Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Minek a visszapillantó tükre lehet?(univerzális,motorkerékpár tükör)
Collapse
X
-
Ez a magyar:univerzális,motorkerékpár tükör!
Ha tükröt kértél a motorodra ezt kaptad,szerintem csak rendőrijesztőnek használták.Amiket én láttam külömböző trükkökkel voltak rögzítve:gumi,drót,madzag,mert vagy a tükör mozgott,vagy az egész kócerály."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 6 likes
Komment
-
Szervusztok!
A képen látható tükörszerűség volt a kor "bukógombája".. A nevetséges az benne,hogy amikor ezek bejöttek a divatba,még egyáltalán nem volt kötelező a visszapillantó tükör használata,a motorkerékpár egyik oldalán sem.Könnyű elképzelni,hogy a kormányvég általában bal végére felszerelt tükör,mennyire sérülékeny és a konstrukciójából eredően mennyire használhatatlan volt a gyakorlatban.Az emberek azért vásárolták,mert ezzel a tükörrel kívánták "feldobni",egy kissé egyedivé tenni a motorjaikat.Mint a mai emberek is,akkoriban is szerették a népek egy kissé csinosítani a járműveiket,volt aki igényes csomagtartót készített krómoztatva,volt aki a praktikum jegyében konstruált különféle csomag hordására alkalmas konzolokat,sok esetben betonvasból.Nagy divat volt még az akkoriban kötelezően előírt,hátsó sárfogó gumikra különböző anyagokból,a műanyagtól a vörösrézig,H betűt fabrikálni,-igaz nem volt sok értelme,mert akkor még a külhoni utazások korlátozottabbak voltak,-főleg a "pórok" számára.
A tükör rögzítése,valóban a Máté által leírt módokon volt megoldható,de akkor sem lett megfelelő.
Üdvözlettel:Che
- 8 likes
Komment
Komment