Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Lyukas, sérült úszó javítása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Lyukas, sérült úszó javítása

Gondolom elég sokan találkoztatok már lyukas úszóval, aminek látszólag semmi baja csak a forrasztás adta fel a harcot valahol.
    Most én is így jártam. Múltheti próbakör közben megadta magát. Bár orrán-száján folyt a benzin, azért hazahozott a gép Itthon kis is cseréltem a tartalékra, a lyukasat pedig mérlegelés után a satupadon hagytam száradni.
    Azóta eltelt pár nap és még mindig ugyan annyi benzin van benne. Ráadásul lyukat sem látok rajta sehol(pedig biztos van).
    Kérdés hogy a javításának hogy fogjak neki? A benne lévő benzin miatt gondolom nem érdemes gáz-forrasztópisztollyal nekiesni.

Szia

Gáz lánggal semmi esetre sem ! Jó döntés!

Mi előtt hozzá nyúlnál ,gyakorolj hasonló vékony lemezekkel, először síkban
    ha már érzed hogy helyben tudod tartani a forrasztó anyagot akkor bármilyen alakos
    formát választhatsz gyakorlásnak. Még jobb döntés!

Ha tudsz válassz szabályozható elektromos forrasztó pákát./ weller/ és nem bádogos cint!!!!
    Majd ha ezek után még van kedved elkezdheted az úszó javítását.
    A lyukat pedig víz alatt meg mutatja

Na most ezek után én betenném a sütőbe MERT NÁLAM NEM VÁLÓ OK.
    Sok szerencsét.
    heeegany és Süpi kedvelte ezt.

Komment

Páka van, gyakorlat és jó ón is akad. Szóval akkor majd nekiesek.
      De a benne lévő, majd 3grammnyi benzint hogy szedjem ki?

Sütő nálam nem játszik

Esetleg hőlégfúvó? Az tud 630°C-t (vagy az alatt amennyire beállítom)és az egész úszót fel tudnám vele melegíteni, tehát az egészen megolvadna az ón.
      Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2014 jún. 17, 19:21.

Komment

kiszedni a tűt és valamin keresztül kifújni a benzint majd alaposan átmosni és úgy megfkrrasztani? cinvizet használj azzal jobban dut a forrasz, egy kis sósavba elkezdesz cink vagy horganyzott lemez darabokat dobálni, és amikor már nem pezseg lehet használni
        heeegany kedvelte ezt.

Komment

Az úszóban egy kis réz cső van amiben a tű mozog. Az bele van forrasztva, és szerintem valahol annak a forrasztása engedett el.

Komment

Üdv!

Régebben egy lábos forró vízbe tettük , hogy a kitáguló úszóban lévő levegő megkeresse magának a lyukat, (bár műszaki dolog , furatnak mégsem nevezhető még ha a műszaki ember csak egy lyukat ismer is ! ) ahol be is jutott . Ezzel a módszerrel ,ha többször ismétlik , a gőzzé váló benzin is eltüntethető , ha elég meleg a víz !
            A cinnel csak csínján mert ha sok van rajta , nehézzé válik ! Egyébként ha van másik és ráér , valamelyik börzén szeretzz be egy másikat .
            Jó munkát !
            heeegany és Titus kedvelte ezt.

Komment

Akkor lehet megpróbálom megfőzni majd
              Az a módszer életképes lenne hogy csak megmelegítem, ez által ha egy kis lyuk van az beolvadna magától?

Utángyártottról mi a vélemény? Használható?

Ami most van benne elég ramatyul néz ki. Azért is volt tartalék. Egy utángyártottra beruháznék, ha nem használhatatlan.

Komment

Ha nem lyukas , csak horpadt, a forróvizes módszer esetleg meg tudja javítani ....de ha ismétled a "főzést , legyen az a horpi , vagy az anyagfolytonossági hiány miatt , mindíg hagyd kihűlni teljesen az úszót !
                Sok sikert !
                heeegany kedvelte ezt.

Komment

Utángyártott is lehet jó , de mérd meg a súlyát (vagy inkább a tömegét) mert a nehezebb úszó kisebb felhajtó erővel bír , kevésbé nyomja a tűt . Ja és nézd azért meg a tűt és fészkének állapotát is , mert ha ki van verődve már hajlamos lesz a felakadásra , túlfolyásra !
                  heeegany és sepy kedvelte ezt.

Komment

Rendben. Holnap lehet nekiesek aztán lesz ami lesz

Komment

Jó mar az uszód, megtanult uszni?
                      UK kedvelte ezt.

Komment

Ma nem volt rá időm. Szóval napolom.
                        (meg a napra is kitettem, hátha attól is kijön belőle egy kis benzin)

Komment

Szóval napolom.
                          (meg a napra is kitettem
                          Ez már tiszta naplopás.
                          Everything is better when you decide you don't care.

Komment

zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Üdv!

Régebben egy lábos forró vízbe tettük , hogy a kitáguló úszóban lévő levegő megkeresse magának a lyukat, (bár műszaki dolog , furatnak mégsem nevezhető még ha a műszaki ember csak egy lyukat ismer is ! ) ahol be is jutott . Ezzel a módszerrel ,ha többször ismétlik , a gőzzé váló benzin is eltüntethető , ha elég meleg a víz !
                            A cinnel csak csínján mert ha sok van rajta , nehézzé válik ! Egyébként ha van másik és ráér , valamelyik börzén szeretzz be egy másikat .
                            Jó munkát !

Zahi helyettem is leírta a korábban szinte minden autós könyvben megtalálható javítási technikát. Abban egyértelműen volt arra utalás, hogy az úszószintet - a megváltozott tömeg miatt - be kell állítani.

A vízben való melegítés azért jó, mert részben megmutatja a lyuk helyét, másrészt pedig - a benzin alacsonyabb forráspontja miatt - segít elpárologtatni a benzint. Amikor már nem jön buborék, akkor jó. Egy gyors szárítás ( a forróvíz egykettő elpárolog) és már forraszthatod is, nehogy a vízpára lecsapódjon. Utána úsznia kell!

Komment

Még egy kis adalék:

Click image for larger version

Name:	IMG_20140620_222626.jpg
Views:	1
Size:	180.7 KB
ID:	140262Click image for larger version

Name:	IMG_20140620_222647.jpg
Views:	1
Size:	181.7 KB
ID:	140263Click image for larger version

Name:	IMG_20140620_222701.jpg