Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kerék felújítás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Kerék felújítás

Hali, nem találtam ilyen témát, pedig alaposan körbenéztem
    Az lenne a kérdésem hogy a ráfot hogy lehet felújítani, egyáltalán megéri e?

Volt aki azt mondta hogy nem érdemes krómoztatni mert a csiszolás során elvékonyodik és az veszélyes lehet.

Máshol pedig láttam hogy homokszórva volt. Olyankor csak simán festik és annyi?
    You can't buy happiness, but you can buy a bike and that's pretty close

Én festeni fogom, mert a gyári úgy nézett ki, mármint a motoré, bár ami krómozva volt, azt le kell pucolni előtte. Nem elvékonyítani kell, hanem lecsiszolni. Ha sokat kell belőle csiszolni, akkor már krómozni sincs értelme, mert alapból kuka, és vegyél inkább helyette jó állapotút, vagy újat.

Komment

Azért az nem mindegy, hogy a kiindulási alap milyen állapotú.
      supermax kedvelte ezt.
      Everything is better when you decide you don't care.

Komment

korompaiistvan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Nem elvékonyítani kell, hanem lecsiszolni.
        Nálam a kettő kb. ugyanazt jelenti !
        Az anyagvastagságokat nem hülye emberek találták ki, Egy garázsdísznek tök mindegy hogy min áll, de egy járműnek NEM ! Saját és mások életével szórakozik, aki eredetiségre hivatkozva csiszolgat ész nélkül.
        Egyébként már van erről téma:" Hol érdemes ráfot venni" címmel.

korompaiistvan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Ha sokat kell belőle csiszolni, akkor már krómozni sincs értelme, mert alapból kuka, és vegyél inkább helyette jó állapotút,
        Erről van szó !
        sepy, soveny és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Nálam a kettő kb. ugyanazt jelenti !
          Az anyagvastagságokat nem hülye emberek találták ki,
          Na jó, jó, de azt azért kétlem, hogy 1920-30-40-50-ben olyan pontosan kiszámolták volna, hogy egy felni anyagvastagságának 2,78mm-nek kell lenni, mert ha 2,5 akkor már kettényaklik egy huppanón és csúnya baleset lesz a vége. Szovjet motorkerékpárok például igencsak túl vannak méretezve.

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Saját és mások életével szórakozik, aki eredetiségre hivatkozva csiszolgat ész nélkül.
          Azért az ész nélküli csiszolgatás más kategória, mint egy rozsdás, de nem túl kráteres felni újra krómozása előtti csiszolás.
          sepy, soveny és supermax kedvelte ezt.
          Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Váz, futómű

Na ezt látva úgy döntöttem, hogy nem állok sem polírozni, sem csiszolgatni, festeni, amikor kb. ugyan annyiból zsír újat lehet venni, ami szépen csillog, csak össze kell rakni, mint azt amivel most szenvedek, és már elég koros, meg az igazat megvallva volt benne kráter bőven, így nem tudtam nyugodni, mert mint picit feljebb is olvasható, hiába van túlméretezve az anyagvastagság, én az életem nem bíznám rá.

Elsőre nem sikerült, talán most.

Váz, futómű

Itt nézd meg, és szerintem találsz olyat, amit keresel. Én is most néztem, és rájöttem, hogy nem fogom tovább polírozgatni, inkább megveszem újan, krómozva, szép fényesen, és csak össze kell rakni.
            Utoljára szerkesztve a következő által: soveny; 2012 aug. 01, 19:36. Oka: Javítottam a hozzászólást

Komment

A dobnak a közepével mit szoktak csinálni? A tetejére gondolok ahol a barázdák vannak. Polír, vagy gyöngyözés melyik a jobb oda?
              You can't buy happiness, but you can buy a bike and that's pretty close

Komment

TZ, korompaiistvan és 5 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                Working...
                X