A képen lévő gyújtáskapcsoló melyik autóhoz való? Talán ZIL, de nem vagyok benne biztos...
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Lada 2101-2107, 2121, Zil 130-131 szovjet gyújtótekercs
Collapse
X
-
Omcsesz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseTalán ZIL, de nem vagyok benne biztos...mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseBiztos lehetsz benne !joker kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA típusra az interneten rákeresve listázzák a legtöbb Lada-típust is: 2101-től 2107-ig, illetve 2121! (Zilt itt konkrétan nem említenek, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy ott nem használhatták.)soveny kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Szervusztok . Közben többen már írtátok, hogy gyújtótrafó. Zil valószínűleg nem lehet, mivel 24 voltos elektromos hálózata volt. Az IZS / Moszkvics személyautó / trafójához tartozott még egy előtét ellenállás is , ami egy kis téglalap formájú porcelánban foglat helyet . A " cekasz " darab, ha elhiccelt , akkor csak az önindítózás alatt járt a motor - innen lehetett tudni, hogy az adott alkatrész felmondta a szolgálatot . Bármelyik 12 voltos akkumuátoros gyújtáshoz jó.Üdvözlettel.
- 2 likes
Komment
-
Normál Zil 130 és Zil 131 (és egyéb V8 benzin 6000 köbcentis változatoknál...) járműveknél 12 voltos rendszer van, mivel nekem volt Zilem, emléksze rá. Dafkó Úr szerintem a DAC motoros Zilre gondol(román dízel motor, igen lomhák voltak, mert ugyanazzal a váltóval használták általában és a dízel motornak jóval kisebb fordulatszáma volt...), azt már lehet, hogy kiegészítették plusz akkumulátorral(24 V). Ha nincs igazam, akkor bocsánat, de emlékeim szerint biztos vagyok benne, hogy csak egy akkumulátor volt a vezető ajtó alatt, a fellépőnél lehetett behelyezni az akkumulátort(12V). Ha OFF voltam, akkor is Bocsánat!
Üdv. DCS
- 2 likes
Komment
-
dafko54 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzervusztok . Közben többen már írtátok, hogy gyújtótrafó. Zil valószínűleg nem lehet, mivel 24 voltos elektromos hálózata volt. Az IZS / Moszkvics személyautó / trafójához tartozott még egy előtét ellenállás is , ami egy kis téglalap formájú porcelánban foglat helyet . A " cekasz " darab, ha elhiccelt , akkor csak az önindítózás alatt járt a motor - innen lehetett tudni, hogy az adott alkatrész felmondta a szolgálatot . Bármelyik 12 voltos akkumuátoros gyújtáshoz jó.Üdvözlettel.
Komment
Komment