Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Alumínium alkatrészek polírozása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Üdv, Urak!

Idén még nem igazán szóltam hozzá a fórumhoz így először is Boldog Új Évet kívánok mindenkinek! A témával kapcsolatos kérdésem az lenne hogy tud-e valaki timföld, vagy habkőpor beszerzési lehetőségről?
    Aki tud kérem adjon pár ötletet beszerzési lehetőségről. Előre is köszönöm a tippeket. Ha kérdés merülne fel szivesen válaszolok rá hogy mi a célom ezekkel az anyagokkal.

üdv, O.
    Ha már ilyen titokzatos a kérdés és "fogalmam nincs róla", hogy mire kell az anyag, elárulom Neked, itt van Ajkán egy egész timföldgyár. Nekem is "csempésznek" ki néha egy-egy zacskóval, de ha egy teherautónyi kell akkor nem tudok segíteni!

TZ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Szia OdinHEM!

Neked is legyen Boldog Új Éved! Bennem csak egy kérdés merült fel: mi a célod timföld, vagy habkőpor beszerzésével polírozás tekintetében?
    Hát nem tudod? "Alumíniumot akar csinálni belőle, előbb kicsiben, azután nagyban." Csak egy kérdés merül fel bennem:
    -Hova teszi a vörös iszapot?
    Utoljára szerkesztve a következő által: -t5-; 2012 jan. 15, 13:57.
    sepy kedvelte ezt.
    A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

-t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Hát nem tudod? "Alumíniumot akar csinálni belőle, előbb kicsiben, azután nagyban." Csak egy kérdés merül fel bennem:
      -Hova teszi a vörös iszapot?
      Hááát majdnem eltaláltad deee mellé Komolyra fordítva timföld és nitrohígító rongy kombináció csodákat tesz az oxidált alu de akár horganyzott vagy krómozott felületekkel is. Előnye a több eljárással szemben hogy kevésbé roncsolja a munkálandó felületet mint a csiszolás. A másik anyagot finomsága miatt az üvegiparban használják üveg polírozásra. Ez már egy kicsivel nagyobb felkészültséget igényel mivel szükség van egy gyorsan forgó kefére hozzá plussz vízre amiben a habkőpor fel van oldva. Ennek is ugyanaz az előnye lévén a csiszoló anyag igen finom kevésbé roncsol viszont a hatás garantált és egyész gyorsan.
      Hát dióhéjban ennyi.
      t5 ha 4-5 kg-nyi mennyiséget tudnál nekem kicsempésztetni ne adj Isten postán eljuttatni leköteleznél. Természetesen a posta költsége az én kontóm plussz a segítséged díja is.

üdv, Odin

ui.: ha van otthon egy kis anyagod akár ki is próbálhatod Rongy behígítóz port rá és hajrá. Gumi kesztyű erősen ajánlott, sőt kötelező!

ui2.: természetesen csak sima felület esetén alkalmazható a nitrós megoldás erősen sérült csiszolást igénylő darabok nem lesznek simák, bár azok is szép fényesek lesznek.
      Utoljára szerkesztve a következő által: OdinHEM; 2012 jan. 15, 21:32.

Komment

t5 ha 4-5 kg-nyi mennyiséget tudnál nekem kicsempésztetni
        Intézem, ha meg lesz küldöm!
        A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

-t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Intézem, ha meg lesz küldöm!
          Előre is köszönöm!

üdv, Odin

Komment

Sziasztok.
            Nem tudom jó helyen érdeklődök-e ?Most építek egy polírozó egységet főként alu polírozásához, egy meglévő 32mm átmérőjű tengelyem van amit egy vill.motorral meghajtok és azt szeretném kérdezni hogy rongykorongot lehet-e ilyen átmérő tengelyre kapni, milyet érdemes venni, honnan lehet venni, pasztát milyet használni,?
            És a legfontosabb milyen fordulattal érdemes forgatni?

Komment

Click image for larger version

Name:	felnik 530.jpg
Views:	1
Size:	81.3 KB
ID:	130797 Click image for larger version

Name:	felnik 255.jpg
Size:	11.0 KB
ID:	130798 Click image for larger version

Name:	felnik 256.jpg
Size:	41.0 KB
ID:	130799 Click image for larger version

Name:	felnik 305.jpg
Size:	12.2 KB
ID:	130800 Click image for larger version

Name:	felnik 315.jpg
Size:	44.8 KB
ID:	130801 Click image for larger version

Name:	felnik 446.jpg
Size:	197.5 KB
ID:	130802
              OdinHEM és Che kedvelte ezt.

