Közlemény

Collapse
No announcement yet.

BOSCH VE4A600 gyújtáselosztó. Milyen járműveken használták?(Zündapp K800)

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

BOSCH VE4A600 gyújtáselosztó. Milyen járműveken használták?(Zündapp K800)

Sziasztok!

A képeken látható BOSCH VE4A600 (vagy pedig 300-as végződéssel, mert olyanom is van, különbséget nem látok a kettő között) gyújtáselosztó típust mely négyhengeres járműveken használták? Esetleg autókon is használtak ilyet? Nekem Zündapp K800-hoz kellene megcsinálnom a képen láthatót, az a baja, hogy a bakelit elosztó rész elöregedett és törékennyé vált, ezért hát le kellene cserélni egy újra, újabbra. Elképzelhető, hogy más fiatalabb típusnak a fedele megegyezik a képen látottakkal, egyáltalán van megoldás az elosztó felújítására, vagy egy komplett méretileg megegyező új elosztót lenne érdemes vennem?

Click image for larger version

Name:	SDC13326.JPG
Views:	1
Size:	138.4 KB
ID:	153530 Click image for larger version

Name:	SDC13327.JPG
Views:	1
Size:	133.8 KB
ID:	153531

Üdv. DCS
    Utoljára szerkesztve a következő által: DCS; 2011 aug. 13, 21:37.

Szervusz . Előttem van egy komplett BOSCH alkatrészkatalógus / orig , német nyelven - magyar fejléces kiegészítésekkel / 1940 -ből. Az általad leírtak pontosan nem találhatók meg, de osztófedél VE 4 , VE 4 A (ZVS36/1 Z) címszó alatt ,számok / 600, 300 / nélkül létezik . Milyen típusú járműhöz használták, ilyen jellegű irásos információm sajnos nincs. Veterános üdvözlettel.
    Attached Files
    Utoljára szerkesztve a következő által: dafko54; 2011 aug. 14, 21:17.
    DCS kedvelte ezt.

Komment

dafko54 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Szervusz . Előttem van egy komplett BOSCH alkatrészkatalógus / orig , német nyelven - magyar fejléces kiegészítésekkel / 1940 -ből. Az általad leírtak pontosan nem találhatók meg, de osztófedél VE 4 , VE 4 A (ZVS36/1 Z) címszó alatt ,számok / 600, 300 / nélkül létezik . Milyen típusú járműhöz használták, ilyen jellegű irásos információm sajnos nincs. Veterános üdvözlettel.
      Még ezt találtam a témával kapcsolatban . Üdvözlettel. Most már nem tudom , mit nyomogattam a gépen , de egyszerűen az előbbi két kép mellé szerettem volna rendelni a harmadikat. Ez lett belőle.
      Attached Files
      Utoljára szerkesztve a következő által: dafko54; 2011 aug. 15, 11:46.

Komment

Kedves dafko54!
        Ez a harmadik kép a K800 alkatrész katalógusból van, nekem is megvan. A katalógusszámon kívül sajnos ebből sem derül ki, hogy gyárilag melyik típusú elosztót használták, most próbáltam rákeresni interneten az elosztóra, de nem találtam meg amit kerestem, külföldi oldalakon láttam már árulva is, biztos, hogy BOSCH elosztó van a katalógusban. Amit én írtam típusszámot, azt a kettő darab elosztóról olvastam, mert ezek vannak nekem. Van egy harmadik elosztóm is, az PAL gyártmány ha jól emlékszem. Volt már aki azt ajánlotta, hogy Skoda Octavia elosztót használjak, lehet, hogy az lesz belőle, hogy életre keljen majd a gép, mert ennek a régi BOSCH-nak elévült a fedele... Ezért is írtam a fórumra, hogy hátha valaki tud segítnei új álapotút szerezni, ha egyáltalán van ilyen méretű fedél valahol?
        Azt, hogy pontosan melyik skoda octavia, azt nem tudom, mert nem értek hozzá, csak ennyire emlékszem, de elvileg holnap találkozom olyan emberrel, akinek használatban lévő K800-a van, ő remélhetőleg fog tudni ilyen kérdésekre válaszolni.
        Köszönöm a segítséget!
        Üdv. DCS

Komment

Szervusz DCS. Megpróbálhatod beszerezni a kívánt osztófedelet / bár nem tudom , hogy ezen alkatrészt gyártják / a lengylországi - Lodz - börzén . BOSCH gyújtásokra szakosodott gyártó is képviselteti magát ezen a börzén - szinte minden alkalommal. Mágnesgyújtásokhoz / még NORIS - hoz is / áramleszedők , megszakítók és komplett ( ! ) felújított darabok is vásárolhatók. A hozzájuk eljuttatott darabokat is megjavítják / az ár az egy teljesen más kérdés, de azt hiszem ezt mindenki tudja /. Címet ne kérjél / én ,vagy öt éve voltam ott /, de aki megy valamikor az említett helyszínre érdeklődhet konkrétumokról . Veterános üdvözlettel.
          DCS kedvelte ezt.

Komment

Úgy látszik meg kell tanulnom németül, vagy legalább a google fordítót ügyesebben kezelni
            Német fórumon megtaláltam, hogy ezt a típust használták eredetileg k800 motorokon és megtaláltam mit ajánlanak, ha valaki újat akar: PAL 02-9204.01. Elvileg ez a típusszáma, tehát ami nekem van PAl, valszeg az is ilyen lehet.
            Köszönöm a segítséget! még az azért az eredeti kérdés érdekes lehetne, hogy milyen járműveken használták még ezt VE4A600 típust?
            Üdv. DCS

Komment

Ugrás az oldal tetejére
            Working...
            X