heeegany eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Sárvédők és a peremeik...
Collapse
X
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA különböző profilú fejek ,hogyan állnak meg ékpálya nélkül a tengelyen
vagy esetleg a másik végére hogy teszem fel -a talált fogaskerekeket ?
......amik pont jók ....és a tekerő ?
- 1 like
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésejobb esztergályos meg tud csinálni. Megfelelő késsel szépen ki lehet faragni esztergában
- 3 likes
Komment
-
Retesz pályát tengelyre nem biztos ,hogy sikeresen lehet készíteni eszterga padon! Zikniző tengelyén retesz van mely csak meneszti a betétet.Sok mindent meglehet házilag csinálni de egy ilyen gép esetén nem biztos , hogy olcsóbb mint használtan megvenni. Még nem beszéltünk róla,hogy ezek a cserélhető betétek hőkezeltek és nem bili acélból vannak pont az edzhetőség miatt. Úgyhogy tessék osztani szorozni és a vége a 15000- es ár ha nem egyszeri használatra kell jó. Az biztos vágóval, kalapáccsal is láttam" szerelőt" és láttam jó szerszámmal dolgozó hozzáértő szakembert.
- 2 likes
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉs a jobb esztergályos hegeszteni is tud:P
Ha nem is szépen de tartósan azért egy normális fogyóelektródás ívhegesztővel is lehet egy kis gyakorlás után
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseIgen ! A furatban. És a tengely ??Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2013 máj. 22, 20:16.
- 1 like
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉkpályát egy jobb esztergályos meg tud csinálni. Megfelelő késsel szépen ki lehet faragni esztergában is
- 2 likes
Komment
-
CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHa ezt Mátéapu elolvassa elég lesz lefogni. Ilyet jó esztergályos - főleg a saját gépével - nem csinál. A műhelyben meg ott a vésőgép, ha maszekolni akar.
Esztergálással kapcsolatban sajnos nemigen volt alkalmam sokat tanulni informatikai végzettséggel. Aztán apám vett olcsón egy esztergagépet(de ő se ért hozzá, csak túl jó üzlet volt ) én meg mint buzgó fiatal akit minden műszaki dolog érdekel elkezdtem foglalkozni vele. Szóval az ismereteim nagyjából ott kimerülnek amit olvastam róla itt-ott.
Na meg most suliba (CAD CAM infó) volt pár óra gyakorlat kis esztergával itt azért tanultam ezt-azt de ez se valami sok.
De olvastam valahol hogy a vésés igencsak igénybe veszi a szánszerkezeteket. Gondolom ezért nem alkalmazzák szívesen.
- 1 like
Komment
-
Hát úgy tűnik, a környéken se régivágású bádogos, se peremezőgép nincs. Megkérdeztem minden ismerősömet akik ilyesmivel foglalkoznak vagy csak sokat járnak-kelnek - de semmi, még véletlenül sem.
Már azon gondolkodom, hogy körülnézek, hátha készít valaki egyhengeresre műanyag sárfogót előre + hátra és azt teszek fel, mivel egyszerűbb alakítani - legfeljebb nem lesz rajta perem...There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
Komment
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEz 15.000 volt, de az sem kevés. (Stokival együtt !!!)
Komment
-
kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHát úgy tűnik, a környéken se régivágású bádogos, se peremezőgép nincs.
- 2 likes
Komment
-
soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseGábor, ez nem ér meg egy telefont?
Jól néz ki, főleg az a sokféle görgő - viszont ma lehet megtaláltam akit kerestem: egy idősebb (1961-ben TLB-t vásárolt már magának, szóval nem a legfiatalabb korosztály) ismerősöm, aki mezőgazdasággal (krumpli-, paprika- és hagymatermesztés sok hektáron) foglalkozik átugrott meglátogatni. Sosem foglalkozott bádoggal, de meglepő módon van gépe, csak elő kell szednie. Sőt felajánlotta, hogyha belefut bármi lemezipari berendezésbe, akkor is megejt egy telefont.
Ez mindig így van: akárhányszor nekiállok panaszkodni, annyiszor javul a helyzet valamicskét.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 3 likes
Komment
Komment