Komment

cseresbabi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Sziasztok.
                Nem tudom jó helyen érdeklődök-e ?Most építek egy polírozó egységet főként alu polírozásához, egy meglévő 32mm átmérőjű tengelyem van amit egy vill.motorral meghajtok és azt szeretném kérdezni hogy rongykorongot lehet-e ilyen átmérő tengelyre kapni, milyet érdemes venni, honnan lehet venni, pasztát milyet használni,?
                És a legfontosabb milyen fordulattal érdemes forgatni?
                Szia !
                Ha még aktuális, akkor néhány válasz a kérdéseidre.
                Nálunk a menőbb barkácsboltokban, szerszámkereskedésekben lehet filc, és rongykorongot kapni. Általában furat nélkül, és te magadnak "lyukasztod" ki a tengelyedhez. A fordulatszám az én gyári gépemen 1800/p. Alut kék színű pasztával políroztam, amiről teszek fel képet is.
                A képeken látható alkatrészeket még barkács körülmények között, fúrógéppel csináltam. Nem kell feltétlenül beruházni drága masinákba.

Name:	20111125043.jpg
Views:	5
Size:	204.8 KB
ID:	130806 Click image for larger version

Name:	20111218098.jpg
Size:	202.4 KB
ID:	130807 Click image for larger version

Name:	20111212095.jpg
Views:	2
Size:	197.4 KB
ID:	130808 Click image for larger version

Name:	20111230107.jpg
Views:	3
Size:	200.6 KB
ID:	130809

Name:	20111230108.jpg
Views:	5
Size:	201.6 KB
ID:	130810
                sepy, Scott és 7 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok !
                  A már felpolirozott felületet kell még valamivel kezelni ? (szintelen lakk) v. valami hasonló?
                  Nem fog oxidálódni?

Komment

kvaga eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Sziasztok !
                    A már felpolirozott felületet kell még valamivel kezelni ? (szintelen lakk) v. valami hasonló?
                    Nem fog oxidálódni?
                    Szia !
                    Természetesen fog oxidálódni. A lakkos megoldást most tesztelem. Lefújtam az első féklapot, és majd kiderül.

Komment

Jawa-m motorblokkját homokszórtam, a kuplung és gyujtás oldali takarot furogépes modszerrel felpoliroztam.
                      sepy kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok! Eredetileg krómozott fékfedelet szeretnék polírozni, elkezdték homokszórni, de félbe hagyta az ember, mert nem bírt a krómmal, így ebből kellene kihoznom egyenletes felületet, mennyi remény van helyrehozni? Elég kráteres, nem tudom, hogy a homok miatt, vagy mert elég mostohán nézett ki a felület előtte is, és a homok csak előhozta. Csiszolással érdemes neki kezdeni? Próbáltam kézzel, de a króm erősebbnek bizonyul.

Name:	fekfedel.jpg
Size:	169.4 KB
ID:	130942

Komment

Fúrógépbe fogjál be 60-80-as szaturnusz tárcsát. Lefogja szedni. ( Remélem)

Komment

Ha több lépésben mész rajta végig a durva papírtól szépen haladva a finom papírig és utána paszta + filc vagy rongykorong az eredmény meggyőző lesz.
                            Igen, én is valahogy így terveztem. Már az egyik oldaldekni/dekli nagyjából kész. 150es papírtól 4 lépésben eljutottam a 2000esig plusz haverom hozott valami csiszolószemcsékkel megspékelt gumikorong maradványt, ami kifényesíti, de sajnos karcol is minimálisat így inkább csak szép selymes fénye lesz, de nem az az igazi polírfény.

Mennyire lehet megóvni amúgy az alu alkatrészeket az oxidációtól? Ez az alu polírpaszta véd valamit, vagy csak fényes lesz aztán minden tavasszal polírozhatom újra?

Komment

Nem kell tavasszal ujra políroznod, de fog matulni természetesen. Arra viszont már írtam egy megoldást Egy kis timföld+nitro hígító ronggyal gyönyörű fényes lesz és nem kell ujra végig csinálnod a csiszolós procedúrát
                              kedvelte ezt.

Komment

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X