Közlemény

Collapse
No announcement yet.

alvázszám

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    alvázszám

    Kedves motoros társak !


    Nagyon rosszul olvasható a Pannoniám alvázszáma. Hogyan, mivel lehetne tisztán olvashatóvá tenni. Kösz
    hazai1

    #2
    Ez attól függ milyen stádiumban van. Festés előtt vagy után? Kicsit bővebben ha írnál róla akkor kevesebb lenne a talány. Egy tanács ne próbáld át ütni ,alakítgatni semmi módon. Az eredetiség vizsgáló megtalálja a módját.
    Beagle és joker kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Pl nálam krétával satirozta át az eredetiség vizsgáló. Gyönyörűen látható lett. Persze ha nagyon rozsdás... Lehet megpróbálnám pl 480_as csiszolopapírral megdorzsolgetni, (hatha kijön a szellem)
      sepy kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        Csiszoló papírral szerintem nem kellene nekimenni mert az úgymond elvesz az anyagból. Első körben drótkefe, valami erős sörtéjű, és dörzsi. Jó volna róla fényképet látni mondjuk valami részletéről legalább mert így nehéz elképzelni milyen nagyságú a feladat igazából.
        Átütni semmiképpen sem szabad mert az már nem szabálysértés kategória.

        Komment


          #5
          Nekem a perzselő és a drótkefe segített elővarázsolni a hiányzó számokat,szerintem sem szabad csiszolni(ezért tartunk itt)
          Sértődés ne essék!,De minden műszaki alkalmával a vizsgáztatónak kellett fémtisztára varázsolni a számokat,és ehhez számoljuk az évenkénti ellenőrzést és az utána következő rozsdaréteget......
          Volt mikor a biztos úr nyomta a kezembe a smirglit és azt mondta a frissen festett vázra mutatva:fémtisztára és akkor rendben,pedig tisztán látszott a szám és pirossal bekereteztem.Évről évre vékonyodtak a számok,és rettegtem mikor nem fognak"megfelelően"látszani,hát igen eljött ez az idő!!!!És igen megint,a használó a felelős....
          OdinHEM és sepy kedvelte ezt.
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

          Komment


            #6
            Van egy borzasztó egyszerű megoldás a dologra. Ez főként az utánfutóknál aktuális, amik ugye eléggé rideg tartásban vannak, de igazából mindenre megszívlelendő. Igaz ezt addig lehet igazán alkalmazni amíg látszik normálisan az alvázszám. No nem szaporítom tovább a szót. Tehát ha látszik rendesen akkor szépen át kell dörzsizni, majd zsírtalanítani, és a végén 2k-s lakkal viszonylag vastagon lekenni. Egy a lényeg: El kell zárni levegőtől, és nincs később baj. Én úgy gondolom ennyit igazán megtehet minden gondos gazdi a gépéért.
            sepy, CZsolti és 4 további látogató kedvelte ezt.

            Komment


              #7
              Szia !

              Festés előtt. A volt tulaj zöldre festette és ezen festék maradványok láthatók ill. ezekkel vált "láthatóvá" a szám. Nem tudom ha kitudnám oldani a festéket ??? Esetleg uv lámpával vagy valamivel. Egyébként a szám eredetinek tűnik csak hát az idő. Átütni meg eszem ágába sincs. Vagy még selyem papír grafit cerkával átsatirozva ?

              Komment


                #8
                A számnak olyan állapotúnak kell lennie hogy fényképfelvétel készíthető legyen róla, hisz eredetvizsgán és műszakin is fényképezni kell a hatóságnak. Így fénykép nélkül elég nehéz elképzelni, de ha jól értem a festék megmaradt a karakterek gödreiben. Ez már jó jel hisz akkor megvan maga a szám. Szerintem kromofág és erős drótkefe segíteni fog.
                Titus kedvelte ezt.

                Komment

                Ugrás az oldal tetejére
                Working...
                X