Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Motorblokk festése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Az indoklásaidra enyhült valamelyest a tekintete? .
    Visszasírta a CZ-ét, mert utána a V8-ak jöttek. Rossz lehetett hallgatni a még távolból is hangsugárzó szép új legyezőbordást a harsogó szárazkuplunggal. De a mély tónus, amikor lemegy a vasárnapi ebéd az asztalról....

Beagle!

Van egy T5-öm blokk, kipuf, kerék, ülés, papír nélkül ingyér ha kell neked vagy Pannóniás barátnak. A tank belseje nem rohadt, a leírtakon kívül minden rajta van. Elvitte a pancsit az előbb helyi P. fan. Elfogyott.
    Utoljára szerkesztve a következő által: Hajtókar; 2013 márc. 05, 15:19. Oka: Időközben elvitték.
    OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Ez valahogy nagyon hasonlít az enyém blokkjára Kb ugyanilyen a festése

Én először hőállóval festettem, hát megbántam... Annyira nagy hő nem éri, de a legkisebb olaj és benzin is lemossa.
      Aztán matt fekete akril festéket kapott. Az bírja a benzint, olajat mag azt a hőt is amit ott kap. (henger, hengerfej természetesen hőálló, de az ha ráég rendesen akkor benzinálló lesz)
      Üdv!

A motip-nak van benzin és olaj tűrő hőálló festéke. Ezt érdemes fújni a (!homokszórt!) felületre, akkor garantált a siker. Pláne, ha alu alkatrészekről van szó... Az akril, meg az ilyen" kályha" festékeket semmiképpen sem ajánlom, legfőképp nem Alu-ra.
      heeegany és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Rastapeti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Üdv!

A motip-nak van benzin és olaj tűrő hőálló festéke. Ezt érdemes fújni a (!homokszórt!) felületre, akkor garantált a siker. Pláne, ha alu alkatrészekről van szó... Az akril, meg az ilyen „kályha” festékeket semmiképpen sem ajánlom, legfőképp nem Alu-ra.
        És azelőtt is benzinálló még mielőtt ráégne a felületre?

Egyébként az akril is megfelelően tapad az alura(persze frissen volt csiszolva előtte a blokk), az egyetlen gond vele hogy vékony, ezért sérülékeny.

Mondjuk ilyen márkából még csak fékfestéket()vagy mi az) rémlik hogy láttam boltban. Hőállóból 2-3 félét használtam eddig, de ilyet még nem. Persze ha jól bírja az olajat akkor lehet legközelebb megpróbálok ilyet venni, vagy marad a sütőben kisütéses megoldás amit már írtak itt

(no de mostanában nem áll szándékomban blokkot festegetni, szóval ne legyen rá szükség )

Komment

Az akril, meg az ilyen „kályha” festékeket semmiképpen sem ajánlom, legfőképp nem Alu-ra.
          Bármilyen festéket fújhatsz az alumíniumra,csak előtte alapozni kell 'Vas Primer' alapozóval! Egy a fontos,ha 1K-s festékkel fújod,akkor 1K Vas Primer kell,ha 2K (akryl) festékkel,akkor 2K Vas Primert használj! Ez érvényes bármely fényezésre!!
          CZsolti és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Motorblokkról van szó elsősorban, én erre értettem, nem unblock az alumíniumra. Én ennek a módját így ismerem, és nagyon jól beváltak erre a célra a Motip hőálló festékei. Természetesen akkor érdemes fújni, ha szikkadása után rá tudjuk égetni.
            Mennyire alkalmasak az általad említett alapozók, a hő-olaj-benzin tűrésére? Nincs-e más hőtágulása mint a ráfújt festéknek, tehát nem repedezik össze? Mennyivel növeli a festés élettartamát az én általam ismert módszerhez képest?

heeegany:

Természetesen nem benzin és olaj álló, míg rá nem ég, amíg meg nem szárad pláne nem
            A csiszolástól jóval kíméletesebb, és eredményesebb a homokszórás, arról nem is beszélve, hogy sokkal egyenletesebbé válik a felület. Kell egy homokszórós havert szerezni. Nekem a homokszórás - Motip, ráégetés bevállt mindig. Olyan 2500 ft a 400ml-es spray.

Komment

Természetesen nem benzin és olaj álló, míg rá nem ég, amíg meg nem szárad pláne nem
              A csiszolástól jóval kíméletesebb, és eredményesebb a homokszórás, arról nem is beszélve, hogy sokkal egyenletesebbé válik a felület. Kell egy homokszórós havert szerezni. Nekem a homokszórás - Motip, ráégetés bevállt mindig. Olyan 2500 ft a 400ml-es spray.
              Hát ha legközelebb blokkot festek előtte összeszedek minden infót, aztán ha a mostani festék nem lesz elég tartós akkor homokszórás és valami jó festék, vagy alá még esetleg alapozó
              De ez most bírja amíg bírja

Komment

Ugrás az oldal tetejére
              Working...
              X