Közlemény

Collapse
No announcement yet.

HASAG DKW gyújtáskulcs gyári méretei???

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

HASAG DKW gyújtáskulcs gyári méretei???

Sziasztok!

Click image for larger version

Name:	hasag.jpg
Views:	1
Size:	12.6 KB
ID:	156120

Ezen kulcs méreteit le tudná valaki írni esetleg? A feje nem érdekel, csak a gyújtáskapcsolóba benyúló része...

Nekem ez az egy alkatrészem hiányzik (kicsit lényegesnek mondható), hogy a gyári gyújtáskapcsolót használhassam... csak van valaki akinek egy akármilyen korai (bb) DKW NZ-je van otthon ilyen kulccsal és ki tud segíteni egy kétperces méretezéssel....

Köszönöm,
    Stalker
    Minsk/Voskhod 14V-os "generátort" keresnék egy "kIZSérlethez", ha van egy kedves fórumtagnak ilyen.

Irtam , hogy megyek Mannheimbe , és kérdeztem hogy hozzak -e neked kulcsot .Gondolom a Halle ban a DKW-s nál van .

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Irtam , hogy megyek Mannheimbe , és kérdeztem hogy hozzak -e neked kulcsot .Gondolom a Halle ban a DKW-s nál van .
      Szia!

Köszönöm, hogy szóltál, válaszoltam is...

Üdv
      Minsk/Voskhod 14V-os "generátort" keresnék egy "kIZSérlethez", ha van egy kedves fórumtagnak ilyen.

Komment

El is olvastam -de nem tudok mit mondani arra amit irtál . Pontosabban nem akartam , de ha már így rám szóltál :

szerintem ,ha valaki tesz egy ilyen ajánlatot akkor nem nyöszörgög hanem azt mondom : ...........(ez itt az érved helye csak nem akarom ide másolni ) -viszont ha X euró akkor hozzál légy szives .

Ez így egyszerü és világos -aztán majd én eldöntöm , hogy a hasznommal kibővült ár bele fér-e a Te kivánságodba

mert így valahogy arra a viccre emlékeztet a dolog amikor a nyuszi elindul kölcsön kérni egy fazekat ........
        supermax kedvelte ezt.

Komment

El is olvastam -de nem tudok mit mondani arra amit irtál . Pontosabban nem akartam , de ha már így rám szóltál :

szerintem ,ha valaki tesz egy ilyen ajánlatot akkor nem nyöszörgög hanem azt mondom : ... (ez itt az érved helye csak nem akarom ide másolni) -viszont ha X euró akkor hozzál légy szives .

Ez így egyszerü és világos -aztán majd én eldöntöm , hogy a hasznommal kibővült ár bele fér-e a Te kivánságodba

mert így valahogy arra a viccre emlékeztet a dolog amikor a nyuszi elindul kölcsön kérni egy fazekat ...
          Igazándiból, ha mondok Neked egy 10 eurós limitet akkor ugyanúgy nem vagyunk beljebb... Ahogy néztem az ebayt 20 körül kezdődnek ocsmányok, az eredeti az lehetetlen (hacsak nem valami szuper aukciót találsz magadnak). Nekem ennyi a határ, egy olyan dologra, aminek a méreteit ismerve egész korrekt módon itthon ennyiből után lehet gyártatni (ezért is csupán a méreteit kértem a címben - ez egy sima lemezkulcs, tényleg faék egszerűségű). Ez tipikusan az az alkatrész, ami lemezből hibátlan lesz és még esztétikailag sem lesz rossz (a kevéssé szép spiáter fogantyúsak se jobbak mint a sima lemez).

Az IZS-félét lehet 10 euró körül kapni ebayen és oldtimer-garage-n. Annyit megérne ez is, ami ráadásul még egyszerűbb konstrukció az IZS-éhez képest, de nem adják...

Amúgy meg a méreteket megismerése volt ennek a témának a célja... utána már megoldom magamtól... négy kis semmi bemarás, téglalap alakúak, egy téglalap alapon... ezért nem feltétlenül kell német-kínai utángyártottat venni

Megjegyzés:

http://www.oldtimergarage.eu/catalog...oducts_id=1730

Ez nálunk 2 eurós tétel...

Ui.: Lehet sz*rrágásnak tűnik, de ez egy hobbi, amit a lehető legminimálisabb költségen kell működtetni... és keleti pénztárcához szabva. Eddig is van elég pénz már a DKW-ban és még soha egy métert nem ment, a századunkban legalábbis.
          Utoljára szerkesztve a következő által: stalker; 2013 okt. 09, 10:35.

Komment

Na -ez már :egy szög a zsákból - ezt a furcsa nyakatekert árkápzést , igy elsőre nem fogom , de a lényeget megértettem . Ha csak fele cuccot eladom amit viszek -marha jó kedvem kerekedik -- veszek egy eredetit és megmutatom hogy lemásolhasd . Aztán felakasztom a garázsa dísznek .

Ne aggódj rajta leszek , nem igérek mást .
            supermax és stalker kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm szépen! A baj tényleg az, hogy kegyetlen árak vannak az eredeti DKW alkatrészek körül... Illetve az utángyártottból egyetlen egy ember kínál HASAG félét:

Zündschlüssel HASAG - für DKW NZ | eBay

Ez viszont olyan csúnyácska, hogy jobban tette volna, ha egyszerűen az egészet lemezből vágja ki... persze a kis karikának konstrukciós szerepe lehet, így nem süllyed el a kulcs a kapcsolóban... felteszem, még sosem láttam ilyen kulcsot...

Azért biztos van valakinek leméretezhető kulcsa Magyarországon is ...
              Utoljára szerkesztve a következő által: stalker; 2013 okt. 09, 14:54.
              supermax kedvelte ezt.

Komment

Megnéztem a kulcsokat - volt vagy öt féle -de ez nem , sajna . Viszont volt nagyon szép VDO óra 60 eu ért , azt meg nem mertem -az alacsony költségvetés miatt . De nagyon jó börze volt .
                stalker kedvelte ezt.

Komment

Megnéztem a kulcsokat - volt vagy öt féle -de ez nem , sajna . Viszont volt nagyon szép VDO óra 60 eu ért , azt meg nem mertem -az alacsony költségvetés miatt . De nagyon jó börze volt .
                  Köszönöm, hogy nézelődtél! 60-at megért volna lehet, csak VDO-ból is van egy rakat, ki tudja milyen volt az, illetve nekem PS óra kell elvileg a gépezetbe (120-ig skálázott. nem mintha ilyen apróságok számítanának...)

Komment

Sziasztok!

Ezen kulcs méreteit le tudná valaki írni esetleg? A feje nem érdekel, csak a gyújtáskapcsolóba benyúló része...

Nekem ez az egy alkatrészem hiányzik (kicsit lényegesnek mondható), hogy a gyári gyújtáskapcsolót használhassam... csak van valaki akinek egy akármilyen korai (bb) DKW NZ-je van otthon ilyen kulccsal és ki tud segíteni egy kétperces méretezéssel...

Köszönöm,
                    Stalker
                    Valaki ebben segítsen ki légyszi! Úgy néz ki tudnék csináltatni párat lézervágással, hogyha az itt részletezett méretek, valamint az alkatrész vastagsága a birtokomba kerülne. A kézzel fogandó részét majd kitalálom...

Click image for larger version

Name:	IMG_20131122_123046_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Views:	1
Size:	190.2 KB
ID:	140770
                    Utoljára szerkesztve a következő által: stalker; 2014 aug. 08, 12:06.
                    CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                    Working...
                    X