Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Milyen autónak a km órai lehetnek?? 2
Collapse
X
-
Bocsi mindenkitől, de az emlékeim alapján ugrott be a 850-es. Jobban utána nézve én is találtam egy képet egy kicsit más km órával. Ezek szerint több kialakításban is gyárthatták a 850-es hez. Így valóban a kérdéses óra nem a FIAT 850 órája. Remélem sikerül a képet ide illeszteni.Che kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Itt egy érdekes "lelet",a Citroen Ami műszerfala nagyon hasonló a fentihez. Mivel ezt az autótípust sokáig(17 évig) gyártották többféle km órával is készült. Az is franciás szokás, hogy töltésjelző műszer van a hőmérő helyett(az Ami egyébként léghűtéses boxermotorral készült)beépítve.
Tehát ebbe az irányba is lehetne nyomozni. Ez egy Citroen Ami 6.A formája enyhén szólva több mint érdekes, nem is tudom,hogy lehetett józanul ilyen autót tervezni.(Az alsó képen egy Citroen Axel -vagy Oltcit special- műszerfal látható, ez is Veglia gyártmány.)Utoljára szerkesztve a következő által: öregöcsi; 2013 aug. 03, 11:39.
- 2 likes
Komment
-
öregöcsi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA formája enyhén szólva több mint érdekes, nem is tudom,hogy lehetett józanul ilyen autót tervezni.sinter kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Én ezt úgy tudom hogy a Francia tervezőknél az a bevett szokás ha egy műszaki problémára 2 féle megoldás létezik akkor kötelességük a bonyolultabbat választani, vagy ha ez mégsem lehetséges akkor kitalálni egy az utóbbitól sokkal bonyolultabbat.
És bizonyítékként egy csomó példát tudnék felsorolni.CZsolti kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
Komment