tehát volt értelme a gyűjtögetésnek.Gyűjtögettek azért is,mert nézték a begyűjtött anyagokba fekvő emberi munkát és értékelték azt és természetesen anyagi megfontolásból is,mert ami már megvan,azért nem kell pénzt kiadni.

        Nem mondom,hogy jó volt az a világ és mindenben egyet lehet érteni vele,de azért a mostani "mindent a kukába",ami elromlott,vagy idejétmúlt szemlélettel sem tudok azonosulni.Nem tudok azért sem,mert az ember alkotásra van teremtve,egy sikeresen megjavított akármi,vagy egy hulladéknak ítélt akármiből egy használható,jól működő égig érő berregő megalkotása olyan sikerélményt okoz,ami építi az emberek lelkét és mint tudjuk ép testben ép lélek,de ez visszafelé is értelmezhető.

        Mivel múltidőben írtál a nagybátyádról,úgy gondolom,hogy az általa összegyűjtögetett hagyaték között folyik most a szelekció,-ilyenkor az ember bizonyos kegyelettel fog meg minden egyes darabot és próbál rágondolni,hogy mi is lehetett a kézben tartott alkatrész és mi lehetett a terve az örökhagyónak vele.Az alkotó ember ezeknek a dolgoknak egy részét megtartja,mert kinéz belőle valamit,vagy alapanyagként,mások egyszerűen elviszik a haszonvasba,mert nem tartják értéknek.Így került ki az ócskavasba nagyon sok érték és vált enyészetté,vagy a kohóba és pár hónap után visszaköszön az úton,mint KIA,FIAT,VW,vagy a fene tudja mi még.

        Azt én sem tudom megmondani,hogy az általad feltett képeken,minek a mije látható kár,hogy nem Csepel csúszkás gázkar,mert akkor annak elég komoly értéke lenne,-na nem egy sarokház,de azért ritka és értékes.


        Üdvözlettel:Che
        graza, madorka és Titus kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Mivel múltidőben írtál a nagybátyádról,úgy gondolom,hogy az általa összegyűjtögetett hagyaték között folyik most a szelekció
          Sajnos ez már olyan régmúlt, hogy egészen kicsi koromban sem volt már alkalmam találkozni vele. Ám mivel részben még mindig tartjuk ezt a régi jó szokást sok minden megvan még, egyik melléképületünk padlásának a belső szeglete talán több mint 30 éve érintetlen a porból ítélve. Azért évekkel ezelőtt áttúrtam párszor, így lett Csepel 125 sztenderem is pl, de a többi jelenleg csak alapanyag vas maradt ahol van.
          A kerék kivételével ezek is onnan származnak, arról csak a lánckerék az itthoni:
          Che és mátéapu kedvelte ezt.

          Komment

          Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X