Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Milyen autónak a km órai lehetnek?? 2

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Milyen autónak a km órai lehetnek?? 2

Milyen autónak az órája lehet??
    Egy Veglia km óra 140-ig skálázva erre valaki tudna írni egy márkát és egy típust,hogy milyen autóban volt az nagyon meg köszönném
    üdv
    előre is köszönöm

Click image for larger version

Name:	P1020520.jpg
Views:	1
Size:	190.4 KB
ID:	155746 Click image for larger version

Name:	P1020522.jpg
Size:	188.4 KB
ID:	155747 Click image for larger version

Name:	P1020523.jpg
Size:	189.1 KB
ID:	155748

Pontosat nem tudok mondani de mindenképpen olasz fórumokon érdeklődj ott biztos tudnak segíteni.
    Che kedvelte ezt.

Komment

FIAT 850, de ez túl tömör válasznak, ezért szerintem.

Komment

csatlakoznék az előttem szólóhoz szerintem is FIAT 850

Komment

Ez itt Click image for larger version

Name:	43a6_8_big.jpg
Size:	107.1 KB
ID:	138054 a Fiat 850 km órája. A kérdéses km óra francia gyártmány(3.kép), ilyen km óra a 60-as években gyártott Fiatokban szerintem nem volt.
          Utoljára szerkesztve a következő által: öregöcsi; 2013 aug. 02, 17:50.
          joker kedvelte ezt.

Komment

Bocsi mindenkitől, de az emlékeim alapján ugrott be a 850-es. Jobban utána nézve én is találtam egy képet egy kicsit más km órával. Ezek szerint több kialakításban is gyárthatták a 850-es hez. Így valóban a kérdéses óra nem a FIAT 850 órája. Remélem sikerül a képet ide illeszteni.
            Che kedvelte ezt.

Komment

Itt egy érdekes "lelet",a Citroen Ami műszerfala Click image for larger version

Name:	citroen-ami-6-04.jpg
Size:	119.5 KB
ID:	138057 Click image for larger version

Name:	Citroen_Ami_6_b_9116_big.jpg
Size:	35.5 KB
ID:	138059 nagyon hasonló a fentihez. Mivel ezt az autótípust sokáig(17 évig) gyártották többféle km órával is készült. Az is franciás szokás, hogy töltésjelző műszer van a hőmérő helyett(az Ami egyébként léghűtéses boxermotorral készült)beépítve.
              Tehát ebbe az irányba is lehetne nyomozni. Ez egy Citroen Ami 6Click image for larger version

Name:	img-1226239418.jpg
Size:	169.0 KB
ID:	138060.A formája enyhén szólva több mint érdekes, nem is tudom,hogy lehetett józanul ilyen autót tervezni.(Az alsó képen egy Citroen Axel -vagy Oltcit special- műszerfal látható, ez is Veglia gyártmány.)
              Attached Files
              Utoljára szerkesztve a következő által: öregöcsi; 2013 aug. 03, 11:39.
              mátéapu és sinter kedvelte ezt.

Komment

öregöcsi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                A formája enyhén szólva több mint érdekes, nem is tudom,hogy lehetett józanul ilyen autót tervezni.
                A németeknél olvastam egyszer egy olyan véleményt, hogy a francia autók dizájnját úgy tervezik, hogy a formatervezőket bezárják egy lesötétített irodába. Enni inni kapnak, de csak a kész formatervekkel szabadulhatnak ki. Ja igen. Minden szakkönyvet előre eltávolítanak abból a bizonyos irodából. Minden a szakik fantáziájára van bízva.
                sinter kedvelte ezt.

Komment

Én ezt úgy tudom hogy a Francia tervezőknél az a bevett szokás ha egy műszaki problémára 2 féle megoldás létezik akkor kötelességük a bonyolultabbat választani, vagy ha ez mégsem lehetséges akkor kitalálni egy az utóbbitól sokkal bonyolultabbat.
                  És bizonyítékként egy csomó példát tudnék felsorolni.
                  CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                  Working...
                  X