Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Falióra

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

engem is megfertőzött.
    Elképesztően elhivatott szakik dolgoztak a gyárban,és akkoriban szerintem a többiben is.És ma láttam a tévében,hogy a fiatalokat próbálják motiválni!!!Célok és anyagi biztonság nélkül,nem tudom miként képzelik?
    Talán kiemelt tanári fizetésért jukat beszélnek a fiatalokba.?Pedig csak a jó példát kellene elismerni és a többiek mennének utána....
    apacsavo, OdinHEM és 3 további látogató kedvelte ezt.
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Én sem szégyellem,hogy a "piros szemű " világban álltam a Nehéz ipari minisztériumban a szőnyeg szélén a fiatalok neveléséért kaptam és a "kapitalista" időben volt 5 tanulóm melyből 2 ma is az USA-ban él a többi is ember lett. Jártam anno iskolákba és a szakma szépségeit ismertetve tanulókat "toboroztam" melyet ma sem tagadok és nem is bánok. Sajnos azok az érdemleges " szakik" kitől tanulnának kihalnak.Ezt csak szakma szeretetből lehet csinálni és sajnos a mai pedagógusok nagy részének munkahelye van és nem pedagógusok. Természetesen bocsánat a kivételekkel szemben mert én is ismerek ilyet csak ritkább mint az a bizonyos Fehér holló.
      zahi, apacsavo és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

igen , itt látható a különbség hogy mi a különbség a tanár és a mester között ! A tanár megpróbálja átadni az előirt tudásminimumot a nebulónak , a mester pedig az általa ismert legtöbbet követeli meg az "inas" - tól !!! Ez az árnyalatnyi különbség a kettő között (ami hihetetlenül hatalmas !!!!!) meghatározó! Nem mindegy hogy valakinek tanára vagy mestere volt ! . Nekem is volt tanulóm, aki ma a cégnél vezető mérnök , és büszke vagyok rá mindazok ellenére hogy magának csinálta azt ami lett belőle (de talán egy kicsit én is segítettem ! ... )
        A legnagyobb meglepetés akkor ért amikor egy régi inassal beszélgettem szakmai dolgokról, és közölte hogy mikor próbáltam az "előremenetüket , hozzáértésüket" egy kicsit irányítani , úgy útáltak mint a sz..t ! , de ha jól belegondol a begyakorolt mozdulatok , és magyarázatok még a szakmunkás vizsgán is kihúzták a sza.ból ... Mit mondjak, kissé vegyesek voltak az érzelmeim ...
        A mester , a mozdulatot hozza ki az inas -ból (többek közt ) , A tanár a követelményt a diákból ! Ha a tanár lelkiismeretes eléri a mester szintjét, de sokszor nem ... ( sajnos a tanulóknak amit át tudtam adni, mindíg kevesebb volt mint amit szerettem volna ... úgyhogy csapnivalóként könyveltem el magam ... )
        Fergusson, CZsolti és sepy kedvelte ezt.

Komment

Hiába szeretnél Te adni ha nem akarják befogadni!Én a 3/4-es esőkabátomba / az volt csak/ mentem el egyedül tanulónak jelentkezni, nem kísért senki.Ma mikor sokan csak a jogokról papolnak / sajnos a média is/ és utána megveri a szülő vagy a gyerek a tanárt?. Ez valahol a társadalom felelőssége első sorban mert megengedték. Talán az elsőnek kellene lenni a kötelességnek és ha azt megcsináltuk az alapján és annak mértékében lenne jogunk! Bocs ha valaki úgy ítéli ,hogy nem ide való kérem áthelyezni.
          dkari, Titus és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X