Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Felújítás, restaurálás szakirodalom...

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Felújítás, restaurálás szakirodalom...

Sziasztok!

Létezik jármű restaurálási tanfolyam, az lenne a kérdésem, hogy hol lehetne megvásárolni a tanfolyamon előforduló szakirodalmakat, könyveket stb... tananyagot... ?

Szerintem sokan megvennénk az ilyen könyveket, bizonyára a legtöbb itt felmerülő kérdésre választ lehet kapni... felújítási és egyéb témákra gondolok...

Egy barátom, aki vidéken lakik, ő is szívesen elvégezne egy ilyen tanfolyamot, de nincsen ideje bejárni... és időben is sokkal rövidebb lenne könyvekből tanulni, mert vannak tantárgyak melyek hasztalanak a valódi gyakorlat szempontjából, soha nem lesz rájuk szükség...

Lehet, hogy már indult ilyen téma, csak elkerülte figyelmemet? Össze lehetne gyűjteni a felújítással kapcsolatos szakirodalmakat egy listában...

DCS

Biztos,hogy a Maróti könyvesbolt környékén keresném a felújítással kapcsolatos könyveket.

Komment

DCS eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Össze lehetne gyűjteni a felújítással kapcsolatos szakirodalmakat egy listában...
      Igen!! Úgy hívják, hogy VETERÁN FÓRUM !!!

madorka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Biztos,hogy a Maróti könyvesbolt környékén keresném
      Nem szeretnék negatív reklámot senkinek. Én az említett kiadó Citroen BX könyvében csalódtam. Ami bejött nagyon, a HOGYAN TOVÁBB ..... sorozat. Én abból raktam össze a 17 éves koromban kosárban megvett Trabímat, úgy hogy fogalmam sem volt az egészről.
      soveny és dino125ad kedvelte ezt.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Nem szeretnék negatív reklámot senkinek. Én az említett kiadó Citroen BX könyvében csalódtam.
        Én se reklámozni akartam őket. A Renault Clio könyv nekem is csalódás,és egyébként is szemtelenül drágák.

Komment

Nem típus ismertetőkre gondoltam, hanem tankönyvekre a legkülönfélébb szerkezetek restaurálásához. Ha van restaurátor tanfolyam, akkor kell lennie tankönyveknek is, vagy tanagyagnak... tehát konkrétan a restaurátor tanfolyam tankönyvei érdekelnének, vagy a tananyag!

Komment

Ha akarod összehozlak valakivel aki itt Magyarországon elvégzett ilyen sulit......

Komment

Ez nem nem lenne hátrány nekem se. Engem is érdekelne ha van még rá esély. Nagyon megköszönném ha tudnál ebben segíteni.

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                itt Magyarországon elvégzett ilyen sulit...
                Ez érdekes ! Lehetnél közlékenyebb

Komment

Szerintem nem kellene ilyen dolgokat titkolni, azért is indítottam ezt a témát, hogy aki tudja mi a tanterv egy ilyen tanfolyamon, az írja meg a tankönyvek listáját, vagy írja meg, honnan lehet beszerezni a tananyagot... Mindenesetre írok egy PM-et jokernek

Közben már találtam is egy könyvet, de ez olyan kategória szerintem, hogy mindenhez jó, de semmire sem...Click image for larger version

Name:	1246618518yh_image006.jpg
Views:	1
Size:	194.2 KB
ID:	131617
                  Utoljára szerkesztve a következő által: DCS; 2012 júl. 31, 14:08.

Komment

Közben már találtam is egy könyvet, de ez olyan kategória szerintem, hogy mindenhez jó, de semmire sem...
                    A legtöbb tankönyv ilyen.
                    Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Alap dolgokat fogsz csak megtudni belőle, amit ha jól szétnézel, és olvasgatsz, itt simán el tudsz sajátítani, ráadásul itt az is le van írva mit hogyan ne csinálj, és annak mi a következménye legtöbb esetben.
                      Emellett ajánlom a munkaügyi központokat, Ők tuti tudnak segíteni olyan iskola, vagy OKJ-s képzés elérésében, amivel ezt eléred, de gyakorlat és tapasztalat nélkül nem fogsz semmire menni vele.
                      Ez csak egy jó tanácsnak indult, remélem nem fikázásnak vetted!

Komment

Soha nem a tankönyvekből tanuljuk meg az adott szakmát, csak jobb esetben azt hogy hogyan kell tanulni. Egy jó Szaki mellett eltöltött idő, vagy csak egy jó beszélgetés is többet és bármilyen könyvnél. De ez saját tapasztalat...
                        OdinHEM és UK kedvelte ezt.

Komment

"Alap dolgokat fogsz csak megtudni belőle"
                          -Nem hiszem, hogy egy 2 éves restaurátor tanfolyam ugyanannyit érne, mint ha csak úgy böngészgetek az interneten...
                          "Emellett ajánlom a munkaügyi központokat"
                          -Nem akarok tanfolyamra járni, nem ez volt a kérdés, hol lehet elérni ilyen tanfolyamot, mert azt tudjuk.

"Soha nem a tankönyvekből tanuljuk meg az adott szakmát"
                          Ismerem ezeket a közhelyeket, de mindennek az alapja az elmélet és csak utána a gyakorlat!

És én sem fikázásból válaszoltam így, csak próbálom megértetni, mit is szeretnék Lásd alább:

Csupán a restaurátor képzés tananyagát, vagy tankönyveit szeretném elérni, nem többet! Ha valaki tud érdemben válaszolni, azt megköszönöm!
                          Utoljára szerkesztve a következő által: DCS; 2012 júl. 31, 16:06.
                          soveny kedvelte ezt.

Komment

„Emellett ajánlom a munkaügyi központokat”
                            Ugye nem gondolod komolyan, hogy ez akkora hiányszakma lenne a nagy kereslet miatt, hogy OKJ-tanfolyamokat indítanak miatta állami támogatással, tartós munkanélkülieknek ?

Komment

Csupán a restaurátor képzés tananyagát, vagy tankönyveit szeretném elérni, nem többet! Ha valaki tud érdemben válaszolni, azt megköszönöm!
                              Szerintem a Bánkinál kopogtass, bár nem hinném hogy olcsón odaadnák , mivel a tanfolyam is majdnem egymisi, meg ők sem "hülék" lehet hogy tanfolyammal egymisi, anélkül kettő, viccet félre téve talán a legjárhatóbb út amit Joker ajánlott.
                              Utoljára szerkesztve a következő által: supermax; 2012 júl. 31, 18:08.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X